Baton cu miros de visine

Batonul cu aroma de visine-frisca „Bon sweet Bon” are o compozitie specifica produselor industrializate: zahar, arome sintetice, aditivi alimentari. Zaharul si grasimea vegetala sunt principalele ingrediente ale batonului analizat. Din aceasta cauza, poate fi incadrat in categoria produselor dezechilibrate din punct de vedere nutritional, conform Regulamentului 1924/ 2006 CE. Pe langa zahar, produsul mai contine…

Citește mai departe

Biscuiti cu sase aditivi

Zaharul, margarina si aditivii alimentari sunt principalele ingrediente ale biscuitilor Crema. Din aceasta cauza afecteaza starea de sanatate a consumatorilor si pun in pericol silueta. Biscuitii Crema au un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un exces de glucide si index glicemic ridicat (zahar, zahar invertit), dar si cu multe grasimi vegetale hidrogenate. Acestea pun…

Citește mai departe

Napolitane cu valoare energetica mare si trei alergeni

Wafer”s Joy este un produs de tip napolitana, cu un profil nutritional dezechilibrat, dat de cantitatea mare de glucide. Din aceasta cauza, pancreasul endocrin este extrem de stresat, fiind fortat sa secrete o cantitate foarte mare de insulina intr-o perioada scurta, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, produsul…

Citește mai departe

Cinci vitamine, patru E-uri

Bautura din lapte Ramli cu cinci vitamine si aroma de capsuni, produsa din lapte degresat si cu indulcitori, tratata UHT, este un produs care nu ar trebui sa fie consumat de copii. La barbati lipsa de Vitamina D scade fertilitatea Producatorul foloseste cele cinci vitamine pentru a sugera ca acest lapte are efecte benefice asupra…

Citește mai departe