Riscurile metodei de fracturare hidraulica – Impactul asupra mediului

„Lucrarile de exploatare prin fracturare la o instalatie de foraj in Sisturile Barnett, timp de 3 luni au acelasi impact ca cele ale unui oras cu 4.000 de locuitori in ce priveste consumul de apa, generarea de deseuri solide, emisiile atmosferice si traficul.” (David Bumett, Director al Institutului de Cercetare „Global Petroleum”] Constatari principale referitoare la…

Citește mai departe

Fracturare Hidraulica – Ce este? Tehnologia pe intelesul tuturor

Zacamintele conventionale de gaze si petrol se gasesc in formatiuni geologice cu o porozitate si permeabilitate bune. Adica exista pori si goluri in care hidrocarburile se pot acumula si mici canale prin care acestea pot curge. Sisturile sunt roci foarte compacte si dure, lipsite de permeabilitate care sa permita curgerea hidrocarburilor. Pentru a creste aceasta…

Citește mai departe

Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate,…

Citește mai departe

Dioxinele – un pericol real si invizibil pentru sanatatea noastra

Ce sunt dioxinele? Dioxinele sunt un grup de substante complexe, divizate, conform abordarii din legislatia europeana, in 2 clase majore: dibenzo-p-dioxine policlorurate (PCDDs) cu 75 compusi (congeneri), respectiv dibenzofurani policlorurati (PCDFs) cu 135 compusi (congeneri), din care 17 sunt considerati cu risc toxicologic ridicat. Sub denumirea generica de dioxine este inclusa si clasa bifenililor policlorurati…

Citește mai departe

Aparatele moderne sunt responsabile de tesatura tot mai densa de unde electromagnetice care ne inconjoara, denumita „electrosmog”

Folosirea intensa a telefoanlor mobile a generat o discutie despre o noua sursa de poluare reprezentata de campurile electromagnetice. Nu numai telefoanele mobile, ci toate aparatele moderne care ne fac viata mai usoara sunt responsabile de tesatura tot mai densa de unde electromagnetice care ne inconjoara, denumita „electrosmog”, prin prisma potentialului efect daunator asupra sanatatii….

Citește mai departe

Nefumatorii se pot imbolnavi si ei de cancer pulmonar

Cu o luna in urma moartea indragitei cantarete Donna Summer a indurerat milioane de fani, dar in acelasi timp a atras atentia asupra unei probleme medicale spinoase: aparitia cancerului pulmonar la nefumatori. Intr-adevar dupa moartea artistei si anuntarea cauzei decesului  – cancer pulmonar – primele comentarii au legat acest lucru de fumat. Au circulat chiar si poze din tinerete…

Citește mai departe

Garda de Mediu monitorizeaza eliminarea din uz si neutralizarea echipamentelor care contin PCB (Compusi bifenili policlorurati)

Garda de Mediu desfasoara pana in luna noiembrie controale la agentii economici care detin echipamente cu compusi PCB (Compusi bifenili policlorurati). Rodica Zelinca, comisar sef la Garda de Mediu Botosani a declarat ca aceste echipamente aveau termen de eliminare s-au inlocuire 31 decembrie 2010. “In cazul in care aceste echipamente sunt in conservare, societatile urmeaza sa…

Citește mai departe
Pre?edintele Societ??ii Române de Diabet: Nu interzice?i copiilor de tot Coca-Cola ?i fast-food, da?i-le mult mai pu?in

“Atentie, cancer!” – iata ce ar trebui sa scrie pe sticlele de Coca-Cola si Pepsi

Potrivit NaturalNews, in ianuarie 2012, statul California a adaugat pe lista de substante cancerigene chimicalele si ingredientele folosite in mod obisnuit in bauturi carbogazoase aromatizate. Stirea a produs multe valuri de soc in intreaga industrie a hranei procesate. Si potrivit multor comunicari, Coca-Cola, PepsiCo si chiar Whole Foods trebuie sa modifice retetele bauturilor carbogazoase aromatizate…

Citește mai departe
«Ziua Mondial? f?r? Tutun», s?rb?torit? pe 31 mai la Braila

Cat de daunator este tutunul

Consumul de tigari a inceput ca un obicei perfect normal, chiar recomandat de catre medici in reclamele companiilor producatoare de tutun. Apoi comertul cu tigari a luat amploare, iar numarul fumatorilor a crescut spectaculos la nivel mondial. Multi oameni au transformat fumatul in obisnuinta, fara sa stie ca tigarile care le ofera cateva momente de…

Citește mai departe

SUA: Numarul cazurilor de cancer de piele a inregistrat o crestere alarmanta in randul persoanelor sub 40 de ani

Numarul cazurilor de cancer de piele a inregistrat o crestere alarmanta in randul persoanelor sub 40 de ani, in ultimele decenii in Statele Unite. Una dintre cauze o reprezinta frecventarea saloanelor de bronzat, arata un studiu aparut la inceputul acestei saptamani in editia revistei Mayo Clinic Porceedings, anunta Agerpres. Cercetatorii au studiat datele de la…

Citește mai departe

Partidul Verde din Germania incepe o campanie impotriva jucariilor sexuale

Grupul Verzilor din Germania a adus in discutie, intr-o intrunire desfasurata in aceasta saptamana, riscurile jucariilor sexuale. Grupul Verzilor din Germania s-a revoltat, intr-o intrunire recenta, impotriva jucariilor sexuale, spunand ca la fabricarea lor sunt folosite cantitati excesive plastifianti si de alte substante chimice nocive, scrie Le Figaro. De asemenea, ei au constatat ca nu…

