Sunetele a peste 9.000 de specii de pasari si animale, accesibile oamenilor din toata lumea

Laboratorul de ornitologie al Universitatii Cornell, din Statele Unite ale Americii, adaposteste cea mai mare arhiva digitala din lume care reproduce sunetele emise de pasari si animale. Colectia contine aproape 150.000 de inregistrari digitale, care stocheaza sunete produse de 9.000 de specii. Curatorul audio Greg Budney sustine ca aceasta arhiva a revolutionat dmoeniul ornitologic, intrucat oameni din toata…

Citește mai departe

Plante modificate genetic create de natura?

Utilizarea organismelor modificate genetic (OMG) in agricultura si alimentatia omului este un subiect care starneste reactii variate si contradictorii in randul populatiei. Desi nu exista dovezi stiintifice clare care sa arate ca utilizarea GMO ar dauna sanatatii oamenilor sau ar afecta mediul, posibilitatea ca „ceva” sa le scape cercetatorilor alimenteaza in continuare neincrederea oamenilor si…

Citește mai departe
Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe

Banca Mondiala: Incalziea climatica risca sa agraveze saracia pe glob

Incalzirea climatica risca sa agraveze „considerabil” saracia pe glob, afectand recoltele agricole si amenintand securitatea alimentara a milioane de persoane, avertizeaza Banca Mondiala, relateaza AFP, citata de Mediafax. terra planeta„Fara o actiune puternica si rapida, incalzirea (…) si consecintele ei ar putea agrava considerabil saracia in numeroase regiuni de pe glob”, avertiza BM intr-un raport…

Citește mai departe
Numărul cazurilor de cancer va crește cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS)

Numarul cazurilor de cancer va creste cu aproximativ 70% in urmatoarele doua decenii (OMS)

Cancerul reprezinta una dintre principalele cauze ale morbiditatii si mortalitatii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi si 8,2 milioane de decese cauzate de maladie in 2012, subliniaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) intr-un articol publicat miercuri pe site-ul sau, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Cancerului. Potrivit OMS, numarul cazurilor…

Citește mai departe

Pasari, fluturi si insecte din flori de mina, la Muzeul Judetean Arges

La Muzeul Judetean Arges, Sectia Stiintele Naturii, se deschide joi, 29 ianuarie, ora 12.00, expozitia temporara „Creatii ale naturii”. Expozitia prezinta similaritati de culoare si forma din lumea florilor de mina si a animalelor (pasari, fluturi, insecte), din diferite zone ale globului: Africa, America de Sud, Asia, Europa. Fantezia naturii poate fi cu adevarat fara…

Citește mai departe
Cătina incașă, fructul care previne şi tratează LEUCEMIA, HEPATITA şi REUMATISMUL

Catina incasa, fructul care previne si trateaza leucemia, hepatita si reumatismul

Este un fruct bogat in vitamine din complexul B, B12 fiind rar intalnita in alte vegetale. De asemenea, are in compozitie vitamina P recunoscuta pentru proprietatile anti-inflamatorii, anti-oxidante si anti-virale. Physalis peruviana este denumirea oficiala a fructului cu origini in America de Sud, iar la noi mai poarta denumirea de catina incasa, in timp ce…

Citește mai departe
Intensitatea vântului în Oceanul Antarctic, cea mai puternic? din ultimii 1.000 de ani

Intensitatea vantului in Oceanul Antarctic, cea mai puternica din ultimii 1.000 de ani

Intensitatea vantului in regiunea Oceanului Austral sau Antarctic nu a fost niciodata atat de puternica in ultimul mileniu, fenomen provocat de schimbarile climatice si de nivelul crescut de bioxid de carbon in atmosfera, relateaza AFP, citata de agerpres.ro. Intensitatea vantului in zona Oceanului Austral, cu care s-au confruntat generatii de marinari experimentati, este ‘in prezent…

Citește mai departe

In Gradina Botanica puteti admira fluturi exotici lasati sa zboare liber

Aveti ocazia sa vedeti specii exotice de fluturi din America de Sud si Asia, care zboara liberi si nestingheriti, prin Gradina Botanica din Bucuresti. Fluturii au fost adusi la Bucuresti in cadrul expozitiei Paradisul Fluturilor pe care o puteti vizita pana pe 18 mai. Mai mult chiar, puteti sa interactionati cu fluturii, sa va bucurati de zborul lor dantelat…

Citește mai departe
Moldova, unul dintre statele cu cele mai pu?ine p?duri din Europa

Suprafata globala acoperita cu paduri a scazut cu 5,3 milioane de hectare pe an, in ultimele decenii

Suprafata globala acoperita cu paduri a scazut cu 5,3 milioane de hectare pe an, in ultimele decenii, ceea ce a generat pierderea unei suprafete impadurite de marimea Columbiei sau de patru ori suprafata Italiei, a avertizat vineri FAO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura). La scara mondiala, scaderea suprafetelor impadurite cu 15,5 milioane de…

