„Fabrici” de tantari modificati genetic – La ce folosesc si unde se elibereaza insectele

O companie care obtine tantari modificati genetic va deschide o noua „fabrica” in Brazilia, anuntand ca-si extinde activitatea. Studiile derulate pana acum in Brazilia, Panama si insulele Cayman au aratat ca tantarii modificati genetic, sterili, pot reduce populatia de insecte cu mai bine de 90%, odata ce sunt eliberati, arata BBC. In zona in care…

Citește mai departe

Leacul pentru bolile autoimune: Alimentatia sanatoasa

Oferiti mai multa atentie calitatii alimentelor Poliartrita reumatoida este una din cele mai frecvente boli autoinfla­ma­to­rii, care ataca, cel mai adesea, arti­cu­latiile. Ca majoritatea bolilor auto­infla­matorii, cauza exacta nu se cu­noaste. Ceea ce se stie este ca sistemul imuni­tar, care are capacitatea de a recunoaste toate celu­lele propriului corp, „pierde” aceasta capacitate si nu isi…

Citește mai departe

Uluitor: Combustibil realizat cu ajutorul energiei solare

Cercetatorii americani au descoperit o metoda prin care pot transforma energia solara in combustibil lichid. Oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard au descris procesul in jurnalul stiintific Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), informeaza Time. Pana acum, energia solara era transformata in hidrogen prin intermediul celulelor fotovoltaice, insa acest gaz nu s-a…

Citește mai departe
Istoria patentarii semintelor – sau cum fara inovatie, nu ar fi existat progres

Istoria patentarii semintelor – sau cum fara inovatie, nu ar fi existat progres

„Sistemul de patentare a adaugat combustibil flacarii creatoare a geniului” – Abraham Lincoln. Aceasta declaratie, facuta de unul din cei mai influenti presedinti ai Statelor Unite, subliniaza pe scurt obiectivul legislatiei patentelor din S.U.A. Ideea fundamentala este ca trebuie sa existe un mijloc prin care oamenii sa fie incurajati sa inoveze – deoarece fara inovatie,…

Citește mai departe

    Urmatoarele generatii de telefoane mobile vor functiona cu acumulatori biologici

    Ei bine, chiar asa stau lucrurile, urmatoarele generatii de telefoane mobile vor functiona cu acumulatori biologici, care vor furniza energie utilizand o bacterie extrasa din materiile fecale umane! Cercetatorii au descoperit un proces natural de generare a energiei care poate conduce la rezultate spectaculoase in domeniul bio-acumulatorilor. Cercetatorii de la University of East Anglia au…

    Citește mai departe
    Bacterie rezistent? la antibiotice, descoperit? în probe de fecale recoltate în 1915

    Bacterie rezistenta la antibiotice, descoperita in probe de fecale recoltate in 1915

    Cercetatorii care au descoperit codul genetic al unor bacterii cultivate din mostre de materie fecala de la un soldat mort de dizenterie in Primul Razboi Mondial spun ca microorganismul era deja rezistent la antibiotice, cu decenii inainte ca aceste medicamente sa fie folosite pe scara larga. Descoperirea aduce noi informatii privind istoria rezistentei la antibiotice,…

    Citește mai departe
    Cum se instalează cancerul, fără să bagi de seamă, dacă bei cafea pe stomacul gol

    O bacterie pune in pericol una dintre cele mai populare bauturi din lume. Incalzirea globala contribuie la disparitia ei

    In 24 de ore, intreaga populatie consuma 1,6 miliarde de cesti de cafea. Este cea mai populara bautura dupa apa si ceai. Din punct de vedere financiar, cafeaua este al doilea cel mai tranzactionat bun dupa petrol, iar businessul cafelei a atins, anul trecut, 28,6 miliarde de dolari. O bacterie numita Hemileia vastatrix face insa…

    Citește mai departe
    Bacteria care „mananca” petele de petrol

    Bacteria care „mananca” petele de petrol

    Expertii europeni in microbiologie au descoperit printre microorganismele care consuma hidrocarburi, o bacterie rezistenta la frig, capabila sa devina un mijloc eficient si „curat” de lupta impotriva deversarilor de petrol in regiunile polare, afirma publicatiile Applied and Environmental Microbiology si Nature Communications. In prezent, se folosesc preparate chimice, cel mai cunosc agent de dispersare fiind…

    Citește mai departe
    Berea, singura b?utur? bogat? în Vitamina B

    Berea, un posibil scut impotriva gastritei si ulcerului

    Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din Marea Britanie, consumul moderat de bere poate preveni cu pana la 17% riscul infectiei cu Helicobacter Pylori, bacterie care infecteaza mucoasa stomacului si a duodenului, responsabila cu gastrita si ulcerul. Mai mult, berea poate facilita eradicarea bacteriei, datorita efectului sau antibacterian. Rezultatele au indicat ca un consum moderat…

    Citește mai departe
    Interviu cu doctorul Mencinicopschi despre Organismele Modificate Genetic (OMG)

    Interviu cu doctorul Mencinicopschi despre Organismele Modificate Genetic (OMG)

    Va prezentam in cele ce urmeaza un interviu cu dr. Mencinicopschi care explica ce sunt de fapt OMG-urile: nu sunt legume, sunt fiinte transgenice. Reporter: Modificarile genetice produse in Romania starnesc ingrijorare in randul opiniei publice. In calitatea dvs. de specialist al problemei, credeti ca avem a ne teme sau nu? Dr. Mencinicopschi: Ca sa intelegem esenta problemei,…

    Citește mai departe
    Pesticidele din lapte - corelate cu boala Parkinson

    Laptele din Serbia este contaminat! Rezultatele controalelor privind hrana animalelor vor fi difuzate luni

