In vizita la ferma ecologica Topa

Agricultura ecologica prinde aripi. Vant bun! – Toamna deplina, toamna taraneasca la „Ferma ecologica Topa”, de langa Sighisoara. Sub soarele bland, turmele pun stapanire pe miristi, in timp ce paioaga coapta de pe dealuri fosneste adormitor. Sub plase verzi, din material special, randuri de legume, ardei si salate, isi gasesc adapost de noapte contra inghetului….

Citește mai departe

Tomatele, esentiale in regimul alimentar al bolnavilor cu blocaj renal

Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie sa fie modificata pentru a da organismului suficienta energie de a lupta cu boala, dar fara a forta rinichiul slabit. Serinela F., Suceava: „Ce regim alimentar trebuie sa urmeze un pacient cu blocaj renal?“ Prof. Constantin Milica: Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire

Galben, verde sau rosu, ardeiul este una dintre legumele de sezon cu un continut bogat in saruri, vitamine si alcaloizi si cu efecte benefice asupra organismului uman. Iata cateva motive sa-l consumati crud, in salate sau simplu. Intarzie imbatranirea Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire a organismului, in special…

Citește mai departe

Targ national de industrie alimentara si produse traditionale la Suceava

Va asteptam la Targul Alimenta Traditional cu sunculita taraneasca, caltabosi, cozonaci, prajituri de casa, inghetata naturala, bere de casa, miere, pastrama de vita si de oaie, urda, cas, branza de burduf in coaja de brad, pastrav in cobza, saratele, palinca si multe alte produse pregatite pentru eveniment “E timpul sa mancam traditional!” Timp de 3…

Citește mai departe

Cultivarea legumelor bio, cea mai rentabila afacere

Intrebat care ar fi cea mai rentabila afacere cu care romanii ar putea penetra piata europeana, un oficial a raspuns prompt: cultivarea legumelor ecologice. Grija pentru sanatate, in general, si pentru cea a copiilor, in mod special, meniurile marilor restaurante, dietele simandicoase – toate reclama produse sanatoase, cultivate ecologic. Chiar sambata trecuta am vazut in…

Citește mai departe

Vopseste ecologic ouale de Pasti

In fiecare an, in apropierea Pastelui, ne facem rezerve impresionante de vopsele de oua. Rafturile magazinelor sint pline cu o gama cit mai variata de vopsele, de la vopsea ce se foloseste la rece, vopsea la cald, vopsea crema, culori si creioane speciale pentru oua, destinate copiilor, si multe alte variante de colorare. Dar singurul…

Citește mai departe

Iernutul lupta in continuare pentru a pastra fondul genetic al legumelor romanesti

Singura institutie de gen din Ardeal, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut, in ciuda greutatilor financiare, lupta in continuare pentru a pastra fondul genetic al legumelor romanesti. Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut, infiintata in anul 1980, apartine Ministerului Agriculturii si face parte din Academia de Stiinte Agricole si Silvice ”Gheorghe Ionescu Sisesti”. Forul superior…

Citește mai departe

Fructele si legumele, “riscul pesticidelor” – 12 varietati prezinta un nivel inalt de contaminare

Este cunoscut faptul ca fructele si legumele sant sanatoase pentru organism. Tratarea lor cu substante chimice in mod special cu pesticide reprezinta un factor daunator. Echipa de cercetatori de la Environmental Working Group (EWG) din SUA condusa de Sonya Lunder, a efectuat o analiza de laborator in urma careia a publicat o lista cu 12…

Citește mai departe

Targ de produse traditionale si ecologice la Real Cluj-Napoca

Pentru a incuraja productia locala si a avea cat mai multe produse romanesti pe rafturile magazinelor, real,- a lansat anul trecut programul „Produceti Romaneste, Vindem Romaneste”. In ciclul acestui program, de vineri pana duminica inclusiv (3-5 februarie 2012), real,- Hypermarket organizeaza un targ de produse traditionale si ecologice sub genericul „Savoarea gustului de odinoara”, cu…

Citește mai departe

Zacusca de Maramures umple camarile bucurestenilor pentru iarna

Nelipsite de la targurile cu produse ecologice din capitala, palinca, slanina sau carnatii afumati facute Maramures au ajuns sa fie adevarate delicatese pentru bucuresteni. La mare cautare se afla in acesta perioada muraturile, magiunul si zacusca pe care maramuresencele le pregatesc dupa retete pastrate cu sfintenie in familie. Atat de gustoase sunt preparatele gospodinelor din…

