Campanie de colectare a uleiului uzat – „Ulei uzat? Hai cu el la colectat”

Organizatia ecologica Naturas et Civitas din Cluj-Napoca lanseaza prin intermediul firmelor Viridivos si Diana Service proiectul adresat elevilor „Ulei uzat? Hai cu el la colectat”. Primul eveniment din cadrul initiativei va consta in deschiderea unicului punct de colectare de la populatie din Piatra Neamt in cadrul Cantinei Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Bdul Traian Nr.165, miercuri…

Citește mai departe
Comisia de mediu a Parlamentului European preg?te?te restric?ii pentru folosirea terenurilor agricole exclusiv în scop alimentar

UE doreste folosirea terenurilor agricole in scop alimentar si excluderea culturilor energetice

Comisia de mediu a Parlamentului European pregateste restrictii pentru agricultorii romani. Raportorul Comisiei pentru mediu al Parlamentului European, Corinne Lepage, incearca sa obtina mandat din partea PE pentru a negocia cu statele membre UE impunerea folosirii terenurilor agricole exclusiv in scop alimentar si excluderea culturilor energetice. Practic nu vor mai exista investitii in achizitia, depozitarea…

Citește mai departe

Adio fonduri pentru biocombustibili!

Fermierii nu vor mai primi, din acest an, sprijinul de 45 de euro pentru fiecare hectar cultivat cu plante destinate productiei de combustibili ecologici. Biodieselul si bioetanolul fabricat in Romania va deveni si mai neperformant decat este in prezent, spun producatorii care erau convinsi ca vor primii banii pana in 2013. Producatorii agricoli au primit,…

Citește mai departe

Biotehnologia protectiei mediului, combustibilii alternativi

   Conform definitiilor recente, biotehnologia reprezinta:    1.o stiinta care studiaza procesele de bioproductie bazate, preponderent, pe activitatea microorganismelor si a principalelor componente ale acestora, precum si pe utilizarea celulelor si tesuturilor apartinand organsmelor superioare   2. o stiinta multidisciplinara care integreaza cunostintelor de microbiologie, biochimie, biologie moleculara etc., cu scopul bine determinat de a…

Citește mai departe

Biodieselul – o afacere nerentabila in Romania

Unii dintre producatorii romani de biocombustibil se gandesc sa renunte, in curand, la afacerile lor. Lipsa unui program coerent de promovare a biocarburantilor ii va determina pe unii producatori autohtoni sa-si abandoneze afacerile cu biodiesel. Producatorii romani se plang ca afacerile cu biocarburanti se dovedesc nerentabile in Romania. Acestia spun ca petrolistii prefera sa importe…

Citește mai departe

Cum sa facem biodiesel?

Cum sa-ti faci propiul biocombustibil ? Oricine poate sa faca biodiesel. Este usor, o puteti face chiar in bucataria dumneavoastra si este mult mai bun decat cel vandut de companii. Motorul dumneavoastra diesel va functiona mai mult si mai bine utilizand biodieselul facut de dumneavoastra. Va fi mai curat si astfel mai sanatos pentru sanatatea…

Citește mai departe

Biodieselul romanesc, pe cale de disparitie

AJUTOR. Producatorii autohtoni de biodiesel se plang ca nu au piata de desfacere si sunt nevoiti sa-si sisteze activitatea. Desi toata cantitatea de motorina de pe piata trebuie sa contina 4% biodiesel in volum, marile companii petroliere prefera sa importe componenta bio, pentru ca, in alte tari, aceasta este mai ieftina datorita stimulentelor fiscale acordate…

Citește mai departe