Beneficiile mosmoanelor, fructele care pot fi lasate in pom in lunile de iarna

Mosmoanele se numara printre fructele mai putin cultivate si consumate in Romania, iar un detaliu si mai putin cunoscut este ca sunt folosite si in multe retete de medicina naturista. Dizolvarea pietrelor la rinichi, mentinerea sanatatii ochilor si combaterea dizenteriei sunt doar cateva dintre beneficiile mosmoanelor. Mosmonul este cultivat in sud-estul Europei de peste 3.000…

Citește mai departe

Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe
Care este leguma verde care î?i p?ze?te cel mai bine creierul

Care este leguma verde care iti pazeste cel mai bine creierul

Creatorii personajului animat Popeye Marinarul au avut parte de inspiratie sanatoasa atunci cand au ales spanacul pentru a-i reda puterile marinarului, ori de cate ori se afla in pericol. Decenii de-a randul, oamenii de stiinta au studiat proprietatile spanacului si l-au recomandat in alimentatie, pentru ca detine numerosi nutrienti care aduc beneficii sanatatii. Spanacul este…

Citește mai departe
„Buruieni“ bune pentru s?n?tate

„Buruieni“ bune pentru sanatate

Exista multe plante cunoscute sub termenul generic de „buruieni“. Acestea sunt insa utile organismului uman. Unele dintre ele pot avea beneficii medicale considerabile. Papadia este una dintre plantele care cresc in gradina. Ea este, de multe ori, aruncata, fiind considerata o „buruiana“. Totusi, trebuie tinut cont de faptul ca floarea galbena a papadiei este una…

Citește mai departe
Miracolul din farfurie. 13 motive (s?n?toase) ca s? m?nânci fasole verde. Afl? în ce afec?iuni te ajut?

Miracolul din farfurie. 13 motive (sanatoase) ca sa mananci fasole verde. Afla in ce afectiuni te ajuta

Starea noastra de sanatate se poate imbunatati considerabil daca vom consuma regulat fasole verde deoarece contine vitaminele A, B si C, oligoelemente, betacaroten si saruri minerale (calciu, siliciu, fosfor, fier, mangan, magneziu, hidrati de carbon). 1. Impiedica asimilarea zaharurilor Consumul regulat de fasole verde proaspata impiedica asimilarea zaharurilor, datorita continutului sa mare de fibre. Pentru…

Citește mai departe
Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Fiecare anotimp aduce cu sine probleme specifice sanatatii, afectiuni si inconveniente tipic sezoniere. Insa, totodata, fiecare anotimp ofera si solutii pentru imbunatatirea starii generale a organismului, intaarirea sistemului imunitar si redobandirea vitalitatii. Si cu atat mai mult, vara este sezonul ideal pentru a profita de remediile naturale pe care fructele si legumele acestui sezon le…

Citește mai departe
P?p?die, verde cu magie!

Papadie, verde cu magie!

Consumati-le crude, in salate sau sub forma de smoothie proaspat si veti constata efectele miraculoase ale frunzelor de papadie. Acestea au un puternic efect detoxifiant si de curatare a ficatului si rinichilor, dar sunt si o sursa extraordinara de antioxidanti, fier, calciu. BENEFICIILE CONSUMULUI DE FRUNZE DE PĂPĂDIE Frunzele de papadie sunt bogate in calciu…

Citește mai departe
Ce se întâmpl? dac? m?nânci cirese

Capsunele si ciresele ne mentin tineri

Stresul, poluarea si alimentatia dezechilibrata contribuie la accelerarea procesului de imbatranire. Totusi, poti lua masuri impotriva acestui fenomen ireversibil cu ajutorul unor alimente cu efecte miraculoase. Revista „Click! pentru femei“ iti spune care sunt acestea. Capsunele asigura necesarul de vitamina C Bogate in vitamine (C, B si K), dar si in minerale (calciu, fier si…

Citește mai departe

Condimente care te feresc de boli

Condimentele si ierburile aromatice aduc un plus de savoare preparatelor culinare. In plus, ele au proprietati terapeutice deosebite si combat afectiuni cu care ne confruntam frecvent. Dafinul combate raguseala Infectiile respiratorii, starile febrile, raguseala si infectiile buco-faringiene pot fi tratate cu supa de pasare care contine frunze de dafin (doua frunze la o portie). De…

Citește mai departe

Rosiile, medicamentul verii

Nu numai ca sunt una dintre principalele legume de sezon, insa tomatele reprezinta si o veritabila sursa de sanatate. Fiind extrem de bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, rosiile ne ajuta sa prevenim riscul anumitor afectiuni. Iata de ce este important ca vara sa facem o cura de rosii. Specialistii nutritionisti spun ca nu ar…

Citește mai departe

Fructele si legumele nu ne apara de cancer

Consumul regulat de fructe si legume are doar foarte mic impact in ceea ce priveste protejarea impotriva cancerului, arata un studiu recent la care au participat peste 500.000 de europeni. Intreaga mitologie cu privire la legumele si fructele care protejeaza organismul de diferite forme de cancer a fost rasturnata de cercetarea internationala care demonstreaza ca,…

