Varga despre defri??rile de la Cluj: P?durarii s? fie da?i afar?, fo?tii lor ?efi s? fie cerceta?i

Padurile absorb o treime din emisiile de dioxid de carbon provocate de combustibilii fosili

Parcul forestier mondial absoarbe o treime din emisiile de dioxid de carbon provocate de combustibilii fosili, se arata intr-un studiu international, care a tinut sa avertizeze asupra pericolului pe care il vor reprezenta despaduririle masive asupra intregii planete. “Daca despaduririle ar fi intrerupte maine, padurile existente si cele aflate in stadiul de refacere ar absorbi…

Citește mai departe

Ericsson indeamna liderii lumii sa includa solutii IT&C in abordarea problemei schimbarilor climatice

In cadrul conferintelor Green Solutions Fair@COP16 din Mexic si a conferintei Natiunilor Unite despre Schimbari Climatice, Ericsson a realizat demonstratii practice privind modul in care retelele broadband creeaza bazele unei economii cu emisii de carbon mai putine pentru secolul al XXI-lea Hans Vestberg, presedinte si CEO Ericsson, a participat, pe 8 decembrie 2010, la discutiile…

Citește mai departe

China sprijina aprobarea documentului de negociere al Conferintei de la Cancun

Negociatori, jurnalisti si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentali asteapa lansarea proiectului documentului de negociere al Conferintei de la Cancun Conferinta Natiunilor Unite privind schimbarile climatice, desfasurata in orasul mexican Cancun, a intrat in seara zilei de 10 decembrie in etapa finala. Seful delegatiei chineze, Xie Zhenhua, a aratat in cadrul conferintei ca China sustine ca proiectul…

Citește mai departe

Summitul climatic de la Cancun: Acord pentru crearea unui Fond Verde

Reprezentantii celor aproape 200 de tari reuniti sub egida ONU in statiunea mexicana Cancun au adoptat   un document care prevede o serie de mecanisme de combatere a incalzirii globale, printre care reducerea fenomenului despaduririi si infiintarea unui Fond Verde pentru asistarea statelor in curs de dezvoltare, scrie France Presse. Acest rezultat pozitiv permite o…

Citește mai departe

Laszlo Borbely, seful delegatiei la Conferinta Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice

In cadrul negocierilor internationale, un element esential ramane asigurarea finantarii, de catre statele dezvoltate, a masurilor de adaptare la efectele schimbarilor climatice si de limitare a emisiilor de gaze cu efect de sera, prin trecerea la strategii de dezvoltare economica cu emisii reduse in statele in curs de dezvoltare. In acest sens, Romania sustine angajamentul…

Citește mai departe

Summit modest, la Cancun

Joi, 9 decembrie, se incheie Conferinta de la Cancun, din Mexic, pe tema schimbarilor climatice si a mobilizarii impotriva efectului de sera. Ambitiile actualei reuniuni au fost insa mai modeste decat la cele precedente, motiv pentru care nici asteptarile opiniei publice nu sunt foarte mari. Summit-ul de la Copenhaga, din decembrie 2009 a fost un…

Citește mai departe

ONU: Incalzirea globala este inevitabila

Cei mai importanti „furnizori” mondiali de gaze cu efect de sera nu si-au exprimat dorinta de a-si asuma noi angajamente privind reducerea emisiilor. In opinia expertilor, in cazul in care emisiile de gaze nu se vor reduce, incalzirea globala este inevitabila, relateaza portalul Focus. Subiectul a suscitat vii dezbateri in cadrul summitului asupra climei, desfasurat…

Citește mai departe

Europa are nevoie de o viziune reala asupra schimbarii climatice

Summitul privind schimbarea climatica de la Cancun (Mexic) se va incheia vineri, fara sa fi ajuns, dupa cum era de asteptat, la nicio concluzie semnificativa, scrie Bjrrn Lomborg, directorul institutului de cercetare Consensus Center din cadrul Copenhagen Business School, intr-un articol publicat in editia de joi a Financial Times. Pe masura ce negociatorii, comentatorii si…

