Leacuri din gradina: Castanele comestibile

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe
Delta Dun?rii, vulnerabil? în fa?a schimb?rilor climatice

Delta Dunarii, vulnerabila in fata schimbarilor climatice

Delta Dunarii este vulnerabila in fata schimbarilor climatice preconizate pentru urmatoarele decenii, iar o masura esentiala ar fi refacerea zonelor umede, indiguite in perioada comunista si transformate in terenuri agricole, arata WWF Romania, in urma realizarii unui studiu pe aceasta tema, scrie Mediafax.. WWF Romania si partenerii sai din Republica Moldova si Ucraina au prezentat,…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe

Legatura dintre pomi si oameni

Unii pacienti se restabilesc mai repede dupa o operatie cand camera de spital da spre copaci, mamele a caror sarcina s-a dezvoltat intr-un loc impadurit au mai putin tendinta sa aiba copii subponderali decat celelalte si s-a observat ca viata intr-un loc cu verdeata duce la scaderea presiunii arteriale si a altor consecinte ale stresului….

Citește mai departe

Fumatul in masina creste poluarea de trei ori fata de nivelul acceptat de OMS

Fumatul in masina determina un nivel de poluare cu particule fine de trei ori mai mare decat cel maxim prevazut de OMS pentru calitatea aerului interior, arata un studiu publicat marti si mentionat de AFP. Acest nivel poate afecta sanatatea copiilor pasageri, spun autorii studiului condus de dr. Sean Semple de la Universitatea din Aberdeen…

Citește mai departe

„Arta pentru viata” – un program de terapie prin arta in beneficiul pacientilor din spitale

Servier Pharma, cel mai mare laborator farmaceutic independent din Franta, cu o prezenta de 20 de ani pe piata locala, anunta lansarea proiectului „Arta pentru viata” ce isi propune sa ofere alinare prin arta pacientilor din  cinci spitale din tara. In perioada 15 iulie – 15 august, pe site-ul proiectului www.artapentruviata.ro se desfasoara un concurs…

Citește mai departe
Tratament ce reduce cu aproape 60% consumul de alcool, aprobat de Agen?ia Europeana pentru Medicamente

Consumul moderat de alcool duce la o viata longeviva

Pilonii unei sanatati exemplare: dieta, exercitii fizice si cocktail de capsuni. Sau poate nu. Dar nu este foarte departe de cum iti imaginezi. „Una dintre concluziile cele mai consistente in domeniul cercetarii nutritionale este ca un consum moderat de alcool poate imbunatati sanatatea si poate conduce la o viata longeviva”, conform profesorului de epidemiologie si…

Citește mai departe

Abuzul de zahar duce la marirea numarului unor boli cronice: diabet, obezitate, boli cardiovasculare si cancer

Profesorul Didier Raoult, specialist in boli infectioase tropicale emergente la Facultatea de Medicina din Marsilia, pune in discutie in Le Point consumul exagerat de zahar si produse zaharoase. In lume s-a lansat recent o avertizare pentru a incerca reducerea cresterii permanente a consumului de zahar, care are efecte nefaste asupra sanatatii si duce la marirea…

Citește mai departe

Persoanele care consuma zilnic cate un galbenus de ou crud sunt mai ferite de bolile cardiovasculare si de cancer

Persoanele care consuma zilnic cate un galbenus de ou crud sunt mai ferite de bolile cardiovasculare si de cancer, potrivit oamenilor de stiinta canadieni de la Universitatea din Alberta. In galbenusul de ou se gasesc doi dintre cei mai puternici antioxidanti, triptofan si tirozina, care combat radicalii liberi produsi sub actiunea razelor ultraviolete si a…

Citește mai departe

Consumul de rosii proaspete scade riscul de aparitie al bolilor cardiovasculare si cu unele tipuri de cancer

Studiile au corelat consumul de rosii proaspete cu un riscmai scazut de boli cardiovasculare si cu unele tipuri de cancer. Acest efect este pus pe seama unor substantebenefice continute de rosii. Licopenul Este ubstanta care da culoarea specifica rosie, avandefecte antitumorale in cancerul de prostata, pancreas,vezica urinara, cervical etc. Studiile sunt, insa, la inceputsi rolul sau exact nu este sigur. Studiile au aratat calicopenul se comporta ca un antioxidant, explicand rolulsau in protectia impotriva cancerului. Acest compus estefoarte bun si pentru inima, impotriva bolilor cardiovasculare, ajutand si in prevenirea cancerului. Inplus, studiile, desi inca la inceput, au descoperit ca licopenul ar putea contribui si la scaderea niveluluicolesterolului. Care sunt cifrele din rosii? O rosie de marime medie are aproximativ 22 de calorii si 1,5 grame de fibre. Este o sursa importantade potasiu, vitamina C, vitamina A si vitamina E. In plus, rosiile nu contin aproape deloc grasimi, un gram de proteine si aproximativ 4 grame de carbohidrati.

