Efectele terapeutice ale cainilor

Datele statistice arata ca animalul de companie preferat, la nivel mondial, este cainele. Gabriela Stanciu, psiholog clinician, ne explica impactul pe care il au cainii asupra copiilor, familiei, dar si asupra noastra. Originea relatiei dintre om si caine se pierde undeva in negura timpului. Nenumarate descoperiri arheologice, din diferite zone ale globului, au semnalat faptul…

Citește mai departe
Dusmanul din casa ta – plita pe gaze. Afla cat de daunatoare este

Dusmanul din casa ta – plita pe gaze. Afla cat de daunatoare este

Numai in Europa, aerul poluat cauzeaza anual decesul prematur a peste 370.000 oameni. La nivel mondial, problema este atat de grava incat Organizatia Mondiala a Sanatatii a inclus poluarea aerului in categoria factorilor cancerigeni, alaturi de fumat si azbest. Si mai ingrijorator este faptul ca in mediul casnic poluarea aerului depaseste de multe ori nivelurile…

Citește mai departe
Calitatea aerului în marile aglomer?ri urbane continu? s? se degradeze

Calitatea aerului in marile aglomerari urbane continua sa se degradeze

Calitatea aerului in marile orase din lume continua sa se degradeze, ceea ce creste riscul pentru sanatatea locuitorilor, potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) dat publicitatii miercuri, relateaza AFP. Potrivit acestui studiu efectuat in 1.600 de orase din 91 de tari, numai 12% din populatia totala a acestor aglomerari urbane respira un…

Citește mai departe
Undă verde pentru transportul ecologic în Craiova

Paris: Transporturile in comun, gratuite timp de trei zile din cauza poluarii

Transporturile in comun vor fi gratuite de vineri pana duminica in regiunea pariziana, unde nivelul de poluare a depasit pragul de alerta, a anuntat, joi, autoritatea regionala a transporturilor, citata de AFP. „Luand in considerare riscurile importante pentru sanatate ale locuitorilor din regiunea Ile-de-France, am decis, impreuna cu Guvernul, sa asiguram gratuitate in transporturile publice din…

Citește mai departe
Bulgaria, 'lider' la poluare

Normele UE nu ne apara integra de nefasta poluare cu particule fine!

O expunere prelungita la particule fine in suspensie (PM) are un efect nefast asupra sanatatii chiar si atunci cand concentratiile raman in limita normei stabilite de Uniunea Europeana (UE), afirma un studiu de specialitate dat publicitii luni dimineata. „Rezultatele noastre indica faptul ca efecte nefaste importante asupra sanatatii se produc chiar si in conditiile unei…

Citește mai departe

Poluarea aerului in interiorul cladirilor, al patrulea factor de risc in scaderea sperantei de viata

Recenta clasificare a poluarii aerului exterior ca factor de risc cancerigen de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu inseamna ca dusmanul plamanilor a miliarde de oameni se afla numai afara, ci atmosfera este poluata si in interiorul locuintelor, noteaza France Presse. ‘Poluarea aerului interior este al patrulea factor de risc, ca importanta, in scaderea…

Citește mai departe

Cum ne afecteaza poluarea sanatatea. Interviu

Este oficial! Poluarea din aer poate declansa cancerul. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), a anuntat saptamana trecuta ca expertii internationali au ajuns la concluzia ca aerul poluat poate cauza cancer pulmonar si cancer al vezicii urinare. Profesorul doctor Florin Mihaltan, presedintele Societatii Nationale de Pneumologie din Romania explica intr-un interviu pentru cititorii Romania libera cum…

Citește mai departe

In premiera, in Romania, program de colectare a inhalatoarelor folosite de pacientii cu boli respiratorii

In premiera, in Romania, a fost lansat un program de colectare a inhalatoarelor folosite de pacientii cu boli respiratorii pentru a reduce impactul provocat de aceste deseuri medicale asupra mediului. Colectarea si incinerarea inhalatoarelor folosite de astmatici sau de pacientii cu BPOC pot reduce, in fiecare an, poluarea din tara noastra cu peste 11.000 tone…

Citește mai departe
Masurile pentru reducerea poluarii fonice din Cluj: geamuri mai bune, city bus si tarife mari de parcare in zona aglomerata

Aproape 90% dintre europenii care stau la oras sunt expusi unui nivel de poluare peste limitele recomandate

Aproape 90% dintre europenii care stau la oras sunt expusi unui nivel de poluare cu particule si unei concentratii de ozon care depasesc nivelurile recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Avertismentul vine din partea Agentiei Europene de Mediu (EEA), citate de agentia de presa a statului. “O mare parte din populatie nu traieste intr-un…

Citește mai departe

Temperatura ar putea creste cu 5 grade Celsius pana in 2100

Incalzirea climatica este deja o realitate in Statele Unite, iar cresterea temperaturii medii ar putea depasi 5 grade Celsius pana in 2100, potrivit celui mai pesimist scenariu avansat in raportul preliminar al unui comitet federal de experti publicat vineri. Amploarea incalzirii climatice la sfarsitul secolului ar urma sa corespunda, potrivit previziunilor, unei acumulari de emisii…

Citește mai departe

OMS vrea sa diminueze cu 25% mortalitatea prematura legata de boli netransmisibile

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a stabilit ca obiectiv reducerea cu 25%, pana in 2025, a mortalitatii premature (la grupele de varsta 30-70 de ani) cauzate de bolile netransmisibile (maladii cardiovasculare, cancer, boli respiratorii cronice, diabet) la nivel mondial, transmite vineri AFP, citata de Agerpres. Statele membre ale organizatiei, reunite in Adunare Generala la Geneva,…

Citește mai departe

Parcurile, la cheremul smecherilor

Introdusa de fostul ministru al Mediului PDL, Sulfina Barbu, pe ordinea suplimentara a Comisiei pentru Administratie Publica din Camera Deputatilor, Ordonanta 114/2007, singura care mai proteja zonele verzi, a fost modificata radical. Mai exact, articolul 71, cel care interzicea schimbarea destinatiilor spatiilor verzi, a fost scos, astfel, hectare intregi din parcurile Herastrau, Tineretului, Circului, Verdi,…

Citește mai departe

Temperaturile din ce in ce mai ridicate din timpul verii cresc riscul pentru boli respiratorii

Temperaturile din ce in ce mai ridicate din timpul verii, amplificate de incalzirea globala, cresc numarul spitalizarilor pentru probleme respiratorii, potrivit unei analize a cercetatorilor italieni de la Autoritatea Locala de Sanatate din Roma, informeaza presa britanica de specialitate. Proiectul a evaluat efectele temperaturilor mari asupra numarului spitalizarilor si a concluzionat ca pentru fiecare crestere…

Citește mai departe