Sfecla ro?ie are nenum?rate beneficii pentru organism

Sucul de sfecla rosie – miracolul detoxifiant si antioxidant

Sucul de sfecla rosie poate fi consumat cu incredere de oricine si este recomandat chiar si atletilor si celor care lucreaza in conditii dificile. El contribuie la imbunatatirea activitatii fizice, atenuand efectele negative ale exercitiilor fizice asupra corpului. In plus, sucul de sfecla rotie stimuleaza sistemul imunitar, crescand capacitatea de rezistenta a organismului in fata…

Citește mai departe

Beneficiile prunelor

Au o aroma incantatoare, se gasesc peste tot si sunt surse excelente de vitamine in aceasta perioada a verii. DA, despre prune este vorba! Gustul placut, textura suculenta si caloriile reduse fac ca prunele sa fie o gustare minunata de vara, cu beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru papilele gustative. Descopera care sunt beneficiile…

Citește mai departe

Porumbul, bun pentru memorie

Este arhicunoscut mitul ca porumbul ingrasa. Nimic mai fals! In plus, este un adevarat medicament. Specialistul Click!, nutritionist Vera Daghie explica de ce in cartea ei, „Diete personalizate”. Porumbul contine hidrocarburi cu amidon, albumine, un numar impresionant de vitamine (complexul B, in special B1), vitamina E, fier, fosfor, potasiu, cupru, magneziu si zinc. Iata la…

Citește mai departe
Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

Cum sa previi aparitia cancerului

„Daca respecti un stil de viata sanatos, riscul de a face cancer este zero”, considera Thomas A. Sellers, PhD la Centrul Moffitt pentru prevenirea si controlul cancerului din Tampa. O alimentatie echilibrata, excercitiile fizice, si evitarea viciilor precum tutun si alcool, sunt principiile de baza ce trebuie urmate pentru o sanatate de fier. Filtreaza apa…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe

Sfecla rosie intareste imunitatea si regleaza tensiunea arteriala

Consumul regulat de sfecla rosie, leguma de toamna, disponibila pe tarabele pietelor si in supermarket-uri mai tot timpul anului, ca atare, in salata ori sub forma de suc, sau prelucrata termic, fiarta ori coapta, scade nivelul colesterolului rau si creste nivelul celui bun, curata sangele si intareste imunitatea, trateaza anemia, constipatia, gripa si raceala, regleaza…

Citește mai departe

Sfecla rosie, arma secreta in lupta impotriva cancerului

Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Iata doar cateva dintre efectele miraculoase ale uneia dintre cele mai banale legume: sfecla rosie. Practic, atunci cand vorbim de…

Citește mai departe

Fructele minune ale toamnei: Strugurii

Fructele reprezentative toamnei sunt strugurii. Acestia contin peste 70 la suta apa, restul fiind zaharuri si vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP si K si saruri minerale. Datorita continutului bogat de antioxidanti, strugurii sunt necesari pentru o sanatate de fier. Datorita proprietatilor lor, strugurii sunt recomandati persoanelor (persoane aflate in convalescenta, obosite, stresate)…

Citește mai departe

10 alimente care te fac o persoana mai desteapta

Consumul de mancaruri „pentru creier” nu numai ca te desteapta,dar iti imbunatatesc si memoria, abilitatile cognitive si sanatateagenerala a creierului. Ai auzit vreodata zicala „Esti ceea cemananci”? Iata cum anumite alimente iti influenteaza creierul sifunctiile sale. Alimentele naturale si medicamentele naturiste sunt mai puternicedecat orice alt medicament destinat prevenirii bolilor creierului. Eleasigura aportul necesar de…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Numarul bolnavilor de cancer din Romania a crescut de la 40.000 de cazuri in 1994 la 98.000 de cazuri in 2011

, conform statisticilor Ministerului Sanatatii, citate de Adevarul. Sunt depistate anual peste 3.000 de cazuri noi iar specialistii spun ca a devenit boala care provoaca cele mai multe decese. Organizatia Mondiala a Sanatatii a constatat ca numarul cazurilor de deces din cauza cancerului a ajuns la 12,5% din total, devansand SIDA, tuberculoza si malaria. In…