Citește mai departe

Substante cancerigene in meniul copiilor de 10 ani din Franta

O analiza a meniului unui copil de 10 ani pe parcursul unei zile a relevat ca existenta a peste 80 de substante chimice, din care unele potential cancerigene, relateaza Agerpres. Asociatia ‘Generatii Viitoare’, care a efectuat acest studiu, a cumparat in perioada iulie-septembrie, din supermarketurile din departamentul Oise (nordul Frantei) si Paris, produsele alimentare –…

Citește mai departe

Aer poluat in Alba Iulia si Sebes

Aerul din Alba Iulia si Sebes este poluat, dupa cum indicau la inceputul saptamanii, panourile pe care sunt afisate informatii legate de calitatea aerului. Autoritatile de mediu dau totusi asigurari ca nu este vorba despre nici un pericol pentru populatie. Potrivit informatiilor afisate pe site-ul Retelei Nationale de Monitorizare a Calitatii Aerului, la statiile de…

Citește mai departe

Ai grija la ceea ce mananci!

Stiai ca, boala de temut, numita cancer poate fi prevenita alegand o alimentatie sanatoasa? In fiecare zi, aproape un milion de elemente cancerigene trec prin… stomac. Ganditi-va cat de predispus este organismul nostru doar in ceea ce priveste digestia. E bine sa citesti eticheta alimentelor inainte de a cumpara produsul. Conform doctorului Mencinicopschi: „Esti ceea…

Citește mai departe

Grapini: Majoritatea hainelor din Romania contin substante cancerigene

Majoritatea hainelor care se gasesc pe piata din Romania, contin substante cancerigene. Avertismentul vine de la Maria Grapini, fost presedinte al Federatiei Patronale a Textilelor, Confectiilor si Pielariei. Ea spune ca imbracamintea din import este contrafacuta, iar in acest domeniu nu exista masuri clare prin care sa fie controlat procesul de fabricatie. 75% din hainele…

Citește mai departe

Cancerul din alimente

Efectele cancerigene ale alimentelor rezultate din reziduri sunt coplesitoare, se arata intr-un raport emis de consilierii presedintelui american. Comisia de Boli Cancerigene a adaugat ca pe piata sunt utilizate peste 80.000 de substante chimice artificiale, multe dintre ele nefiiind studiate indeajuns pentru a se vedea daca sunt sigure pentru consum. Cei doi medici americani, oncologul…

Citește mai departe

Haine care contin substante cancerigene, pe piata romaneasca

Haine pentru copii si adulti, care contin substante periculoase, au patruns pe piata romaneasca, nefiind verificate de ANPC. Pe piata din Romania se gasesc foarte multe haine, atat pentru adulti, cat si pentru copii, care contin substante cancerigene, sustine presedintele Federatiei Patronale a Textilelor, Confectiilor si Pielariei, Maria Grapini. Grapini a declarat marti, la Realitatea…

Citește mai departe

Care sunt cele mai toxice alimente din farfurie

Aditivi alimentari, coloranti, zaharuri si un continut bogat in kilocalorii – principalele pericole ascunse in mancare Zilnic mancam diferite produse care au un continut caloric ridicat, ori contin diferiti aditivi alimentari, coloranti sau zaharuri care ne pun sanatatea in pericol, atentioneaza medici nutritionisti. Desi suntem bombardati cu informatii de tipul „lactatele intaresc sistemul osos”, nutritionistii…

Citește mai departe

„David vs Monsanto”, documentarul despre contaminarea cu OMG, in premiera in Romania

Agent Green prezinta astazi la Iasi in premiera pentru Romania filmul documentar „David versus Monsanto” despre contaminarea inevitabila cu OMG (organisme modificate genetic) si despre metodele companiei Monsanto de a-si forta produsele pe piata si de a intimida fermierii. Filmul va fi difuzat in cadrul festivalului „DOC EST” de Film Documentar de Mediu organizat de…

Citește mai departe

Hreanul – antibiotic natural

Hreanul este bogat in vitamine si minerale, iar medicii nutritionisti spun ca acest condiment este considerat un antibiotic natural, deoarece are proprietati benefice in lupta impotriva microbilor care ne pun in pericol sanatatea. In plus, prin compozitia sa, hreanul ajuta la distrugerea celulelor cancerigene din corp, iar specialistii spun ca, in cazul persoanelor bolnave de…

Citește mai departe

Multivitamine cu E-uri cancerigene

Multivitaminele Kruger cu gust de portocale se pot cumpara din orice hipermaket, fara sa existe cineva care sa le explice consumatorilor riscurile la care se expun consumandu-le. Pe lista de ingrediente a multivitaminelor Kruger intra aditivi alimentari care in mod normal nu au ce cauta intr-un produs ce ar trebui sa ajute la pastrarea sanatatii….

Citește mai departe

Distractia la mare poate deveni toxica!

Reprezentantii Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor arata ca saltelele pneumatice importate ar putea afecta sanatatea. Unele produse gonflabile contin o concentratie de chimicale de 500 de ori mai mare decat limita admisa in cadrul UE. Articolele de inot gonflabile achizitionate din magazine de proasta calitate sunt un pericol pentru sanatatea turistilor, arata cercetatorii institutului german de…

Citește mai departe