Elixir pentru minte agera

O combinatie speciala de extracte din plante si fructe ecologice, elixirul „Fitonic Ginkgo si Rodie” stimuleaza intelectul. Potrivit etichetei, acest elixir contine extract hidric din ginkgo biloba, ceai verde si ovaz verde, precum si suc obtinut prin presarea rodiilor, strugurilor rosii, piersicilor si merelor. Este foarte bogat in antioxidanti naturali si polifenoli, substante cu rol…

Citește mai departe

Sa bem cafea organica!

Cafeaua organica, denumita si „cafea eco” este cultivata fara folosirea pesticidelor si a ingrasamintelor chimice. De asemenea, ea trebuie procesata in conditii ecologice pentru a putea fi certificata drept cafea organica. Intr-o cultura obsedata de alimentele ce nu respecta normele de protectie a mediului, iubitorii de cafea pot privi cu scepticism acet tip de cafea,…

Citește mai departe

Prajiturile tineretii fara batranete !

Batoane nutritionale anti-imbatranire? Pot acestea sa faca mai putin vizibila trecerea anilor asupra noastra? Daca ar fi sa ne luam dupa cele spuse de producatorul alimentelor, acestea chiar isi fac efectul. Batoanele contin 150% din doza zilnica recomandata de antioxidanti, din super-ingredientele care se gasesc in continutul batoanelor minune. Cateva dintre acestea sunt anumite tipuri…

Citește mai departe

Patru energizanti naturali

Studii recente au statuat ca mierea, cafeaua, iaurtul si ciocolata cu lapte sunt cei mai buni energizanti naturali. 1) O lingura plina cu miere Cercetari recente sugereaza ca mancarurile ce contin fructoza si glucoza pot fi sperioare glucozei brute din punct de vedere al recuperarii energetice dupa un antrenament. Inainte de a va gandi la…

Citește mai departe

Ciupercile, pe eticheta

Gustul de ciuperci al pateului vegetal Hame este dat de un potentiator de gust, glutamatul de sodiu. Produsul contine o cantitate atat de mica de ciuperci incat nu ii poate influenta gustul. Pateul vegetal cu ciuperci, Hame, a fost fabricat dupa urmatoarea reteta: se ia niste apa, se adauga ulei, apoi se pun si ceva…

Citește mai departe

Aliment complet nesanatos

Crenvurstii cu lapte fierti si afumati „Campofrio cu laptic” reprezinta un produs care insala consumatorul prin inscriptia de pe eticheta „aliment complet”. Principalul ingredient al produ-sului analizat este carnea dezosata mecanic – MDM, care nu are nici o valoare nutritiva. De fapt, MDM-ul este o pasta fabricata prin amestecarea de resturi de pui si curcan…

Citește mai departe

Specialitate de porc cu multe E-uri

Ceafa (specialitate vid) Campofrio este de fapt un produs umflat arficial cu ajutorul apei in care s-au dizolvat aditivi alimentari pentru a-i da o consistenta si o culoare cat mai atragatoare. Cei noua aditivi alimentari par sa faca din aceasta ceafa de porc o specialitate. Din pacate, una care ne poate dauna sanatatii. Drept stabilizatori…

Citește mai departe

Kokteyl Aromali Super Gum

Kokteyl Aromali Super Gum este un produs cu profil nutritional foarte dezechilibrat, cu exces de zaharuri rafinate, cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, glucoza). Pancreasul endocrin este cel care are cel mai mult de su-ferit, pentru ca se produc oscilatii periculoase ale gli-ce-miei. In afara de glucide cu absorbtie rapida, ca unic macro-nu–trient, produsul contine…

Citește mai departe

Antioxidanti naturali

Este unanim recunoscut ca, dincolo de aspectele legate de genetica, o serie de maladii specifice civilizatiei contemporane isi are originea in calitatea actului alimentar, atit sub aspect cantitativ, cit mai ales din punct de vedere calitativ. Asa cum afirma in lucrarea de specialitate profesorul Segal, in „Alimente functionale” din 1999, politica nutritionala adoptata in diverse…

Citește mai departe

Jumatate ulei, jumatate aditivi

Consumatorii care doresc sa isi asezoneze fripturile cu ulei, in care s-au dizolvat zece substante chimice si citeva seminte de mustar, pot incerca sosul dijonnaise Knorr. Sosul dijonnaise de la Knorr este un produs in care s-au amestecat zece aditivi alimentari, unul mai periculos decit celalalt. Din lista de ingrediente aflam ca are in compozitie…

Citește mai departe

Avantajele produselor bio

 Alimentele ecologice, denumite si organice sau biologice, sunt produse de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea substantelor chimice precum pesticide sau ierbicide, fara adaosuri de substante sintetice la procesarea lor, nemodificate genetic si care nu au fost expuse iradierii. Beneficiile sunt deopotriva pentru sanatatea consumatorului dar si pentru mediul inconjurator care…

Citește mai departe

Tehnologie – Presiuni inalte, alimente sanatoase

Consumatorii doresc alimente fara microorganisme care ii pot imbolnavi, vor alimente cu termen de valabilitate mult mai mare, dar in acelasi timp vor aceeasi „prospetime” organoleptica ca a materiilor prime si doresc ca aceste caracteristici sa fie obtinute fara aportul conservantilor, antioxidantilor si a altor aditivi implicati in industrializarea alimentelor, adica sa fie cit mai „naturali”.

Citește mai departe

Liber la E-uri. Ministerul Sanatatii introduce aditivi periculosi in alimente

Ordinul nr. 438/295/2002, privind aditivii alimentari, va fi modificat printr-un proiect de act normativ elaborat de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu. La prima vedere pare ca, in sfarsit, autoritatile din Romania s-au trezit si vor sa ne scape de E-urile periculoase. In realitate, proiectul scoate cateva E-uri, de ochii lumii, si adauga altele, mai nocive. In plus, actul normativ majoreaza considerabil canitatile maxime admise ale aditivilor din produsele alimentare.

Citește mai departe