Dusmanul din casa ta – plita pe gaze. Afla cat de daunatoare este

Dusmanul din casa ta – plita pe gaze. Afla cat de daunatoare este

Numai in Europa, aerul poluat cauzeaza anual decesul prematur a peste 370.000 oameni. La nivel mondial, problema este atat de grava incat Organizatia Mondiala a Sanatatii a inclus poluarea aerului in categoria factorilor cancerigeni, alaturi de fumat si azbest. Si mai ingrijorator este faptul ca in mediul casnic poluarea aerului depaseste de multe ori nivelurile…

Citește mai departe
Femeile de la ?ar?, preg?tite s? conserve „Anotimpuri la borcan”

Femeile de la tara, pregatite sa conserve „Anotimpuri la borcan”

Femeile casnice din mediul rural au posibilitatea sa se specializeze gratuit in prepararea de alimente traditionale. Asociatia React a lansat proiectul „Anotimpuri la borcan”, prin intermediul caruia sute de femei din regiunea Centru vor avea acces la cursuri pentru fabricarea de conserve din legume si fructe. Proiectul este finantat din fonduri europene, prin POSDRU, valoarea…

Citește mai departe

Raportul Global Bucatarii Sustenabile: In fiecare zi un restaurant arunca la gunoi cateva zeci de kilograme de mancare

Potrivit „Raportului Global Bucatarii Sustenabile: Cum reducem deseurile alimentare, al Unilever Food Solutions”, aplicat local si la nivel global, restaurantele arunca 3 milioane de tone de deseuri alimentare, dintre care 1 milion de tone provin doar de la mesele clientilor – mancarea pe care ei o lasa in farfurie. La nivel national, potrivit statisticilor, in…

Citește mai departe

    Vila ecologica de langa Bucuresti

    Dezvoltatorul vrea sa continue proiectul, dar nu cu blocuri, ci de data aceasta cu vile. Pentru inceput, vor fi construite patru vile de tip duplex P+1. Fiecare locuinta va avea o suprafata construita de 120 de metri patrati, iar suprafata gradinii poate fi de 150 de metri patrati sau 190 de metri patrati. „Dupa succesul…

    Citește mai departe

    Valorificarea deseurilor rezultate din industria de procesare a crevetilor si homarilor

    Crevetii sunt alimente populare, care provin din pescuit sau din fermele de creveti, industrie in rapida expansiune in unele parti ale lumii. Crevetii sunt ingrediente traditionale in multe bucatarii regionale, muschii abdominali care formeaza carnea alba reprezentand cea mai gustoasa parte a acestora. Fermele de creveti s-au dezvoltat initial in Asia fiind in prezent raspandite…

    Citește mai departe

    Un ingredient antibacterian din pasta de dinti Colgate provoaca controverse

    Asociatia americana care vegheaza asupra sigurantei alimentare si a medicamentelor, Food and Drug Administration (FDA), va revizui siguranta triclosanului, o substanta antibacteriana folosita, printre altele, si in pasta de dinti Colgate Total. Substanta a fost creata acum peste 40 de ani, pentru igienizarea instrumentelor chirurgicale din spitale. Triclosan ae afla acum intr-o gama larga de…

    Citește mai departe

    Usturoiul – un antibiotic natural care poate preveni chiar cancerul

    Mancare traditionala gatita din produse ecologice din care sa nu lipseasca – pe cat posibil – usturoiul este recomandarea nutritionistilor maramureseni, mai ales acum cand fast food-urile si alimentele gen “take away” au invadat piata. Specialistii spun ca usturoiul este antibioticul natural care are numeroase calitati terapeutice, putand preveni boli dintre cele mai grave, cum…

    Citește mai departe

    Bahamas interzice pescuirea rechinilor: Trebuie protejati daca vrem ca ei sa nu dispara

    Bahamas a anuntat, marti, ca interzice pescuirea rechinilor in apele sale teritoriale (630 de mii de kilometri patrati) si comercializarea carnii de rechin, considerata o delicatesa in mai multe bucatarii ale lumii, potrivit AFP. „Rechinii trebuie protejati daca nu vrem ca ei sa dispara” a declarat Neil McKinney, responsabil pentru protectia mediului in Bahamas, care…

