Cele mai poluate judete din Romania

In 27 de judete si in Municipiul Bucuresti sunt depasiri constante ale plafonului maxim de poluare cu pulberi in suspensie, conform masuratorilor oficiale efectuate anul trecut si date luni publicitatii, printr-un ordin publicat in Monitorul Oficial. Pulberile in suspensie, generic numite „praf”, sunt unul dintre cei 10 indicatori prin care se determina, oficial, gradul de…

Citește mai departe
Aproape toate șampoanele destinate bebelușilor și copiilor (80%) pot provoca alergii

Aproape toate sampoanele destinate bebelusilor si copiilor (80%) pot provoca alergii

Aproape toate sampoanele destinate bebelusilor si copiilor (80%) pot provoca alergii, potrivit celui mai recent studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC), citat de CSID. De asemenea, doar 13% dintre produsele analizate sunt, intr-adevar pentru ingrijirea bebelusilor, in timp ce pentru 16% dintre ele producatorii nu recomanda utilizarea in cazul copiilor sub 3…

Citește mai departe
1 Comentează 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla ABONEAZĂ-TE

Avertismentul OMS: cel mai folosit erbicid din lume este CANCERIGEN. „Au fost descoperite urme in apa si mancare”

Erbicidul Roundup de la Monsanto, produsul cel mai folosit pentru eliminarea buruienilor, este cancerigen, scrie Guardian. Avertismentul apartine Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si vine in urma unui studiu al Agentiei internationale pentru cercetare in domeniul cancerului. Erbicidul sus-numit contine glifosat, un compus care poate provoca limfom non-Hodgkin, un tip de cancer. Desi OMS dezvaluie…

Citește mai departe

Izolarea unei case cu polistiren. Cum alegem cele mai bune materiale si la ce trebuie sa fim atenti

Izolarea unei case cu polistiren. Expandat sau extrudat? Polistirenul este este de doua feluri, expandat si extrudat. Cel expandat se utilizeaza in special pentru termoizolarea la interior si exterior a fatadelor si acoperisurilor, in vreme ce polistirenul extrudat este recomandat doar pentru zone precum subsolurile. De unde vine aceasta diferenta? Polistirenul expandat lasa vaporii sa…

Citește mai departe

Care sunt fructele si legumele cu cele mai multe pesticide. Cum ne ferim de otravurile de la piata sau supermarket

Medicii nutritionisti si agricultorii autohtoni concorda in principiul „cu cat mai mare, cu atat mai prost”, atunci cand trebuie sa ne alegem legumele si fructele de la tarabele din piata sau de la standurile din supermarket. Se refera la dimensiunile considerabil mai mari fata de standardele din urma cu 15-20 de ani. O boaba de…

Citește mai departe
Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Organizatia Greenpeace a dat recent publicitatii un raport cu informatii ingrijoratoare privind compozitia ceaiurilor provenite din India. Potrivit Greenpeace, peste 90% din mostrele de ceaiuri provenite de la 11 branduri contin pesticide peste limita admisa de FDA (Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite), iar aproape 60% din aceste ceaiuri testate au in compozitie…

Citește mai departe
Fumezi narghilea? Ri?ti s? te îmboln?ve?ti de cancer

Fumezi narghilea? Risti sa te imbolnavesti de cancer

Fumatul din narghilea, tot mai popular azi in Occident, prezinta riscuri mari pentru sanatate. In timpul acestei activitati sunt produse substante chimice cancerigene, asociate cu un risc marit de leucemie, arata un studiu recent realizat de cercetatorii americani de la San Diego State University, precizeaza descopera.ro. Fumatul narghilelei ii expune pe utilizatori la niveluri mari…

Citește mai departe

Atentie la E-urile din alimente!

Salajenii care achizitioneaza produse alimentare sunt sfatuti de specialistii in nutritie sa fie foarte atenti la aditivii alimentari. Potrivit inforor.com lista aditivilor alimentari insotita de bolile pe care le provoaca fiecare aditiv-E, in parte, va fi cenzurata cat mai curand. Pana atunci, insa, consumatorii care vor sa aiba grija de sanatatea lor trebuie sa stie…

Citește mai departe
Fitonutrien?ii ?i beneficiile lor

Fitonutrientii si beneficiile lor

Cand vorbim despre alimente si compozitia lor, de cele mai multe ori ne gandim la calorii, glucide, proteine, lipide, vitamine, minerale si, eventual, fibre. Cu toate acestea, alimentele contin si alte substante, cu activitate foarte importanta pentru organismul nostru, numite, generic, substante functionale sau compusi biologic activi, carora a inceput sa li se acorde atentie…

Citește mai departe

Poluarea aerului in interiorul cladirilor, al patrulea factor de risc in scaderea sperantei de viata

Recenta clasificare a poluarii aerului exterior ca factor de risc cancerigen de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu inseamna ca dusmanul plamanilor a miliarde de oameni se afla numai afara, ci atmosfera este poluata si in interiorul locuintelor, noteaza France Presse. ‘Poluarea aerului interior este al patrulea factor de risc, ca importanta, in scaderea…