    Anumite sortimente de lapte comercializate pe scara larga in Serbia sunt testate de autoritati pentru a se vedea daca sunt contaminate cu aflatoxina, o bacterie care provoaca cancer. Potrivit Associated Press, informatiile au declansat panica in tara vecina, autoritatile solicitand consumatorilor sa isi pastreze calmul in asteptarea rezultatelor. Mai multe sortimente de lapte au fost…

    Citește mai departe
    Carnea de pui, bomba alimentara

    Carnea de pui, bomba alimentara

    In ultimii 30 de ani s-a inregistrat o crestere a consumului de carne de pui la nivel mondial. Majoritatea oamenilor considera ca includerea in mediul zilnic a carnii albe aduce multiple beneficii. Adevarul este insa altul. In aceasta perioada, riscul dezvoltarii obezitatii s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera…

    Citește mai departe

    SUA utilizeaza in productia de alimente aproximativ 15.000 de tone de antibiotice, anual

    Statele Unite ale Americii utilizeaza in productia de alimente aproximativ 15.000 de tone de antibiotice, anual. Utilizarea antibioticelor in cresterea animalelor reprezinta 80% din totalul antibioticelor vandute in Statele Unite, iar folosirea inutila a antibioticelor la animale crescute pentru carne (vaci, porci, gaini si curcani) este o forta motorie majora care sta in spatele dezvoltarii…

    Citește mai departe

    Antibioticele naturii, leacuri magice pentru trup si suflet

    Antibioticele naturale sunt mult mai usor asimilate de organism, nu produc distrugeri, ci ajuta sistemul imunitar in lupta sa impotriva microbilor care afecteaza corpul. Usturoiul contine o multime de antioxidanti care distruge bacteriile si radicalii liberi din sange, protejand eficient sistemul imunitar. Ceapa este un antibacterian foarte eficent. Pana la descoperirea penicilinei, primul antobiotic realizat…

    Citește mai departe

    Mierea in alimentatia copiilor

    Mierea este un indulcitor natural delicios, ce deseori este introdus eronat in alimentatia copiilor, fie pentru a da un gust mai bun mancarii, fie pentru beneficiile pe care le poate aduce sanatatii. Totusi, dincolo de avantajele mierii, exista un mare inconvenient: ea este interzisa copiilor sub un an. Copiii mici nu au voie sa consume…

    Citește mai departe

      Cum scapam de PET-uri

      In 1862, Alexander Parkes a prezentat in cadrul unei expozitii din Londra un material realizat din nitroceluloza si solventi care, daca era incalzit, putea fi modelat fara sa isi modifice forma dupa racire. Materialul, denumit parkesine, era prima versiune a plasticului produs astazi. Parkesine nu s-a bucurat de succesul scontat de inventatorul sau, avand neajunsul…

      Citește mai departe

      O bacterie produce aur de 24 de karate cand se hraneste cu clorura de aur, o substanta foarte toxica ce se gaseste in natura

      Doi cercetatori din cadrul Michigan State University au descoperit o bacterie care produce aur de 24 de karate cand se hraneste cu o substanta chimica foarte toxica care se gaseste in natura, scrie siteul Gizmodo.com. Kazem Kashefi, profesor asistent de microbiologie si genetica moleculara, si Adam Brown, profesor asociat al universitatii americane Michigan, au realizat…

      Citește mai departe

      O companie franceza a conceput un biocarburant printr-un procedeu care foloseste o bacterie

      Societatea franceza DEINOVE din Montpellier a conceput un biocarburant de generatia a doua printr-un procedeu original care foloseste o bacterie – déinocoque – informeaza Maxisciences (22 septembrie). Aceasta bacterie are proprietatea naturala de a produce bioetanol. Bacteria descompune biomasa si transforma glucoza in etanol. Cercetatorii au folosit o biomasa pe baza de grau, in care…

      Citește mai departe

      O bacterie poate transforma dioxidul de carbon sau deseurile menajere in combustibil.

      Oamenii de stiinta au creat o bacterie modificata genetic care poate transforma dioxidul de carbon sau deseurile menajere in combustibil. Multumita specialistilor de la MIT, care au modificat genetic o bacterie din sol numita Ralstonia eutropha, in viitor va fi posibil sa ne alimentam masinile folosind deseuri menajere. Atunci cand este supusa conditiilor de stres,…

      Citește mai departe

      Gheorghe Mencinicopschi: despre Organismele Modificate Genetic (OMG), putin inainte de a fi prea tarziu

      “Inventam viata, fara sa stim ce este ea de fapt”. Un OMG este o noua entitate vie, creata de om. O fiinta care nu a existat in contextul natural al fiintelor vii din biosfera pamantului” – Modificarile genetice produse in Romania starnesc ingrijorare in randul opiniei publice. In calitatea dvs. de specialist al problemei, credeti…

      Citește mai departe

      Deseurile umane ucid coralii

      Actiunile intreprinse de oameni ucid cu brutalitate coralii, care se afla deja pe lista speciilor pe cale de disparitie inca de acum cativa ani, informeaza AFP. Un studiu realizat de cercetatorii americani arata ca speciile de corali care traiesc in apele din sudul Floridei si din Bahamas si, in trecut, erau des intalnite in Caraibe,…

      Citește mai departe

      Conservant natural protejeaza alimentele de bacteriile nocive

      Oamenii de stiinta de la Universitatea din Minessota (Statele Unite) au descoperit o modalitate naturala de a proteja alimentele impotriva bacteriilor daunatoare, precum salmonella, E.coli si listeria. Lantibioticul – o peptida produsa de o bacterie inofensiva – este primul conservant natural care combate bacteriile gram-negative, indeosebi cele periculoase. „Conservantul natural este menit sa protejeze alimentele…

      Citește mai departe