    Citește mai departe

    Transilvania prin ochi straini: frumusetea si unicitatea zonei trebuie pastrate

    LECTIA DE ECOLOGIE. Trei studenti de la cea mai cunoscuta universitate britanica in domeniul ospitalitatii si turismului – Oxford Brookes University – isi petrec vara in Transilvania, unde ii invata pe localnici cum sa vanda produsele traditionale si sa pastreze frumusetea si unicitatea locului. Richard Brown, Luciana Jaldin Tharby si Wiktor Mech locuiesc in aceasta…

    Citește mai departe

    Stomacul japonezilor contine cateva bacterii care ii ajuta sa digere mai usor portiile de sushi

    Japonezii digera mai usor decat celelalte popoare portiile de sushi gratie unor bacterii din tubul digestiv care au imprumutat genele unor bacterii marine prezente intr-o specie de alge rosii, potrivit unui studiu publicat in revista Nature. Aceasta descoperire ilustreaza diversitatea metagenomului uman, care numara circa 100.000 de miliarde de microbi in tubul digestiv. Cercetatorii de…

    Citește mai departe

    „Craiova curata” continua in cimitire

    Dupa ce, la initiativa Primariei Craiova si a Gazetei de Sud si cu sprijinul unor parteneri si voluntari, au fost ecologizate zonele de intrare/iesire in oras, in perioada 13-23 iulie, campania de curatenie va continua in cimitirele parohiale. In cimitirul de pe strada Brestei, buruienile au acoperit mormintele. Tufe inalte cresc ondulat printre cavourile inghesuite….

    Citește mai departe

    Clisura Dunarii, un iad al apelor murdare

    Multe dintre constructiile din Clisura au canalizari improvizate si deverseaza apele uzate direct in fluviu.Conducerea Parcului National Portile-de-Fier inventariaza imobilele fara canalizare din zona in scopul de a proteja Dunarea de poluare. Malurile Dunarii s-au schimbat in timp dupa bunul plac al celor care si-au ridicat aici, cu sau fara acte in regula, vile, case…

    Citește mai departe

    Campania de colectare a uleiurilor vegetale uzate initiata de Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare, cu sprijinul Primariei municipiului Satu Mare si a firmei SC Miraioana SRL

    Uleiul este unul dintre alimentele intrebuintate in pregatirea  multor preparate din bucatarie. Insa acest aliment atat de necesar se poate transforma intr-un potential pericol pentru sanatate si mediu. Uleiul alimentar, daca este prajit timp indelungat sau la temperaturi peste limita ori daca nu este inlocuit la timp, poate duce la aparitia unor boli fatale, de…

    Citește mai departe

    Uleiul din tigaie, poluant periculos

    Cea mai mare parte a uleiului rezidual colectat de la restaurante sau unitati fast-food ajunge la fabricile de biodiesel din strainatate. Reprezentantii firmelor de reciclare spun ca dezvoltarea pietei de profil depinde, in mare masura, de un mecanism coerent pentru controlul operatorilor economici. Restaurante, hoteluri, shaormerii, unitati de tip fast-food sau fabrici de alune, toate…

    Citește mai departe
    9 alimente miraculoase pentru sanatatea ta

    Curry colorat chimic

    Consumatorii care cumpara curry crezand ca vor manca ceva natural pot avea o surpriza. Autoritatile britanice au descoperit ca majoritatea producatorilor folosesc pentru o culoare mai intensa aditivi alimentari foarte periculosi: E102 tartrazina, E124 rosu ponceau, E110 sunset yellow, E122 carmoizina, E129 rosu allura. Un sfert din produsele de tip curry verificate de inspectorii britanici…

    Citește mai departe

    Intunecarea Globala

    Poluarea sta la baza fenomenului de incalzire globala, dar si in spatele unui fenomen mai putin mediatizat pana acum, numit de specialisti Intunecare Globala. Masuratorile realizate timp de patru decenii, intre anii 1960 si 2000, au scos la iveala o scadere a capacitatii razelor solare de a atinge suprafata Pamantului. Intunecarea Globala presupune un efect de racire care a mascat partial adevarata putere a Incalzirii Globale.

    Citește mai departe