Citește mai departe

Paine si dulceturi la Targul de produse ecologice de la Academia de Stiinte Agricole

Galeria Dulceturilor, carne de pui ecologica din Lapusel, pastrav pregatit ca la Palanca, pepene galben de Scarisoara, rosii de ciocolata, paine la test sau prajituri maramuresene de casa sunt doar cateva dintre bunatatile cu care sunt ispititi bucurestenii, in acest week-end, daca vor vizita Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale produse in ferme…

Citește mai departe

Sanzienele, sarbatorite la Targul produselor eco si traditionale, in acest weekend

Bucurestenii sunt asteptati, de vineri pana duminica seara, la sarbatoarea Sanzienelor sau Dragaica, cu paine la test, bulz ciobanesc, placinte, vinuri alese, flori de Sanziene, jocuri populare specifice, dar si cu o inedita expozitie de pasari de rasa, la o noua editie a Targului national al produselor ecologice, traditionale si naturale, produse in ferme si…

Citește mai departe

Lista a celor mai nocive 12 fructe si legume, din punct de vedere al numarului de pesticide continut

Business Insider, prezinta, insa, o lista a celor mai nocive 12 fructe si legume, din punct de vedere al numarului de pesticide continut. Totusi, sursa nu uita sa enumere si avantajele fiecarui fruct sau leguma in parte, scrie gandul.info. STRUGURII. Contin 34 de pesticide, dintre care patru cancerigene. 16,8% dintre struguri contin substante cancerigene, conform…

Citește mai departe
„Târgul na?ional de produse ecologice, tradi?ionale ?i naturale” se afl? la cea de-a 52-a edi?ie.

Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale

„Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale” se afla la cea de-a 52-a editie. Produsele prezentate sunt obtinute in ferme si gospodarii taranesti. E vorba de sucuri naturale sau dulceturi de sezon: de capsuni, de cirese si nuci verzi. Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti’ (ASAS) –…

Citește mai departe

S-a intocmit lista fructelor si legumelor nesigure pentru sanatate din cauza urmelor mari de reziduuri de pesticide

Specialistii americani in agricultura au actualizat lista fructelor si legumelor nesigure pentru sanatate din cauza urmelor mari de reziduuri de pesticide. Printre acestea se numara merele, telina, spanacul si salata verde. Al doilea cel mai popular fruct din America, marul, a urcat in topul fructelor nesigure, dupa ce in 98% dintre mere s-au depistat urme…

Citește mai departe
Culturi de legume ?i fructe din vestul ??rii, polenizate natural de bondari adu?i din Belgia

Polenizare cu bondari

Scopul si intrebuintarea bondarilor este de a creste rapid legumele in solarii si sere si a multor culturi in camp. Compania olandeza Koppert este lider mondial in domeniul combaterii si controlului biologic in culturi si a polenizarii pe cale naturala (cu ajutorul bondarilor). Koppert s-a infiintat in anul 1967, si are sediul principal in Olanda….

Citește mai departe
Organismele Modificate Genetic in Romania: Import?m ?i mânc?m, dar nu producem

Partidul Verde il acuza pe ministrul Tabara pentru sustinerea intereselor Monsanto si Pioneer

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, se pronunta categoric impotriva cultivarii plantelor modificate genetic (organisme modificate genetic-OMG) in Romania, deoarece consumul alimentelor care contin aceste OMG-uri poate avea in timp consecinte negative asupra sanatatii oamenilor. Organismele modificate genetic sunt plante sau animale al caror material genetic a fost modificat, folosind tehnicile ingineriei genetice. Pe scurt,…

Citește mai departe
Târgul va fi deschis până duminică la ora 19.00

Astazi se deschide piata taraneasca cu produse naturale, ecologice si traditionale in Constanta

Pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta vor fi expuse, de astazi si pana duminica, produse romanesti, pregatite pe vatra satului dupa retete traditionale. La standurile amplasate la Casa de Cultura veti gasi telemea proaspata si veche, urda, cas afumat, branza de burduf si in coaja de brad, branza cu marar…

Citește mai departe

Otrava din farfurie

Pentru a ne mentine in forma, pentru a trai mult sau pentru a slabi, ni se recomanda sa mancam sanatos. Dar ce mai inseamna asta in conditiile in care majoritatea alimentelor sunt scaldate in substante chimice? Suntem in pericol sa inghitim reziduuri de pesticide si cand consumam produse autohtone, si cand le alegem pe cele…

Citește mai departe