Citește mai departe

Pauza la incalzirea globala: Oceanul Pacific a intrat intr-o faza de racire

Se pare ca incalzirea globala a luat o pauza, Oceanul Pacific intrand intr-o faza de racire. Aceasta nu va continua mult, avertizeaza specialistii, iar temperaturile isi vor relua tendinta de crestere. Oceanul Pacific absoarbe o mare parte din aerul cald din atmosfera planetei noastre, acest fenomen crescand in ultimii 20 de ani, scrie independent.co.uk. Astfel,…

Citește mai departe
Studiu: Spirulina activeaz? celulele naturale care lupt? împotriva cancerului

Studiu: Spirulina activeaza celulele naturale care lupta impotriva cancerului

Spirulina este o alga bogata in substante nutritive, descoperita in lacurile alcaline din America de Sud si Africa. Pana sa-i fie descoperite toate secretele, aceasta planta a constituit parte importanta din regimul alimentar al numeroaselor comunitati locale. La inceputul anilor 70, au fost realizate primele studii referitoare la spirulina si apoi a fost transferata in…

Citește mai departe
Planeta inca sufera din cauza disparitiei megafaunei, dupa 12.000 de ani!

Planeta inca sufera din cauza disparitiei megafaunei, dupa 12.000 de ani!

Oamenii au vanat pana la disparitie multe dintre marile mamifere preistorice, iar efectele acestei pierderi asupra ecosistemelor se mai resimt si azi, arata un studiu ecologic. Inaintea de sosirea oamenilor in America de Sud, in aceasta regiunea traiau specii spectaculoase de animale de mari dimensiuni, precum gliptodonul (un mamifer cu copul acoperit de o carapace),…

Citește mai departe
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50

Anul 2012 este primul din ultima decada in care investitiile in energie regenerabila au scazut la nivel mondial

Anul acesta este primul din ultima decada in care investitiile in energia verde au scazut, printre cauze numarandu-se reducerea subventiilor acordate industriei de profil in SUA si Europa, doua dintre cele mai mari piete de energie regenerabila, scrie Financial Times. Companiile, investitorii si guvernele au cheltuit, probabil, cu 10% mai mai putin cu energia din…

Citește mai departe

Productia si importul organismelor modificate genetic ar putea fi interzise

Productia si importul organismelor modificate genetic ar putea fi interzise, intrucat nu se pot prevedea efectele consumarii acestora pe termen lung, transmite AGERPRES. „Punctul de vedere al Bio Romania este sa se interzica atat productia, cat si importul de organisme modificate genetic. Sunt tot felul de studii, dar si o mare presiune din toate partile,…

Citește mai departe

Temperaturile medii din lunile de vara vor creste constant in urmatoarele decenii din cauza incalzirii globale

Temperaturile medii din lunile de vara vor creste constant in urmatoarele decenii din cauza incalzirii globale, sustin cercetatori de la Universitatea Stanford dupa analiza a cel putin 50 de modele climatice, inclusiv computerizate, si studierea datelor de arhiva provenind de la statii meteorologice din lumea intreaga, potrivit portalului Utro. In urmatorii 60 de ani schimbarile…

Citește mai departe

Campania „Zambet pentru maine”

In cadrul proiectului trans-national WAVE, W(orldwide) A(ctive) V(olunteers) in E(urope), Asociatia Regionala pentru Dezvoltare Rurala (ARDR), in parteneriat cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Gorj, si in colaborare cu 22 de voluntari din 12 tari diferite (Armenia, Ucraina, Italia, Franta, Spania, Austria, Danemarca, Portugalia, Sierra Leone, Camerun, Georgia si Peru) deruleaza initiativa “Zambet pentru maine”. Campania…

Citește mai departe

„Alethea”, amintiri turcesti despre viitorul Rosiei Montane

„Aurul inseamna stralucire, bogatie si, de cele mai multe ori, conflicte. Incepand cu 1989, o serie de companii miniere multinationale s-au aratat interesate sa extraga aur din Turcia. Eurogold, o companie australiano-canadiana, a fost una dintre ele. Procesul tehnologic propus presupunea deversarea de cianuri, ceea ce a ingrijorat comunitatile din zona. Cu toate ca localnicii…

Citește mai departe

Influenta El Nino scade la jumatatea anului

Fenomenul El Nino, ce incalzeste Oceanul Pacific inca din luna iunie a anului trecut, va disparea catre jumatatea acestui an, potrivit Organizatiei Meteorologice Mondiale (OMM), din cadrul ONU. El Nino, care a aparut din cauza schimbarilor climatice din Oceanul Pacific, produce cantitati mari de precipitatii in Emisfera Nordica, inundatii catastrofale in America de Sud si…

Citește mai departe