Citește mai departe
Fenechiu: "Transportul pe c?ile navigabile interioare trebuie dezvoltat într-un mod sustenabil din punct de vedere ecologic"

Vagoanele CFR Calatori care pun viata oamenilor in pericol. Ne pot imbolnavi de cancer

Desi in majoritatea tarilor vest-europene utilizarea azbestului in constructii este interzisa, dupa ce s-a dovedit efectul cancerigen al acestui material, in Romania se fac destul de putine controale pe aceasta tema. Este si cazul catorva zeci de vagoane CFR care se afla in circulatie si contin azbest. Cateva zeci de vagoane ale CFR Calatori, aduse…

Citește mai departe
Interviu cu doctorul Mencinicopschi despre Organismele Modificate Genetic (OMG)

Interviu cu doctorul Mencinicopschi despre Organismele Modificate Genetic (OMG)

Va prezentam in cele ce urmeaza un interviu cu dr. Mencinicopschi care explica ce sunt de fapt OMG-urile: nu sunt legume, sunt fiinte transgenice. Reporter: Modificarile genetice produse in Romania starnesc ingrijorare in randul opiniei publice. In calitatea dvs. de specialist al problemei, credeti ca avem a ne teme sau nu? Dr. Mencinicopschi: Ca sa intelegem esenta problemei,…

Citește mai departe
Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

Deseurile nucleare (cobalt-60) sunt utilizate de zeci de ani pentru a face mancarea ta “mai sigura” prin iradiere

Indiferent daca stii sau nu, deseurile nucleare (cobalt-60) sunt utilizate de zeci de ani pentru a face mancarea ta “mai sigura”, prezinta Wakeup-world.com. In zilele noastre exista o neintelegere profunda in randul publicului larg referitoare la valoarea alimentelor organice certificate. Intrebarea nu este daca pretul (mai mare cu peste 50%) pe care il platesti la…

Citește mai departe

Substantele chimice folosite in fracturarea hidraulica si riscurile pentru sanatatea umana si organismele vii

Dincolo de plangerile populatiei afectate, efectele reale asupra sanatatii si legatura lor directa cu fracturarea hidraulica sunt rareori documentate, pentru ca nu a existat o preocupare oficiala in acest sens, iar pe de alta parte fracturarea este exceptata de la divulgarea compusilor chimici utilizati, ceea ce a ingreunat diagnosticarea si stabilirea unor corelatii. Potrivit activistilor…

Citește mai departe

Nefumatorii se pot imbolnavi si ei de cancer pulmonar

Cu o luna in urma moartea indragitei cantarete Donna Summer a indurerat milioane de fani, dar in acelasi timp a atras atentia asupra unei probleme medicale spinoase: aparitia cancerului pulmonar la nefumatori. Intr-adevar dupa moartea artistei si anuntarea cauzei decesului  – cancer pulmonar – primele comentarii au legat acest lucru de fumat. Au circulat chiar si poze din tinerete…

Citește mai departe

Nu hrani cancerul

Una dintre cele mai puternice arme ale cancerului sunt greselile pe care le facem in prezent in alimentatie. Zaharul rafinat, sarea extrafina, carnea plina de aditivi si grasimi, legumele tratate cu nitrati si apa poluata sunt cei mai importanti factori cancerigeni din propria farfurie. „Cancerul este rezultatul greselilor facute de oameni ani la rand, generatie dupa…

Citește mai departe

Gheorghe Mencinicopschi: despre Organismele Modificate Genetic (OMG), putin inainte de a fi prea tarziu

“Inventam viata, fara sa stim ce este ea de fapt”. Un OMG este o noua entitate vie, creata de om. O fiinta care nu a existat in contextul natural al fiintelor vii din biosfera pamantului” – Modificarile genetice produse in Romania starnesc ingrijorare in randul opiniei publice. In calitatea dvs. de specialist al problemei, credeti…

Citește mai departe

Coca Cola si Pepsi vor schimba retetele pentru a evita punerea pe sticle a unei etichete cu un avertisment privind riscul de imbolavire de cancer

Credit de nevoi personale prin telefon de la Cetelem, cu raspuns instant. Suna-ne pentru ca timpul tau inseamna bani! Coca Cola si Pepsi schimba reteta Cele doua companii vor schimba colorantul de caramel folosit pentru fabricare bauturilor. Noul colorant va avea o concentratie mai mica de 4-methylimidazole, un component chimic care a fost inclus in…

Citește mai departe

Chipsurile, la fel de rele

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a facut un studiu in statele UE si Norvegia pentru a vedea daca producatorii de alimente incearca sa foloseasca tehnologii care reduc aparitia acrilamidei in hrana. Testele au fost facute in 2007 si 2008, pe 2.000 de sortimente. Rezultatele au aratat ca producatorii se straduiesc si nu prea. Raportul…

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe