Beneficiile neașteptate ale păpădiei pentru sănătate

Beneficiile neasteptate ale papadiei pentru sanatate

Papadia este o planta de sezon spre care nutritionistii indruma pentru culoarea ei, galben-placuta, dar, mai ales, pentru excelentele calitati alimentare. Ficatul functioneaza mai bine daca apelam la frunzele de papadie, afirma specialistii din intreaga lume. Papadia ar trebui apreciata mai mult, atrag atentia nutritonistii romani! Organismul are nevoie de mai mult fier primavara, iar…

Citește mai departe
Afinele sunt considerate de specialisti „medicamentul” de sezon impotriva problemelor cardio-vasculare si a cancerului

Afinele sunt considerate de specialisti „medicamentul” de sezon impotriva problemelor cardio-vasculare si a cancerului

Afinele sunt un adevarat „medicament” de sezon, fiind fructe cu deosebite proprietati curative. Tocmai de aceea, medicii nutritionisti recomanda un bol de afine pe zi. In aceasta perioada fructele de padure, printre care si afinele, se gasesc in aproape toate pietele din Maramures, la preturi cuprinse intre 10 si 15 lei litrul. Afinele si-au castigat…

Citește mai departe

Ceaiul de macese ne intareste imunitatea

Le putem numi bijuterii de padure care aduc multe beneficii organismului. Iata la ce va ajuta. 0 Ceaiul de macese are efect diuretic si stimuleaza secretia biliara, ajutand la tratarea unor afectiuni ale ficatului. Previne oboseala cronica, anemia si oboseala provocata de efortul fizic prelungit. Infuzia se mai foloseste la tratarea artritei, aterosclerozei, hipertensiunii arteriale,…

Citește mai departe

Macesele functioneaza ca un calmant in caz de insomnii, migrene, astenii nervoase si oboseala fizica cronica.

Le putem numi bijuterii de padure. Sunt ca niste margele rosii si mici, dar care aduc multe beneficii organismului. Asadar, luati-va cosurile si plecati la cules de macese. Sunt pline de vitamine. Pe langa vitamina C, macesele mai contin si vitaminele B1, B2, K si PP, proteine, acizi, celuloza, substante minerale, provitamina A si zaharuri….

Citește mai departe

Tomatele, esentiale in regimul alimentar al bolnavilor cu blocaj renal

Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie sa fie modificata pentru a da organismului suficienta energie de a lupta cu boala, dar fara a forta rinichiul slabit. Serinela F., Suceava: „Ce regim alimentar trebuie sa urmeze un pacient cu blocaj renal?“ Prof. Constantin Milica: Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie…

Citește mai departe
Sfecla rosie izvor de vitamine si minerale

Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor

Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor, sustin specialistii americani de la o prestigioasa Universitate din Statele Unite ale Americii. Sfecla rosie este considerata un aliat imbatabil impotriva gripei, datorita continutului de vitamine cu puternic efect antioxidant (A,C, E) si minerale, precum magneziu, potasiu, zinc,…

Citește mai departe

    Caii din Delta Dunarii, produs turistic

    Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri, la Sulina, ca intentioneaza sa se implice in protejarea cailor crescuti in stare de semisalbaticie in Delta Dunarii. „Avem un proiect cu acesti cai. Incercam sa organizam un produs turistic – vizitarea cailor salbaticiti din Delta Dunarii. Ii ducem intr-un loc, zona de padure, unde turistii vor avea…

    Citește mai departe

    Caii din Padurea Letea vor ramane in ferma din Urleasca pana in martie 2012

    Caii semisalbatici din Padurea Letea, care au fost declarati sanatosi in urma primelor rezultate ale ana-lizelor venite de la laborator, vor ramane in ferma din comuna braileana Urleasca pana in martie 2012, deoarece mai trebuie supusi la cel putin doua testari. Directorul Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Braila, Gicu Dragan, a precizat pentru Agerpres ca au fost…

    Citește mai departe
    Care este leguma verde care î?i p?ze?te cel mai bine creierul

    Spanacul – un medicament natural excelent pentru curatirea organismului

    Calitatile curative ale spanacului se cunosteau inca din cele mai vechi timpuri, el fiind numit si „matura intestinului” deoarece reprezinta cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea sistemului digestiv. De asemenea se stia ca spanacul fiert sau preparat prin mijloace traditionale este daunator organismului. Daca in timpul prepararii isi schimba culoarea din verde…

    Citește mai departe

    Caii salbatici, un pericol pentru Delta?

    Oamenii locului au pareri diferite despre situatia cailor salbatici. Reprezinta sau nu aceste animale o amenintare? Desi sunt unici in peisajul european, caii salbatici din Delta Dunarii ar putea ameninta padurile si mlastinile din regiune, spun specialistii in conservarea mediului. Aproximativ 4.000 de cai salbatici care traiesc in partea neamenajata a Deltei Dunarii au pus…

    Citește mai departe

    Caii salbatici, un pericol pentru Delta?

    Oamenii locului au pareri diferite despre situatia cailor salbatici. Reprezinta sau nu aceste animale o amenintare? Desi sunt unici in peisajul european, caii salbatici din Delta Dunarii ar putea ameninta padurile si mlastinile din regiune, spun specialistii in conservarea mediului. Aproximativ 4.000 de cai salbatici care traiesc in partea neamenajata a Deltei Dunarii au pus…

    Citește mai departe

    Soarele agraveaza bolile cronice

    Caldura excesiva duce la pierderi mari de lichide, ceea ce provoaca dezechilibre in organism. Vara, in cel mai mare pericol sunt cardiacii. Soarele supune inima la un efort suplimentar, iar pentru persoanele cu o afectiune cardiovasculara, acest lucru poate fi fatal. Cardiopatia ischemica, insuficienta cardiaca si hipertensiunea arteriala se agraveaza ca urmare a expunerii la…

    Citește mai departe

    Catina te fereste de viroze

    Catina este un remediu cu o valoare terapeutica remarcabila.Fructele, a caror culoare variaza de la galben pana la rosu, se folosesc in tratamentul bolilor cauzate mai ales de carentele de vitamine. Cea alba si cea rosie au proprietati similare Ambele soiuri de catina, si cea alba, si cea rosie, sunt tonice generale, combat diferite forme…

    Citește mai departe

    Mango ajuta la digestia alimentelor grase

    BENEFIC – Bogat in vitamina C si caroten, fructul previne oboseala nervoasa, tensiunea mentala, isteria si insomniile Nutritionistii spun ca mango ince-tineste procesul de imbatranire datorita continutului de fitoelemente. In plus, medicul nutritionist Mihaela Bilic completeaza ca, datorita continutului de betacaroten, fructul intareste sistemul imunitar. „Mango ajuta la digestia alimentelor grase, deoarece usureaza absortia proteinelor…

    Citește mai departe

    Incalzirea globala: cauze si efecte

    Incalzirea globala este fenomenul de crestere a temperaturilor medii inregistrate ale atmosferei in imediata apropiere a solului, precum si a oceanelor. Fenomenul de incalzire globala a inceput sa ingrijoreze dupa anii ’60, in urma dezvoltarii industriale masive si a cresterii concentratiei gazelor cu efect de sera care sunt considerate in mare masura responsabile de acest…

    Citește mai departe

    Astenia de primavara

    A venit primavara! Pazea incep asteniile. Oboseala acuta, tristetea, comportamentul alimentar haotic, insomnia, nervozitatea, cefaleea, palpitatiile, scaderea memoriei, depresia usoara toate sunt semnele asteniei de primavara. Primavara este un anotimp mai dificil pentru unii dintre noi. Organismul este epuizat, lipsit de vitalitate si forta din cauza carentelor alimentare, deoarece iarna se consuma multe alimente conservate,…

    Citește mai departe

    Sanatate curata intr-un sambure

    Fructele migdalului sunt nu nu-mai un foarte gustos ingredient in prajituri, ci si o veritabila far-m-acie naturala. Ajuta la echilibrarea sistemului nervos. Sunt o excelenta sursa de magneziu (folosit de organism pentru mentinerea sanatatii oaselor), protectori cardiovas-culari, remineralizante si anti-septice intestinale, norma-lizeaza valoarea tensiunii arte-riale. Au un continut bogat in saruri minerale, calciu, fosfor, potasiu,…

    Citește mai departe