O pastila cu extract de rosii stopeaza imbatranirea pielii cauzata de razele solare

O pastila cu extract de rosii are capacitatea de a incetini procesul de imbatranire a pielii, care este de obicei accelerat de actiunea razelor solare, afirma oamenii de stiinta germani, informeaza dailymail.co.uk. Din cauza valurilor de caldura tot mai frecvente, multi oameni au folosit creme antisolare in vara acestui an. Cu toate acestea, cercetatorii afirma…

Citește mai departe

Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe
Sănătate: Efectele roşiilor asupra pielii

Sanatate: Efectele rosiilor asupra pielii

Rosiile au o importanta deosebita pentru protectia pielii, mai ales impotriva soarelui puternic din timpul verii. Rosiile au proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, vitaminizante si mineralizante, reprezentand o sursa importanta de vitaminele B, C si PP, de antioxidanti, licopen, calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor si acizi organici. Ele au efect benefic asupra pielii, pe care o tonifica…

Citește mai departe
Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe
Nucile îmbunătățesc concentrarea și capacitatea de a prelucra informațiile

Nucile imbunatatesc concentrarea si capacitatea de a prelucra informatiile

Consumul de nuci imbunatateste concentrarea si capacitatea de a prelucra informatiile, sustin oamenii de stiinta americani de la University of California, Los Angeles (UCLA), preluati de Daily Mail. Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Scoala de Medicina „David Geffen”, UCLA, care a constatat ca functiile cognitive sunt in mod constant…

Citește mai departe
Sănătate: Seminţele de chia stimulează relaxarea organismului

Sanatate: Semintele de chia stimuleaza relaxarea organismului

Semintele de chia au un continut nutritional ridicat si o concentratie mare de acizi grasi Omega-3, vitamine, calciu, fier, potasiu, antioxidanti, proteine si fibre. Aceste seminte intaresc sistemul imunitar, accelereaza metabolismul si ajuta la pierderea tesuturilor adipoase. Semintele de chia sunt bogate in antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire. Tot ele pot regla nivelul de…

Citește mai departe
L?mâia este de 10.000 de ori mai puternic? decât chimioterapia

Lamaia este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia

Specialisti de seama sustin ca romanii cunosteau lamaiul. Vechii egipteni considerau consumul de lamai sau bauturile pe baza de lamaie protector impotriva diverselor otravuri. Studiile recente au confirmat convingerea lor. In India, lamaia (fructul) este folosita in toata medicina traditionala. Lamaiul (Citrus limon) este un arbust din familia Rutaceae, nativ din Asia, considerat vesnic verde….

Citește mai departe
Super-fructul care înt?re?te inima. Previne cancerul si este afrodisiac

Super-fructul care intareste inima. Previne cancerul si este afrodisiac

Acest fruct bogat in antioxidanti este cunoscut de secole pentru proprietatile sale de vindecare, stimulare a sistemului imunitar si energizare. Fructul de acai este unul dintre cele mai sanatoase fructe oferite de natura. Beneficiile fructului de acai Acai este o planta indigena gasita cel mai frecvent in padurile amazoniene. Acest fruct bogat in antioxidanti este…

Citește mai departe
Consumul regulat de nuci poate preveni cancerul la sân

Consumul regulat de nuci poate preveni cancerul la san

Consumul regulat de nuci poate preveni aparitia cancerului la san, dar si a maladiilor cardiace, datorita continutului mare de acizi grasi omega-3 si antioxidanti, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent in Statele Unite, informeaza bbc.co.uk. Studiul realizat de cercetatorii americani a fost prezentat la intalnirea anuala a American Association for Cancer Research. Efectele benefice ale…

Citește mai departe
Surse de calciu nebanuite

Surse de calciu nebanuite

Calciul este cel mai abundent mineral din corp si se gaseste in mod natural intr-o varietate larga de produse alimentare si bauturi, ca sa nu mai vorbim despre cele in care este adaugat. Persoanele cu intoleranta la lactoza nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta cantitatii acestei minerale in organism, deoarece au destule optiuni salvatoare…

Citește mai departe
?tii c? în struguri st? secretul tinere?ii f?r? b?trâne?e?