Citește mai departe

Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate,…

Citește mai departe

15 fructe benefice pentru sanatate

Superalimentele exista si le avem la indemana. Printre ele exista cateva superfructe pe care trebuie sa le manaci pentru ca sunt adevarate magazii cu vitamine, minerale si antioxidanti. Toate fructele sunt bune si necesare organismului, dar dintre toate, cateva sunt cu adevarat exceptionale scrie Health Yahoo. Murele contin zece antioxidanti, care sunt printre cei mai eficienti in…

Citește mai departe

10 alimente care te fac o persoana mai desteapta

Consumul de mancaruri „pentru creier” nu numai ca te desteapta,dar iti imbunatatesc si memoria, abilitatile cognitive si sanatateagenerala a creierului. Ai auzit vreodata zicala „Esti ceea cemananci”? Iata cum anumite alimente iti influenteaza creierul sifunctiile sale. Alimentele naturale si medicamentele naturiste sunt mai puternicedecat orice alt medicament destinat prevenirii bolilor creierului. Eleasigura aportul necesar de…

Citește mai departe

Branza topita contine lapte de proasta calitate, compusi de topire care impiedica fixarea calciului in oase si conservanti ce pot cauza cancer

Contine in mare parte lapte de proasta calitate, compusi de topire care impiedica fixarea calciului in oase si conservanti ce pot cauza cancer. Sarurile de topire din branza tartinabila imbolnavesc inima. Branza topita este o bomba alimentara care nu ar avea ce sa caute in alimentatia copiilor si a tinerilor. Diferenta dintre branza proaspata si…

Citește mai departe
Sucul de rosii, bautura ideala pe timpul verii

Sucul de rosii protejeaza organismul de numeroase afectiuni, precum diverse tipuri de cancer

Sucul de rosii protejeaza organismul de numeroase afectiuni, precum diverse tipuri de cancer. Este o sursa importanta de licopen, un antioxidant care reduce riscul de cancer de plamani si stomac. De asemenea, sucul de rosii previne si cancerul de pancreas, colon, esofag, san sau cervical. Se prepara cu ajutorul unui storcator sau a unui blender.

Citește mai departe

Persoanele care consuma zilnic cate un galbenus de ou crud sunt mai ferite de bolile cardiovasculare si de cancer

Persoanele care consuma zilnic cate un galbenus de ou crud sunt mai ferite de bolile cardiovasculare si de cancer, potrivit oamenilor de stiinta canadieni de la Universitatea din Alberta. In galbenusul de ou se gasesc doi dintre cei mai puternici antioxidanti, triptofan si tirozina, care combat radicalii liberi produsi sub actiunea razelor ultraviolete si a…

Citește mai departe
Sfecla rosie izvor de vitamine si minerale

Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor

Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor, sustin specialistii americani de la o prestigioasa Universitate din Statele Unite ale Americii. Sfecla rosie este considerata un aliat imbatabil impotriva gripei, datorita continutului de vitamine cu puternic efect antioxidant (A,C, E) si minerale, precum magneziu, potasiu, zinc,…

Citește mai departe

Ceapa – o planta recomandata in special fumatorilor

Ceapa contine un fitonutrient antioxidant care creste capacitatea de aparare a organismului impotriva radicalilor liberi, a cancerului, tulburarilor circulatorii si a bolilor cardiovasculare. Consumul regulat de ceapa este indicat mai ales fumatorilor pentru ca antioxidantul pe care il contine protejeaza peretii vezicii urinare contra agentilor cancerigeni. Ceapa provine din regiunile de stepa din Asia centrala…

Citește mai departe

Supliment pe baza de struguri recomandat cardiacilor

Strugurii sunt o sursa inepuizabila de resveratrol, antioxidant ce are un efect mai puternic asupra organismului decat unele vitamine. Recent, pe piata farmaceutica din Romania s-a lansat un supliment pe baza de struguri, recomandat cardiacilor. Produsul este un antioxidant fabricat din extracte de seminte si pielita de struguri. „Suplimentul are indicatii multiple, de la profilaxia…

Citește mai departe