Viata pe Terra vine din spatiu?

    Un grup de cercetatori britanici afirma ca au descoperit in atmosfera inalta a Pamantului o sfera de metal microscopica continand materie organica. Ei considera ca sfera ar fi fost trimisa pe Pamant de o civilizatie extraterestra pentru a „insamanta” planeta noastra, informeaza slate.fr (21 februarie). Misterioasa sfera a fost fotografiata expulzand o substanta biologica care…

    Citește mai departe
    Cercetări genetice la scară largă în SUA şi Marea Britanie pentru înţelegerea bolilor şi individualizarea tratamentelor

    Cercetari genetice la scara larga in SUA si Marea Britanie pentru intelegerea bolilor si individualizarea tratamentelor

    Statele Unite si-au propus sa analizeze ADN-ul unui milion de americani voluntari ca parte a unei noi initiative de a intelege bolile umane si a dezvolta medicamente adaptate la fiecare pacient in functie de profilul sau genetic. Printre voluntarii ale caror date genetice vor fi studiate se vor afla atat oameni bolnavi, cat si sanatosi,…

    Citește mai departe
    ”Ghinionul biologic”, vinovat de două treimi din cazurile de cancer – studiu american

    ”Ghinionul biologic”, vinovat de doua treimi din cazurile de cancer – studiu american

    Doua treimi din cazurile de cancer de diferite tipuri sunt cauzate mai ales de ”ghinion”, sustin cercetatorii de la Johns Hopkins University, din Statele Unite ale Americii. E vorba mai precis de mutatii accidentale in ADN si mai putin de obiceiuri daunatoare sau factori ereditari. Cercetatorii americani au studiat 31 de tipuri de cancer si…

    Citește mai departe

    Cercetatorii suedezi, cu ochii pe Muntii Rodnei. Aici vad cat de afectata e natura de incalzirea globala

    In Muntii Rodnei, avem mii de specii de plante de munte, unele care nu se mai gasesc nicaieri in lume, lacuri glaciare, „adevarate ecosisteme naturale ce pot fi studiate si monitorizate in timp”, spune biologul Claudiu Iusan. Toate acestea ii atrag pe cercetatorii din intreaga lume care stau cu ochii pe masiv. Biologul Claudiu Iusan…

    Citește mai departe

    De la fizica la ecologie

    In fiecare vara din ultimii 25 de ani, ecologistul John Harte si-a petrecut diminetile pe pajistile de pe coastele vestice ale Muntilor Stancosi. In acest timp, acesta a luat mostre de sol din diverse terenuri incalzite special pentru experimente, in cadrul Laboratorului Biologic din Muntii Stancosi. Scopul sau a fost acela de a se folosi…

    Citește mai departe
    O noua specie umana va aparea pana in anul 2050 ca rezultat al noilor tehnologii si al selectiei naturale

    O noua specie umana va aparea pana in anul 2050 ca rezultat al noilor tehnologii si al selectiei naturale

    O noua specie umana va aparea pana in 2050 ca rezultat al noilor tehnologii, comportamentului si selectiei naturale, potrivit unui cercetator britanic. Acesta sustine ca omul trece printr-un proces major de tranzitie evolutionara, in urma caruia va trai mai mult, potrivit dailymail.co.uk. Cercetatorul britanic Cadell Last, de la Global Brain Institute, sustine ca omul trece…

    Citește mai departe

    Umanism Evolutiv (Autor dr. Peter Lengyel)

    Realismul stiintific face posibila intelegerea Omului ca vietate, fiinta biologica rezultata prin procesul evolutiv, fenomen natural care se deruleaza in continuare… si se va derula atat timp cat viul va reusi sa persiste; se creioneaza o imagine cu aspectele subtile dar si cu cele brutale ale omului non-idealizat, ci perceput asa cum reiese din analiza…

    Citește mai departe
    Bronzatul poate crea dependen??

    Bronzatul poate crea dependenta

    Expunerea la soare poate fi periculoasa in ce priveste cresterea riscului de cancer de piele, dar si pentru ca produce dependenta, potrivit unor noi cercetari, transmite joi Reuters. Expunerea indelungata si repetata la radiatiile ultraviolete declanseaza eliminarea endorfinelor, asa-numitul hormon al fericirii, functionand pe acelasi principiu biologic ca si consumul de heroina sau morfina. Studiul…

    Citește mai departe

    Vrei sa faci agricultura ecologica in Repubica Moldova?

    Reprezentantii Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare (MAIA) sustin ca agricultura ecologica este mereu in atentia institutiei si tot mai multe masuri sunt intreprinse pentru a sustine acest sector, ceea ce demonstreaza si evolutia din ultimii ani. Referitor la faptul ca producatorii agricoli ecologici spun ca nu au un centru de comercializare a acestor produse, iar…

    Citește mai departe
    Centrul natura: Despre etichete – sau ”sunt vegetarian” ori ”carnivor”

    Centrul natura: Despre etichete – sau ”sunt vegetarian” ori ”carnivor”

    Oamenilor le place foarte mult sa ”eticheteze” tot. Sa gaseasca cuvinte care sa defineasca orice din lumea si din realitatea pe care o percep. De fapt – partea din om care adora sa puna ”etichete” – este MINTEA. Mintea omeneasca este un computer fabulos – care functioneaza exact pe principiile ”jucariilor” electronice ce ne-au cucerit…

