Stii ce risti mancand de la fast-food? | Ulcer – Obezitate – Cancer

Pizza, kebabul, puiul la rotisor sau hamburgerul sunt produse fast-food sarace in nutrienti, dar cu care romaniii isi astampara foamea rapid si ieftin. Libertatea a intocmit un top al caloriilor continute de aceste preparate. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a studiat compozitia produselor de la fast-food si poate confirma: sunt periculoase…

Citește mai departe

    Bacterie „dresata” sa transforme resturile menajere in plastic

    Pseudomonas putida S12 ar putea fi solutia pentru a produce mase plastice fara distrugerea mediului inconjurator. Bacteria a fost „dresata” in laborator sa transforme resturile menajere in plastic. Cercetatorul Jean-Paul Meijnen a reusit sa convinga micuta vietuitoare sa transforme zaharul din resturile de fructe, legume si alte resturi menajere in produse ecologice, cum ar fi…

    Citește mai departe

    Ai grija la ceea ce mananci!

    Stiai ca, boala de temut, numita cancer poate fi prevenita alegand o alimentatie sanatoasa? In fiecare zi, aproape un milion de elemente cancerigene trec prin… stomac. Ganditi-va cat de predispus este organismul nostru doar in ceea ce priveste digestia. E bine sa citesti eticheta alimentelor inainte de a cumpara produsul. Conform doctorului Mencinicopschi: „Esti ceea…

    Citește mai departe
    Alimente f?r? reziduuri de pesticide

    Cartoful, plin de antioxidanti

    A cincea leguma in top 10 al consumului, cartoful a fost repozitionat ca urmare a unor procesari atermice, la cea de-a XX-a Conferinta Anuala a Societatii Americane de Chimie, din Boston, SUA, ca o sursa buna de antioxidanti. Aplicarea unui tratament cu energie electrica, precum si cu ultrasunete ar putea imbunatati activitatea antioxidanta a cartofilor,…

    Citește mai departe

    Transilvania prin ochi straini: frumusetea si unicitatea zonei trebuie pastrate

    LECTIA DE ECOLOGIE. Trei studenti de la cea mai cunoscuta universitate britanica in domeniul ospitalitatii si turismului – Oxford Brookes University – isi petrec vara in Transilvania, unde ii invata pe localnici cum sa vanda produsele traditionale si sa pastreze frumusetea si unicitatea locului. Richard Brown, Luciana Jaldin Tharby si Wiktor Mech locuiesc in aceasta…

    Citește mai departe

    Trucuri alimentare care-ti taie pofta de mancare

    Atunci cand limitam brusc cantitatea de mancare, organismul produce mai multa grelina, hormon al foamei, ce ne „convinge” sa mancam mai mult. Bauturile calde, proteinele, cartofii, uleiul de masline si grapefruitul sunt cateva dintre alimentele care creeaza rapid senzatia de satietate si taie pofta de mancare pentru o perioada mai mare de timp, informeaza gandul.info….

    Citește mai departe

    5 mituri false despre legume

    Am fost invatati ca legumele proaspete sunt mai sanatoase decat cele gatite. Acesta este numai unul dintre miturile despre legume, desfiitate de cercetatori. Mituri: 1. Legumele proaspete sunt mai sanatoase decat cele congelate. De fapt, studiile arata ca uneori legumele congelate contin mai multi nutrienti decat cele prospete, in functie de cat de mult au…

    Citește mai departe

    Pro si contra consumului de carne

    Dieta in care predomina grasimea animala este asociata cu un risc crescut de boli. Ca sa nu devina o sursa de substante nocive, trebuie sa tinem cont de calitatea si de cantitatea carnii consumate. Asupra riscurilor la care ne expunem consumand carne rosie atragea atentia, inca din 2007, un studiu al World Cancer Research Fund…

    Citește mai departe

    Mancare preparata cu produse expirate de doi ani

    Miros de mucegai in camere, produse insuficiente si mancare facuta cu alimente expirate chiar si de doi ani au fost principalele nereguli gasite de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) la un control facut recent. Au fost verificate unitatile de cazare turistica si produsele alimentare specifice Sarbatorii Pascale. „Recomand turistilor sa acorde atentie spatiilor…

    Citește mai departe

    Ecologistii din judetul Cluj cer interzicerea cultivarii de cartofi mutanti

    Comisia Europeana a autorizat cultivarea unui cartof modificat genetic care contine o gena rezistenta la antibiotice. Ecologistii clujeni cer interdictia cultivarii acesti cartof pentru uz alimentar. Ei spun ca acesta a fost creat initial pentru a produce mai mult amidon care sa fie folosit la fabricarea textilelor, a hartiei si a cimentului. Specialistii Centrului de…

    Citește mai departe
    Consumul de alimente prajite poate creste riscul de cancer

    Friptura plus cartofi prajiti – bomba calorica. Ghidul asocierilor corecte dintre alimente

    Stomacul uman nu poate prelucra mai mult de o mancare concentrata odata, avertizeaza medicii nutritionisti. „Orice aliment care nu este fruct sau leguma cruda este mancare concentrata. Fiecare produs este digerat diferit si cu viteze diferite, iar acest lucru se intampla datorita inaltei specificitati a enzimelor digestive”, declara prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru cotidinul „Gandul”….

