Top 3 orase din Romania la capitolul „reciclare”

Trei dintre orasele din Romania care dezvolta sistemul de colectare separata in parteneriat cu Eco-Rom Ambalaje s-au remarcat la capitolul „reciclare”. Criteriile care stau la baza acestei clasificari sunt: cantitatea de deseuri de ambalaje colectate separat pe cap de locuitor, calitatea serviciului si solutiile implementate care au determinat reducerea incidentelor sau chiar eliminarea practicilor negative…

Citește mai departe
Eco-Rom Ambalaje: Cantităţile de deşeuri reciclate de la populaţie au crescut anul trecut cu 55%

Noul Presedinte al Eco-Rom Ambalaje propune cresteri semnificative pentru reciclarea deseurilor de ambalaje

Constantin Bratu, membru al Consiliului de Administratie al companiei Eco-Rom Ambalaje, a fost ales la inceputul lunii mai Presedintele acesteia. Eco-Rom Ambalaje este cea mai importanta organizatie de preluare a obligatiei de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje de la agentii economici. Anterior lui Constantin Bratu, presedintia Eco-Rom Ambalaje a fost detinuta timp de 10 ani…

Citește mai departe
În Sectorul 6, au fost colectate selectiv peste 132 de tone de de?euri reciclabile

In Sectorul 6, au fost colectate selectiv peste 132 de tone de deseuri reciclabile

In aceasta perioada, Sectorul 6 participa, pentru a doua oara, la competitia Orasul Reciclarii, eveniment care se deruleaza in intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2014. Initiativa, care apartine Eco-Rom Ambalaje, se desfasoara sub patronajul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, iar primariile inscrise se lupta pe mai multe fronturi: cel al calitatii serviciilor de colectare…

Citește mai departe

Furtul deseurilor din containere a scazut cu 12% eficienta colectarii separate de la populatie

Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei marcii „Punctul Verde” in Romania si cea mai importanta organizatie de preluare de la agentii economici a obligatiei de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, a reciclat, in 2013, aproximativ 40.000 de tone de deseuri de ambalaje de la populatie. Raportata la intreaga cantitate de deseuri de ambalaje…

Citește mai departe

ECOLLECT, primul serviciu de colectare separata a deseurilor de la birou din Romania

Eco-Rom Ambalaje lanseaza ECOLLECT: primul serviciu de colectare separata a deseurilor de la birou din Romania. 100 de companii inscrise in proiect si peste 6 tone de deseuri de ambalaje colectate separat in primele 3 luni de la lansarea programului Eco-Rom Ambalaje, cea mai importanta organizatie de preluare de la agentii economici a obligatiei de reciclare si…

Citește mai departe

Deseurile: in preocuparea APM Braila

Dupa desfiintarea agentiilor regionale de mediu, cresterea rolului APM a determinat o noua structura functionala a acestora, Biroul Calitatea Factorilor de Mediu incluzand si domeniul deseurilor si chimicalelor. Oricum, exista intocmit un Plan Regional de Gestionare a Deseurilor, iar in judet se monitorizeaza functionarea a 10 puncte (comune) din reteaua de colectare zonala. Aceasta, ca solutie tranzitorie…

Citește mai departe

Anul trecut, romanii au colectat selectiv peste 34.000 de tone de deseuri de ambalaje

Anul trecut, cele mai mari cantitati colectate selectiv de catre romani au fost ambalajele de hartie-carton (16.202 tone), urmate de plastic (14.529 tone), sticla (3.197 tone) si metal (488 tone), cresterile fiind datorate sustinerii financiare care s-a ridicat la opt milioane de euro. Dintre acestea, cresteri semnificative au fost inregistrate in cazul deseurilor de ambalaje…

Citește mai departe

Campanie de informare si educare cu privire la colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje

In cadrul campaniei de colectare selectiva, Locuitorii din Drobeta Turnu Severin sunt provocati sa identifice lucrurile folositoare pe care le arunca zilnic la gunoi! Drobeta Turnu Severin, 9 septembrie 2010. Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei marcii „Punctul Verde” in Romania si liderul pietei preluarii obligatiilor legale de reciclare a deseurilor de ambalaje, lanseaza campania…

Citește mai departe
Eco-Rom Ambalaje: Cantităţile de deşeuri reciclate de la populaţie au crescut anul trecut cu 55%

Eco-Rom Ambalaje a colectat peste 350.000 de tone de ambalaje anul trecut

Eco-Rom Ambalaje, companie de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, printre ai carei actionari se numara Coca-Cola HBC Romania, Heineken sau Chipita Romania, a valorificat anul trecut 355.000 de tone de ambalaje, echivalentul a aproape 60% din cantitatea de ambalaje puse pe piata de cele 2.300 de companii afiliate sistemului de colectare. Astfel, cantitatea…

Citește mai departe

Campanie eco: Numeste cinci deseuri de ambalaje reciclabile si poti castiga o bicicleta

In cadrul campaniei, romanii sunt invitati sa participe la concursul national „Tu ce deseuri de ambalaje ai generat astazi?”.Concurentii sunt invitati sa numeasca 5 deseuri de ambalaje reciclabile diferite. Daca cele 5 raspunsuri sunt corecte, concurentul intra automat in tragerea la sorti care va avea loc la finalul campaniei si in urma careia vor fi…

Citește mai departe
Doar o treime din români separ? de?eurile de ambalaje

Eco-Rom Ambalaje a depasit cu peste 25% obiectivele legale de recuperare si de valorificare a deseurilor de ambalaje

Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei marcii „Punctul Verde” in Romania si liderul pietei de preluare de la agentii economici a obligatiei de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, a depasit cu peste 25% obiectivele pentru anul 2009. Fata de obiectivele legale de reciclare si de valorificare impuse de legislatia europeana, Eco-Rom Ambalaje a…

Citește mai departe

Studiu IMAS privind participarea populatiei la programele de colectare selectiva

Downloadeeaza aici prezentarea stidiului in format PPS. I. PROGRAM DE CERCETARE ECOROM-IMAS Lansat in anul 2007 Februarie-Martie 2009 Faza A: interviuri la domiciliul respondentului; populatia in varsta de15-60 ani cu rezidenta in apropierea punctelor de colectare situate in Buhusi, Baia Mare, Piatra Neamt, Suceava, Ramnicu Valcea, Focsani, Bucuresti (10 interviuri / punct; 300 interviuri) Faza…

Citește mai departe