Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe
Fertilizarea ecologica a livezilor de mar

Fertilizarea ecologica a livezilor de mar

Fertilizarea livezilor de mar chiar si a celor cultivate in conditii ecologice reprezinta una dintre operatiunile tehnologice ce au un impact ridicat in cantitatea recoltelor dar in special in calitatea acestora. Programul de fertilizare ecologica a livezilor de mar prezentat mai jos poate prezenta interes atat cultivatorilor ECO profesionisti dar si micilor proprietari care au…

Citește mai departe
Agricultura ecologică – naturală, sigură și oportună

Agricultura ecologica – naturala, sigura si oportuna

Avantajele agriculturii ecologice Aer, apa si produse agroalimentare mai putin contaminate. Prin extinderea agriculturii ecologice, aerul prezinta o calitate mai buna in principal prin faptul ca nu se mai utilizeaza produse chimice care se pulverizeaza. Prezenta pesticidelor in apa potabila a devenit o problema din ce in ce mai mare, agricultura conventionala fiind principala sursa…

Citește mai departe
Cătina incașă, fructul care previne şi tratează LEUCEMIA, HEPATITA şi REUMATISMUL

Catina incasa, fructul care previne si trateaza leucemia, hepatita si reumatismul

Este un fruct bogat in vitamine din complexul B, B12 fiind rar intalnita in alte vegetale. De asemenea, are in compozitie vitamina P recunoscuta pentru proprietatile anti-inflamatorii, anti-oxidante si anti-virale. Physalis peruviana este denumirea oficiala a fructului cu origini in America de Sud, iar la noi mai poarta denumirea de catina incasa, in timp ce…

Citește mai departe
Ciuperca lui Dumnezeu (Agaricus blazei muril)

Ciuperca lui Dumnezeu (Agaricus blazei muril)

Ciuperca lui Dumnezeu contine 120 de elemente, fiind bogata in proteine, vitamine si minerale. Contine o serie de steroizi care opresc dezvoltarea celulelor canceroase. Are proprietatea de a diminua efectele secundare ale chimioterapiei si radioterapiei, facand sa creasca imunitatea organismului. Specialistii au observat ca efectul antitumoral este de 100%. Ciuperca ajuta in diabet, vitalizand pancreasul…

Citește mai departe
Beneficiile consumului de hri?c?

Beneficiile consumului de hrisca

Inrudit cu rubarba si pirul, hrisca este o planta care creste inalta, iar boabele sale triunghiulare au un invelis similar cu cel al boabelor de grau, motiv pentru care, in mod gresit, hrisca este considerata o cereala. In ciuda infatisarii sale, este incadrata in categoria pseudocerealelor. Hrisca, o excelenta proteina vegetala, contine vitamina B, mangan,…

Citește mai departe
De ce avem nevoie de vitamine

De ce avem nevoie de vitamine

Vitaminele, compusi organici a caror prezenta in organism este obligatorie pentru indeplinirea unor functii esentiale, sunt clasificate in liposolubile, A,D,E si K, si hidrosolubile, vitamina C si cele din grupul B. Vitamina A are rol important in profilaxia tulburarilor de vedere si in apararea impotriva infectiilor. Totodata, imbunatateste calitatea pielii si circulatia sanguina si contribuie…

Citește mai departe

S-a confirmat: ADN-ul modificat genetic ajunge in organismul oamenilor

Public Library of Science (PLOS) a publicat un nou studiu care demonstreaza ca fragmentele de ADN care provin din hrana contin gene complete care intra in sistemul circulator uman printr-un mecanism necunoscut. Exista suspiciuni conform carora cercetatorii corporatiilor biotehnologice, precum Monsanto, au identificat deja acest mecanism si il folosesc cu buna stiinta. Studiul se bazeaza…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe

Cafea ecologica din canepa

Cafeaua organica din canepa este un amestec intre semintele de canepa (Cannabis sativa) si boabele de cafea, cultivate ecologic. Oamenii vor putea bea aceasta bautura atat pentru aroma si gustul specific cat si pentru beneficiile aduse sanatatii de catre acizii grasi de tip omega, proveniti din canepa. Cele mai multe seminte de canepa recoltate pentru…

Citește mai departe
Agricultura ecologica si sanatatea umana

Agricultura ecologica si sanatatea umana

O nutritie sanatoasa este vitala pentru mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor. Alimentele organice, datorita faptului ca sunt de inalta calitate nutritiva, pot juca un rol important in promovarea sanatatii umane. Fructele si legumele cultivate organic, produc substante nutritive din soluri sanatoase, pentruca bolile sunt combatute prin metode ecologice si nu conventionale. Astfel produsele agricole contin…

Citește mai departe

Poate carnea la gratar sa cauzeze cancer? Cum recomanda specialistii sa o preparati ca sa nu va puneti sanatatea in pericol

Tipul de carne, perioada de marinare, dar si modul de gatire pot transforma o masa delicioasa intr-o adevarata bomba cu ceas pentru sanatate. Expertii ne sfatuiesc cum sa pregatim friptura pe gratar, ca sa nu ne imbolnavim de una dintre cele mai grave forme de cancer. Cauza de ingrijorare este constituita de doi compusi diferiti…

Citește mai departe
Sarea - cheia apari?iei vie?ii?

Sarea – cheia aparitiei vietii?

O noua descoperire arata cum ar fi putut aparea viata pe Pamant, in urma cu miliarde de ani: intr-un mediu bogat in sare, anumiti aminoacizi pot da nastere proteinelor cu structuri spatiale complexe, substante cu roluri esentiale in materia vie, scrie descopera.ro. O echipa de cercetatori de la Florida State University a obtinut, dupa trei…

Citește mai departe
?tevia, remediu naturist

Stevia, remediu naturist

Originara din America de Sud, unde este cultivata ca planta culinara, stevia este una din plantele mult asteptate primavara, de noi toti. Este binecunoscuta in special datorita continutului sau de vitamine A,C, E, zinc, calciu, potasiu, magneziu, oligoelemente, fosfor, aminoacizi, flavonoide, pectine, fitosteroli,fibre si carbohidrati. Printre actiunile benefice se numara si normalizarea nivelului zaharului din…

Citește mai departe
Mierea ecologica detine aproape 20% din piata mierii romanesti

Mierea, medicamentul oferit de natura

Se spune ca mierea este nectarul vietii. Medicament, rasfat dulce si simbol al iubirii, mierea a fost descoperita inca din timpuri stravechi si folosita pentru pentru proprietatile ei miraculoase. In forma sa naturala, mierea este bogata in minerale, vitamine, enzime, aminoacizi si carbohidrati. Gatita insa, prin fierbere, isi pierde multi dintre acesti nutrienti, ei transformandu-se…

Citește mai departe
Lucerna verde sau “Mama tuturor plantelor”. Protec?ia renal? la îndemâna oricui

Lucerna verde sau “Mama tuturor plantelor”. Protectia renala la indemana oricui

Aproape oricine a auzit macar o data in viata termenul de alfalfa sau lucerna (www.lucernaverde.ro), minunata mancare pe care caii o consuma cu atata placere. Insa multi nu stiu faptul ca acest preparat este benefic si organismului uman. Chinezii au folosit aceasta planta timp de secole intregi pentru a trata litiazele renale (pietrele la rinichi)…

Citește mai departe
Efectele secundare ale unor legume

Efectele secundare ale unor legume

Consumul de legume este benefic pentru organismul nostru, nimeni nu poate nega acest lucru. Am fost invatati de cand eram mici sa mancam legume si ni s-a spus despre efectele pozitive ale acestora. Cu toate acestea, consumul anumitor vegetale poate avea efecte secundare ciudate. Legume precum cartofii, sfecla, rosiile, sparanghelul sau dovlecelul pot schimba culoarea…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe

Studiu privind valoarea biologica a proteinelor din carnea de ovine

Prin efectuarea acestui studiu s-a urmarit o evaluare obiectiva a calitatii carnii provenite de la ovinele sacrificate la diferite varste, prin prisma continutului de proteina din diferiti muschi. Analiza calitativa presupune, pe langa determinarea proteinelor structurale prin evaluarea continutului in aminoacizi esentiali si a continutului in azot aminoacidic si determinarea pH-ului postsacrificare, si o analiza…

Citește mai departe
Romania, locul 10 in UE la risipa de alimente

12 alimente, armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului

Cereale. Fructe. Legume. Zarzavaturi. Ciuperci. Ceai verde. Ghimbir. Miere. Peste. Lactate. Vin. Apa. Sunt alimentele benefice pentru protejarea sanatatii, pentru indepartarea pericolului numit cancer, care nu ar trebui sa ne lipseasca din farfurie. Este concluzia capitolului « Armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului », din volumul « Nu hrani cancerul », elaborat de…

Citește mai departe