    Citește mai departe

    CE: Unda verde pentru cartofi si porumb MG

    Comisia Europeana a autorizat cultivarea in Uniunea Europeana a unui soi de cartof modificat genetic (Amflora, dezvoltat de compania germana BASF) si importul a trei tipuri de porumb transgenic, dar ar putea lasa statelor membre decizia privind acceptarea acestora pe propriul teriroriu. Cartoful Amflora a fost aprobat, dupa aproximativ sapte ani de dezbateri, pentru utilizare…

    Citește mai departe

    Intram intr-o Europa modificata genetic?

    Abia „uns” sef al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso vrea sa raspandeasca culturile transgenice la nivelul Uniunii Europene. Intentia presedintelui CE de a forta autorizarea „alimentelor mutante” a trezit deja dezbateri aprinse in presa si ecouri negative la nivel de guverne. Introduse pe piata in 1996, ca „produse-minune”, mai ieftine, mai rezistente la daunatori etc.,…

    Citește mai departe

    Cinci mituri ale alimentatiei sanatoase

    Odata cu dezvoltarea recenta a stiintelor care pun accentul pe principiile alimentatiei sanatoase, nutritionistii britanici au alcatuit o lista cu cinci mituri pe care persoanele aflate la dieta ar trebui sa le aiba in vedere inainte de a incepe un anumit regim alimentar, relateaza ivillage.com. Exercitiile fizice, controlul portiilor zilnice alimentare si principiile generale ale…

    Citește mai departe

    Alimentatia sanatoasa, accesibila doar romanilor bogati

    Ministerul Sanatatii vrea sa promoveze o alimentatie sanatoasa taxand suplimentar mancarea de tip fast-food. In realitate insa, putini romani isi vor permite sa manance cu adevarat sanatos. REALITATEA.NET a vizitat mai multe magazine specializate in comercializarea de produse ecologice si a realizat un cos zilnic de alimente eco. In Bucuresti, magazinele cu produse alimentare bio…

    Citește mai departe

    Afine si trufe in loc de cartofi si sfecla

    Incurajati de subventii, zeci de brasoveni au renuntat la cartofi si cultiva ciuperci si arbusti pentru fructe de padure. Mihai Ciubotaru a intrat in afacerea cu afine banuind potentialul unei culturi mai putin obisnuite. A investit 15.000 de euro, iar profitul anual este de 3.000 de euro. Mihai Ciubotaru a strans prima recolta Primele plantatii…

    Citește mai departe

    Pardesiul biodegradabil

    Spaniolii au creat primul pardesiu de ploaie biodegradabil, realizat din cartofi reciclati. Haina cu gluga este facuta dintr-un plastic special, creat din cartofi si alte resurse naturale, potrivit inventatorilor. Cand se deterioreaza, pardesiul poate fi ingropat in gradina, iar semintele din tesatura hainei se vor transforma intr-o noua planta. Sursa: Adevarul

    Citește mai departe

    Biotehnologii ecologice utilizate in industria agroalimentara

    Conceptul de biotehnologie ecologica implica, intr-o acceptiune mai restransa, utilizarea exclusiva a organismelor vii in scopul prevenirii fenomenelor de poluare a mediului natural prin aplicarea biotehnologiilor care nu produc si nu elibereaza subproduse sau deseuri cu efecte negative asupra ecosistemelor terestre sau acvatiice. Aplicarea acestor biotehnologii ecologice, cu precadere in domeniul activitatilor agroalimentare, are cu…

    Citește mai departe

    Cunparatorul Eco-Constient

    Suntem afectati de criza economica: cresterea somajului, falimente, recesiune, inflatie, imprumuturi de miliarde de EURO de la Fondul Monetar International, introducerea impozitului forfetar, greve… stiri care ne avertizeaza in fiecare zi ca ceva nu este in regula in economia Romaniei. Simtim deja pe propria noastra piele consecintele schimbarilor climatice: mari canicule si secete alternate cu…

    Citește mai departe

    Pacaleala Prodsper

    Crenvurstii Prodsper au inscris pe eticheta urmatoarea sintagma: „Sanatos si natural!”. Analizand eticheta, ne dam seama ca ce ar putea fi natural nu este sanatos, iar ingredientele sintetice sunt de-a dreptul nocive. Producatorul nu avea voie sa faca mentiunea „sanatos si natural” pe eticheta. Regulamentul European 1924/2006 interzice astfel de inscrisuri fara sa fie verificate,…

    Citește mai departe

    Salata de cartofi cu noua aditivi

    Cartofi, condimente si aditivi alimentari pare a fi reteta pentru salata de cartofi 365. Daca legumele sunt indicate in orice situatie, aditivii alimentari pot duce la dereglari ale organismului. Salata de cartofi 365 este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional cu un exces de lipide, dar si de glucide cu index glicemic ridicat….

    Citește mai departe