Sunatoarea, cel mai eficient antidepresiv natural

Sunatoarea este intanlita in zona de campie si cea subalpina si este folosita, in cantitati industriale, in prepararea medicamentelor pentru tratarea si prevenirea a numeroase afectiuni. Ceaiul de sunatoare este foarte cunoscut datorita capacitatii sale de a actiona ca antidepresiv. Dar, aceasta planta, infuzata sau folosita pentru uz extern, are numeroase alte beneficii. Este cunoscuta…

Citește mai departe

Dulceata eco de trandafiri

Proprietatile miraculoase ale trandafirilor provin din faptul ca ele contin foarte multe vitamine, cum ar fi A, B3, D, C, E. Astfel, persoanele care sufera de astm, tensiune arteriala ridicata, probleme cu circulatia, diaree, tuse, indigestie sau stres, pot consuma petale de trandafiri sub forma de sirop si dulceata. I.I. Florea Nicoleta Aspazia produce si…

Citește mai departe

Plantele ca alternative la medicamentele clasice

Cand cumparam remedii naturale, trebuie sa intrebam farmacistul despre reactiile secundare ale acestora si despre interactiunea cu medicamentele Cel mai adesea, plantele sunt promovate ca fiind alternative la medicamentele clasice, fara efectele secundare ale acestora. Intr-adevar, majoritatea remediilor naturale sunt mai bine tolerate si metabolizate de organism decat pastilele. Dar aceasta nu inseamna ca preparatele…

Citește mai departe

Sunatoarea, un remediu-minune din farmacia verde a naturii

Sunatoarea are proprietati sedative, antiseptice, astringente, antiinflamatoare, vasodilatatoare si cicatrizante. Cantitati impresionante de sunatoare sunt folosite anual pentru prepararea medicamentelor care trateaza cele mai frecvente boli raspandite pe mapamond : depresia, afectiunile cardiace, insomniile, hipertensiunea arteriala, obezitatea si tendinta de ingrasare. Sunatoarea este o adevarata farmacie. In compozitia plantei au fost identificati peste 15 compusi…

Citește mai departe

Terapia cu sanziene are efect antidepresiv

Florile galbene ale sanzienelor pot fi culese incepand cu solstitiul de vara si pana in luna septembrie. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomanda aceasta planta in tratamentul a peste 60 de afectiuni grave: „Datorita substantelor active importante din compozitie – uleiul volatil, cumarina, taninul si glucidele – sanzienele sunt diuretice, depurative, antiseptice, sedative, antispastice intestinale, cicatrizante si…

Citește mai departe

Serotonina – ajutorul pentru corp, minte si suflet!

Serotonina in stil multivalent–„hormon al fericirii”, „ceasul somnului” si  „chimia dragostei” Numim SEROTONINA  substanta care transporta mesajele intre celulele nervoase ale creierului. In cazul unei cantitati scazute sau mult prea ridicate de serotonina, corpul nostru semnaleaza unele schimbari la nivel hormonal, schimbari care se vor simti si in starea de spirit si in comportamentul nostru…

Citește mai departe