Citește mai departe

Baut in cantitati prea mari, ceaiul verde poate afecta oasele, scazandu-le densitatea

Baut in cantitati prea mari, ceaiul verde poate afecta oasele, scazandu-le densitatea, se arata intr-un studiu american efectuat pe soareci. Studii anterioare, de origine japoneza, au demonstrat ca ceaiul verde, consumat cu regularitate, reduce riscul de boli cardiovasculare si protejeaza persoanele obeze impotriva steatozei hepatice (ficatul gras). Totusi, pe langa efectele benefice, ceaiul verde se…

Citește mai departe

Respiram aer tot mai toxic!

Pericolul la care sint expusi oamenii din Alba Iulia si Sebes este tot mai mare, pe masura ce calitatea aerului tinde sa devina tot mai proasta. De cel putin 5 zile, panourile pe care sint afisate informatii legate de calitatea aerului arata „rau”, adica aerul este prost calitativ la un nivel de 5 din 6…

Citește mai departe

Diuretic natural si eficient: matasea de porumb

Porumbul este una dintre cele mai cunoscute si apreciate cereale. Inainte de orice, este un aliment bogat in vitamine, calciu, siliciu si potasiu. Datorita calciului si siliciului din compozitie, porumbul este util in osteoporoza, tulburari de menopauza. De asemenea, porumbul are rol foarte bun in disfunctiile hepato-biliare. Datorita calitatii de bun diuretic, porumbul se recomanda…

Citește mai departe

Medicamente in loc de alimente pe masa

Marile greseli de abordare a alimentului ne pot duce la o ineptie, aceea ca in loc de alimente sa avem pe masa noastra medicamente pentru a preveni boala si pentru a avea o calitate deosebita si o longevitate a vietii, sustine directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), Gheorghe Mencinico-p-schi, citat de Mediafax. Institutiile europene au…

Citește mai departe

Cruciatii antigrasimi propun interzicerea untului

De pe lunga lista a „dusmanilor” infiltrati in alimentatie, britanicii pregatesc o ofensiva apriga impotriva untului. „Interziceti untul ca sa salvati mii de vieti” este mesajul lansat de cardiologii din Regatul Unit. Daca pasii de la intentie la practica ar fi putini si mari, dulciurile, grasimile saturate, bauturile carbogazoase si produsele de tip fast-food ar…

Citește mai departe

Alunele de padure reduc riscul bolilor cardiovasculare

Datorita continutului lipidic si raportului dintre acizii grasi polinesaturati si saturati, alunele sunt recunoscute ca avand efecte benefice asupra inimii Alunele de padure au un continut caloric crescut, acestea fiind bogate in grasimi nesaturate, minerale, vitamine si proteine, spun medicii nutritionisti. „Au un continut bogat de minerale, care stimuleaza sistemul imunitar si cresc capacitatea de…

Citește mai departe

Pestele si uleiul de masline iti intaresc inima

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces in lume, iar la nivelul Uniunii Europene femeile sunt cele mai afectate Alimente obisnuite te pot ajuta sa ai o inima sanatoasa. Cea mai eficienta dieta pentru prevenirea bolilor cardiovasculare este cea mediteraneana, spun medicii. Specialistii adauga ca acest tip de alimentatie este bogata in acizi grasi esentiali…

Citește mai departe

Posesorii de caini au invatat cum sa faca miscare alaturi de companionii lor

Posesorii de caini care au iesit la plimbare in Parcul Tineretului, sambata, 18 iulie au avut parte de o intalnire surpriza cu Gabriela Szabo, invitata in cadrul unui eveniment Pedigree®. Cunoscuta cantareata Andreea Antonescu s-a alaturat demersului pro-miscare sanatoasa si a profitat de ocazie pentru a-l prezentat pe catelul ei, un adorabil Yorkshire in varsta…

Citește mai departe

Ceapa te apara de bolile cardiovasculare!

Specialistii in nutritie spun ca ceapa stimuleaza rinichii sa elimine din toxine, purifica organismul si accelereaza tranzitul intestinal lent. „Ceapa este bogata in quercetina, fitonutrien, antioxidant care se mai regaseste si in mere. Acest antioxidant are capacitatea de a apara organismul impotriva radicalilor liberi, a cancerului, a tulburarilor circulatorii si a bolilor cardiovasculare”, explica dr….

Citește mai departe

Telina si sistemul imunitar

Telina  face parte din familia Apiaceae (Umbelliferae) unde gasim si patrunjelul, morcovii sau mararul si poarta denumirea de Apium Graveolens. Este o planta bianuala de la care se folosesc radacina si frunzele. In trecut, telina (frunzele) a fost folosita ca un remediu medical si abia apoi a fost consumata ca leguma. Ea este mentionata prima…

Citește mai departe