Citește mai departe
Efectele secundare ale unor legume

Morcovul – remediu impotriva hipertensiunii

Morcovii asigura cea mai mare cantitate de betacaroten dintre legumele pe care trebuie sa le consumam zilnic, sustin medicii Medicii nutritionisti spun ca morcovii au un continut nutritiv complex, asigurand astfel organismului uman necesarul de enzime, vitamine si minerale. Nutritionistul Mihaela Bilic recomanda sa mancam morcov in stare naturala, deoarece fiert sau sub forma de…

Citește mai departe

7 alimente bune pentru inima

Afectiunile cardiovasculare, despre care cercetatorii sustin ca vor deveni principala cauza a mortalitatii in intreaga lume pana in anul 2020, pot fi prevenite foarte usor. Conform site-ului specializat in medicina www.health.com, secretul sta in regimul adoptat. Va spunem azi care sunt cele 7 alimente bune pentru inima. 1. Fructele de padure sunt bogate in substante…

Citește mai departe

Paine cu zahar

Produsul „minipaini cu lapte” Kuhnen Meister au in compozitie o cantitate mare de zahar rafinat, stresand pancreasul endocrin, care va fi nevoit sa secrete o cantite mare de insulina intr-un timp scurt. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca minipainile au grasimi vegetale intr-o pondere mare, ceea ce face ca produsul analizat sa fie dezechilibat…

Citește mai departe

Camembert cu fosfati

Cumparatorii cremei de branza Camembert vor avea impresia ca achizitioneaza un produs care nu le poate pune in pericol sanatatea. Numai ca, daca vor citi cu atentie eticheta, vor constata ca are in compozitie aditivi alimentari din categoria celor periculosi. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca produsul analizat este dezechilibrat…

Citește mai departe

Maioneza din aditivi alimentari

Aditivii alimentari sunt cei care fac din maioneza light Remia un produs care sa para comestibil. Numai ca acestia au si o serie de efecte adverse care pun in pericol sanatatea consumatorilor. Maioneza light Remia este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide vegetale. Din aceasta cauza este neclar…

Citește mai departe

Cafea 3 in 1 cu mult fosfor

Boutique cafe, „3 in 1 coffee sugar cream”, este un produs ce are un exces de fosfor ce afecteaza sanatatea oaselor. Produsul poarta denumirea de cafea, insa aceasta ocupa o pondere destul de mica, 8,5%. In schimb, sintagma 3 in 1 se refera mai degraba la zahar, margarina si fosfor. Aceste trei ingrediente sunt nocive…

Citește mai departe

Iaurt cu mult zahar

Iaurtul Yoganic light este un produs care incearca sa induca in eroare consumatorul prin denumirea pe care o are. Cuvantul „yoganic” seamana foarte bine cu „organic” astfel incat un client grabit ar putea crede ca a facuto afacere cumparand un iaurt de calitate la un pret mic. „Adevarul este cu totul altul. Iaurtul contine aditivi…

Citește mai departe

Betacarotenul si cancerul de plamani

Betacarotenul, E160a, este un aditiv alimentar care coloreaza mancarurile in portocaliu. De cele mai multe ori il puteti gasi in margarina, unt, prajituri, produse lactate si bauturi racoritoare. Aceasta substanta poate fi obtinuta din surse naturale cum ar fi legumele cu frunze verzi, morcovii, cartofii dulci si piersicile. E160a consumat din surse naturale nu are…

Citește mai departe

Usturoi si E-uri

Sosul de usturoi Remia are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat, 2,9% usturoi si Euri periculoase (E202, E385). Produsul contine si betacaroten (E160a), care poate creste incidenta cancerului de plamani la fumatori, avertizeaza prof. dr Gh. Mencinicopschi. Usturoiul consumat in stare proaspata este un aliment…

Citește mai departe

Specialitate cu ciuperci si E-uri

Pe vremea bunicii, strudelul se facea din ingrediente naturale, fara sa fie nevoie de aditivi. Astazi, retetele s-au complicat si pe alocuri par niste insiruiri de substante chimice. In trendul modern se incadreaza si „specialitatea de strudel cu ciuperci – congelat, nepreparat”, care are in compozitie: „Ciuperci 24%, faina de griu, grasimi vegetale si ulei,…

Citește mai departe

Strudel cu 18 E-uri

Pe ambalajul strudelului Ema scrie destul de mare: „o minunatie dulce”. Ne intrebam ce poate fi asa de minunat sa maninci 18 E-uri, grasimi sintetice si zaharuri rafinate. Ema este un strudel congelat cu brinza si stafide. Lista de ingrediente este foarte lunga si cuprinde o multime de aditivi alimentari care ar fi putut lipsi….

Citește mai departe

Squash – Sandvis cu multe calorii

Din compozitia inghetatei Squash rezulta ca aceasta are o densitate energetica mare si este dezechilibrata nutritional. Ca atare, nu este recomandata pentru multe categorii de consumatori. Inghetata Squash (sandwich biscuiti cacao cu inghetata de vanilie) are in compozitie: zahar, lapte praf degresat rehidratat, lapte praf normalizat, zer praf, grasimi vegetale, emulgatori: monodigliceride ale acizilor grasi…

Citește mai departe