10 companii care nu dau „doi bani” pe protectia mediului

Isteria „verde” a celor care vor sa protejeze mediul inconjurator se datoreaza in mare parte „ranilor” teribile pe care companiile le-au produs naturii, in speranta ca vor obtine mai multe profituri. Aspectul financiar este acel „joben” in care umanitatea dispare si lacomia devine dominanta, in fata tuturor lucrurilor, chiar si in privinta bunastarii planetei, a…

Citește mai departe

La Oradea, se desfasoara Consfatuirea regionala pe probleme de poluare cu nitrati

Azi, 6 septembrie, la Oradea, in organizarea Ministerului Mediului si Padurilor a fost deschisa Campania de sensibilizare si constientizare a Proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” in Bazinul Hidrografic Crisuri (din care fac parte judetele Bihor, Arad, Cluj, Salaj, Hunedoara si Satu Mare). Sustin alocutiuni: Filonas Chis – prefectul judetului Salajs Sanda Mercea –…

Citește mai departe

Apele otravite in zona zacamintelor de lignit din Drobeta Turnu Severin

Uremia de Erghevita… Nefropatia Endemica Balcanica (NEB)… carbune si moarte… Drobeta Turnu Severin, Erghevita, Izvorul Anestilor, Hinova, Bistrita, Strehaia. Vanju Mare… focare ale bolii necrutatoare care poate apare oricand, la oricine, determinand insuficienta renala si moartea in sapte zile de la aparitia bolii. 110 localitati afectate. Cercetatorul Vladimir Danilovici afirma ca „Lignitul este un carbune…

Citește mai departe

Ziua Mondiala a Apei – 22 martie

In cadrul Conferintei Natiunilor Unite asupra Mediului Inconjurator de la Rio de Janeiro a fost adoptata, la 22 decembrie 1992, hotararea prin care 22 martie devenea ‘Ziua Mondiala A Apei’. Sarbatorirea Zilei Mondiale a Apei este un prilej de readucere in atentia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejarii cantitative si calitative a apelor…

Citește mai departe

Comunele zone vulnerabile la nitrati vor primi echipament tehnic pentru a preintampina riscurile de poluare

Ministerul Mediului si Padurilor anunta ca, in cadrul Proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti,” finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, a inceput livrarea de echipamente tehnice pentru colectarea si gospodarirea gunoiului de grajd provenit din cresterea animalelor in gospodariile populatiei in 11 localitati, centre de demonstrare tehnica si instruire. In total, in acest…

Citește mai departe

44 de hectare impadurite prin proiectul „Controlul integrat al poluarii cu nutrienti”

Proiectul, finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, vizeaza pentru primavara lui 2011 plantarea a 44 hectare din 6 comune vulnerabile la poluarea cu nutrienti Bucuresti, 30 martie 2011: Ministerul Mediului si Padurilor anunta ca, in cadrul Proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti,” finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, a livrat in teritoriu…

Citește mai departe

Proiectul „Controlul integrat al poluarii cu nutrienti”, implementat de Ministerul Mediului si Padurilor, intra in etapa licitatiilor

O misiune a Bancii Mondiale a analizat progresul proiectului in perioada martie-noiembrie 2010 O noua misiune a Bancii Mondiale pentru Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti,” care s-a desfasurat in perioada 4-12 noiembrie 2010, a analizat progresul in implementarea proiectului in perioada martie-noiembrie 2010. Concluziile misiunii au fost ca implementarea proiectului se aproprie de…

Citește mai departe

Ungaria se opune folosirii cianurilor in minerit

Parlamentul de la Budapesta a adoptat cu larga majoritate o lege impotriva folosirii cianurilor in minerit. Proiectul a fost initiat de catre coalitia „Ungaria Fara Cianuri!”, de partidul „Se Poate Altfel”, de organizatia Greenpeace si de Asociatia Ecologistilor din Ungaria si a fost sustinuta in parlament de toate partidele politice. Adoptarea legii vine la aproape…

Citește mai departe

Apa de baut, infestata cu dejectii

Apa din localitatea Bistra, din Muntii Apuseni, nu mai este buna de baut, informeaza Agerpres. Analizele facute de Directia de Sanatate Publica din Alba arata ca apa este poluata cu dejectii umane si le-a interzis locuitorilor sa consume apa din retea fara sa o fiarba. Autoritatile medicale sustin ca sanatatea oamenilor este in pericol. Sursa:…

Citește mai departe