Citește mai departe
China a devenit cel mai mare importator de petrol la nivel global

China si India ar putea accepta verificarea internationala a reducerii emisiilor lor

Cea de-a doua saptamana a summit-ului climatic de la Cancun a debutat destul de promitator, mai multe state mari emitatoare de gaze cu efect de sera manifestand o oarecare flexibilitate pentru negocierea subiectelor sensibile, lucru ce ar putea duce la conturarea unui compromis, chiar daca nu se asteapta progrese semnificative la aceasta reuniune. China si…

Citește mai departe

„Evolutie tacuta” la Cancun

Peste 15.000 de delegati, jurnalisti si activisti de mediu s-au deplasat, la inceputul acestei saptamani, la Cancun (Mexic) pentru a lua parte la o conferinta internationala organizata sub egida ONU si menita sa dezbata viitorul Protocolului de la Kyoto, situatia alarmanta a despaduririlor pe mapamond, ajutoare pentru tarile din sud si alte chestiuni legate de…

Citește mai departe

Summit-ul de la Cancun, un cosmar logistic

Cadru nepropice discutiilor. Daca negocierile climatice de anul trecut, de la Copenhaga, s-au dovedit un haos organizatoric, cu mii de oameni lasati pe dinafara salilor de conferinte si uitati afara, in zapada, la Cancun, lucrurile merg la fel de prost. Problemele principale sunt insa caldura dogoritoare si distantele uriase dintre hotelurile unde sunt cazati delegatii…

Citește mai departe

UE face presiuni la Cancun pentru un acord echilibrat pe tema schimbarilor climatice

Conferinta Natiunilor Unite (ONU) privind schimbarile climatice, care a inceput ieri la Cancun, in Mexic, trebuie sa faca un pas semnificativ spre instituirea unui cadru cuprinzator si obligatoriu din punct de vedere juridic pentru actiunile de combatere a schimbarilor climatice la nivel mondial, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene. Astfel, la Cancun, Uniunea Europeana…

Citește mai departe

World Wildlife Fund (WWF): Romania nu are o politica adecvata in ce priveste combatarea schimbarilor climatice

Agerpres informeaza: Romania nu are o politica adecvata in ce priveste combatarea schimbarilor climatice, reiese dintr-un raport al organizatiei neguvernamentale pentru conservarea naturii World Wildlife Fund (WWF), referitor la politicile in materie ale statelor comunitare, scrie cotidianul londonez The Telegraph, in editia electronica de marti. Raportul, primul de acest fel, noteaza politicile aplicate de tarile…

Citește mai departe

Primul site dedicat determinarii tarilor industrializate sa isi tina promisiunile de la Copenhaga

Natiunile Unite au lansat vineri, 3 septembrie, un website destinat sa verifice concretizarea  ajutorului promis de tarile industrializate  in lupta impotriva schimbarilor climatice, intr-o logica inversa celei propuse de „name and shame” (ceea ce presupune defaimarea celui al carui nume este inscris) Botezat faststartfinance.org, website-ul a fost inaugurat cu ocazia inceperii conferintei informale a 46…

Citește mai departe

Negocierile asupra climatului au fost reluate

Negocierile asupra climatului sub egida ONU (Organizatia Natiunilor Unite) au fost reluate pe 9 aprilie, in Germania, la peste 100 de zile de la esecul de la Copenhaga, relateaza AFP. Reprezentantii celor 194 de tari ce formeaza Conventia-cadru a Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice (UNFCCC) se vor reuni la Bonn, in perioada 9-11 aprilie, pentru…

Citește mai departe

CE: Europa ar trebui sa inceapa implementarea prevederilor acordului de la Copenhaga

UE este pregatita sa semneze un acord care sa oblige natiunile la luarea unor masuri importante impotriva schimbarilor climatice, la conferinta din Mexic ce se va desfasura la sfarsitul acestui an. Uniunea Europeana ar trebui sa inceapa implementarea prevederilor acordului de la Copenhaga din decembrie 2009, in special mecanismul de asistenta financiara initiala rapida pentru…

Citește mai departe