De ce sa mananci struguri zilnic

Bogati in vitamine (C, E, B6, acid folic), minerale (potasiu, magneziu, fier, calciu, fosfor) si multe alte substante nutritive valoroase, strugurii sunt un medicament natural, indiferent sub ce forma ii consumi: ca atare sau ca must ori suc. Samburii si coaja strugurilor (mai ales cei rosii) contin resveratrol, quercitina si pterostilben, antioxidanti care te feresc…

Citește mai departe
Care este leguma verde care î?i p?ze?te cel mai bine creierul

Care este leguma verde care iti pazeste cel mai bine creierul

Creatorii personajului animat Popeye Marinarul au avut parte de inspiratie sanatoasa atunci cand au ales spanacul pentru a-i reda puterile marinarului, ori de cate ori se afla in pericol. Decenii de-a randul, oamenii de stiinta au studiat proprietatile spanacului si l-au recomandat in alimentatie, pentru ca detine numerosi nutrienti care aduc beneficii sanatatii. Spanacul este…

Citește mai departe
Goji – efecte benefice ?i contraindica?ii

Beneficii ale fructului goji

Fructul goji este un adevarat panaceu. El contine cantitati uimitoare de antioxidanti, vitamine, oligoelemente, polizaharide, printre care notam: 19 acizi aminati (dintre care 8 esentiali), 21 de minerale sau oligo-elemente (printre care germaniul, care este rar), vitamina C (de cinci ori mai multa decat citricele, in cantitati egale), vitamine din grupa B (mai ales B1,…

Citește mai departe
Cinci fructe de p?dure cu efect terapeutic

Coacazele, fructe cu multiple beneficii pentru organism

Coacazele, fructe cu multiple proprietati pentru organism, au efecte imunostimulatoare, vitaminizante si depurative. Acestea contin de patru ori mai multa vitamina C decat portocalele, de doua ori mai multi antioxidanti decat afinele, dar si calciu, fosfor, fier, zinc, taninuri, pectine, flavonoizi, betacaroten, uleiuri volatile, vitaminele A, B1, B2, B6 si PP. Consumul de coacaze intareste…

Citește mai departe
Piersicile te scap? de stres!

Piersicile te scapa de stres!

Vara… natura ne alinta cu cele mai fine, delicioase si aromate fructe. Din moment ce a sosit perioada cand tarabele din piata si magazine sunt pline de cele mai asteptate si cautate fructe ale verii- piersicile atunci trebuie sa profiti din plin de acest lucru. Aceste bunatati sunt considerate adevarate comori ale naturii datorita faptului…

Citește mai departe
Rezidurile de pesticide din legume si fructe, verificate

Studiu: Fructele si legumele ecologice contin mai multi antioxidanti

Fructele, legumele si cerealele organice au un nivel mai ridicat de antioxidanti si un nivel mai scazut de pesticide decat produsele crescute conventional, arata o analiza extinsa a studiilor care s-au facut pana acum pe aceasta tema. Culturile organice contin cu 17% mai multi antioxidanti decat culturile crescute conventional. “Studiul arata foarte clar ca modalitatea…

Citește mai departe
Nucile, hrana suprema a creierului

Nucile, o sursa pretioasa de acizi grasi OMEGA-3 si de vitamina E

Nucile sunt o gustare ieftina si satioasa, pot inlocui cu brio snacksurile nesanatoase, aducand organismului numeroase beneficii. Nuca, originara din zona Marii Caspice, a fost introdusa pe continentul european de catre romani, s-a raspandit rapid, devenind un aliment foarte popular. Exista peste 30 de varietati de nuc, iar Romania se afla printre producatorii de top…

Citește mai departe