    Citește mai departe
    Practici agricole ecologice prin proiectul PACINFO

    Dezvoltarea durabila a Europei – „Goethe Project” TVA-ul Verde in agricultura si alimentatie

    Institutul Social Democrat ”Ovidiu Sincai” in parteneriat cu Asociatia Bio-Romania va invita sa luati parte la o dezbatere de idei cu tema: Dezvoltarea Durabila a Europei – Goethe Project. TVA-ul verde in agricultura si alimentatie Simpozionul va avea loc in data de 29 aprilie, orele 14:00 – 18:00, la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Stere, nivel…

    Citește mai departe

    Capacitatea de gandire, influentata de culoarea luminii din jur. Ce culori ne ajuta sa ne concentram

    Expunerea la lumina albastra, verde sau portocalie are impact asupra modului de gandire al oamenilor, influentandu-l fie in bine, fie in rau, informeaza cotidianul francez Le Figaro, citat de Agerpres. Lumina serveste nu doar la a vedea clar. Esentiala pentru a face sa functioneze ceasul biologic al omului, pentru a-l ajuta sa nu dormiteze in…

    Citește mai departe

    Substantele chimice de protectie a plantelor agricole din Moldova vor fi inlocuite cu cele biologice

    Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare evalueaza metoda de substituire treptata a mijloacelor chimice de protectie a plantelor agricole – cu cele alternative. Discutii in acest sens au avut loc in cadrul unei sedinte de lucru la Minister. Viceministrul Gheorghe Gaberi, care a condus sedinta, a mentionat situatia alarmanta privind utilizarea mijloacelor chimice de protectie a…

    Citește mai departe

    Garda de Mediu a stopat tunderea copacilor din Parcul Herastrau. Primaria Capitalei a taiat ilegal 83 de arbori

    Primaria Capitalei a toaletat fara avizele legale 83 de copaci seculari din Parcul Herastrau, monument istoric, potrivit unei constatari facute de Garda Nationala de Mediu. Municipalitatea a inceput in urma cu cateva zile sa toaleteze arborii din acest parc, aleea din fata Arcului de Triumf, din coroanele acestora ramanand cateva bete. Deputatul Remus Cernea a…

    Citește mai departe
    Fitonutrien?ii ?i beneficiile lor

    Fitonutrientii si beneficiile lor

    Cand vorbim despre alimente si compozitia lor, de cele mai multe ori ne gandim la calorii, glucide, proteine, lipide, vitamine, minerale si, eventual, fibre. Cu toate acestea, alimentele contin si alte substante, cu activitate foarte importanta pentru organismul nostru, numite, generic, substante functionale sau compusi biologic activi, carora a inceput sa li se acorde atentie…

    Citește mai departe

    Cat de bio sunt produsele bio?

    In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

    Citește mai departe

    Cum ne afecteaza lumina artificiala starea de sanatate

    Expunerea indelungata la lumina artificiala afecteaza starea de sanatate, provocand tulburari diverse, de la obezitate si diabet pana la depresie si chiar cancer, se arata intr-un studiu publicat recent, la care au participat ca voluntari persoane care lucreaza in ture de noapte. Un studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea din Connecticut, efectuat pe…

    Citește mai departe
    Expozitia “Insectele –hrana si medicament”, la Muzeul de Stiintele Naturii

    Expozitia “Insectele –hrana si medicament”, la Muzeul de Stiintele Naturii din Suceava

    Muzeul de Stiintele Naturii va gazdui, in perioada 27 august-27 septembrie, expozitia “Insectele –hrana si medicament”. “Insectele reprezinta sursa de hrana pentru plante carnivore, alte insecte, pasari, animale si chiar pentru om iar in ultimul timp s-au descoperit medicamente, cosmetice cu substante biologic active din tesuturile insectelor. Expozitia prezinta diverse insecte, pasari, mamifere din patrimoniul…

    Citește mai departe

    Scrisoare Deschisa catre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice pe tema incinerarii deseurilor

    Organizatiile semnatare ale prezentei isi exprima ingrijorarea si dezaprobarea fata de intentia Guvernului de a importa programe pretinse a fi de reducere a risipei de resurse prin arderea deseurilor menajere. 8 august 2013 Stimata doamna ministru Rovana Plumb, In contextul finalizarii Strategiei Nationale pentru Gestionarea Deseurilor pentru Romania si in urma declaratiilor recente formulate cu…

    Citește mai departe

    Basescu a promulgat Legea de aprobare a OUG privind dezvoltarea zonei Delta Dunarii

    Presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 127/2010 pentru adoptarea unor masuri destinate dezvoltarii economico-sociale a zonei Delta Dunarii. Pe 26 iunie, plenul Camerei Deputatilor a aprobat cererea de reexaminare transmisa de presedintele Traian Basescu in ceea ce priveste modificarea ordonantei nr. 127/2010 pentru adoptarea…

    Citește mai departe

    20 de milioane de puieti vor oxigena judetul Constanta

    Nu mai putin de patru hotarari a adoptat Consiliul Judetean Constanta prin care deruleaza tot atatea programe cu impact asupra mediului. Este vorba despre programul de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor agricole degradate (HCJ 310/2009), programul de impadurire pentru prevenirea riscului desertificarii in judetul Constanta (HCJ 402/2009), programul de infiintare a perdelelor forestiere…

    Citește mai departe