Este capitalismul vinovat de distrugerea Planetei?

De aproape un deceniu incalzirea globala a devenit ”grija” nr. 1 si mesajul cel mai ”cool” al tuturor demagogilor si impostorilor – politicieni, spalatorese de cartier totusi ”ecologice”, furnizori de substante letale pentru executii capitale dar in recipiente ”reciclabile”, si de vopsea verde insa pe pompele de motorina – a devenit mesajul de dispret capitalist…

Citește mai departe

    Accident ecologic in SUA! Doua nave incarcate cu substante chimice s-au ciocnit din cauza cetii

    Accident ecologic grav in Statele Unite. Doua cargouri incarcate cu substante chimice s-au ciocnit din cauza cetii. O substanta folosita ca aditiv pentru benzina s-a raspandit in apele Canalului Houston. Un cargou sub pavilion liberian, care transporta o incarcatura de substante chimice folosite la fabricarea benzinei, s-a ciocnit cu un alt cargou sub pavilion danez….

    Citește mai departe
    AmCham: Modificările la Codul Silvic ar putea avea efecte dezastruoase pe termen mediu şi lung

    Directia Silvica Prahova a recuperat, in instanta, 3.723 hectare de padure

    La finalul anului recent incheiat, Directia Silvica (D.S.) Prahova a reusit sa recupereze 3.723 hectare de padure, in urma unui proces castigat in instanta impotriva Asociatiei Ceata Mosnenilor Izvorani. In acelasi timp, DS Prahova mai are pe rolul instantelor, in diverse faze de judecata, aproximativ 20 de procese pentru recuperarea unor suprafete de fond forestier…

    Citește mai departe
    Teste nucleare efectuate în „curtea vecinului”: mărturiile oamenilor care au supravieţuit exploziilor nucleare efectuate de britanici în Australia

    Teste nucleare efectuate in „curtea vecinului”: marturiile oamenilor care au supravietuit exploziilor nucleare efectuate de britanici in Australia

    In anii ‘50, guvernul australian a autorizat testarea unor bombe nuclare britanice in Maralinga, teritoriu din sud-vestul tarii. Sapte bombe au fost detonate in perioada 1956-1963, in regiunea locuita de aborigenii australieni, iar consecintele au fost fatale. Guvernul a platit despagubiri pentru terenurile contaminate, dar prea putin sau deloc pentru persoanele afectate. In imaginile-video de…

    Citește mai departe
    Audit la Romsilva. Corpul de control al premierului verifică activitatea fostului şef al Regiei

    Adam Craciunescu (Romsilva): Statul roman a ramas proprietarul unei suprafete de aproape 270.000 de hectare de padure

    Statul roman a ramas proprietarul unei suprafete de aproape 270.000 de hectare de padure in urma proceselor castigate in instanta de Regia Nationala a Padurilor (RNP) – Romsilva in ultimii doi ani, a declarat, marti, directorul general al RNP – Romsilva, Adam Craciunescu, in conferinta de bilant. „In urma cu doi ani si jumatate aveam…

    Citește mai departe
    Concursul na?ional Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimb?rile Climatice - Edi?ia 2014

    Romania a devenit lider in detectarea si monitorizarea particulelor din atmosfera terestra.

    Tara nostra a devenit lider intr-un proiect ambitios de construire a unui instrument pentru detectarea si monitorizarea particulelor din atmosfera terestra. Aparatul se va numi “Lidar” si va fi primul de acest gen al Agentiei Spatiale Europene (ESA) – Romania fiind membra a acesteia din anul 2011. Potrivit unui contract semnat ieri la sediul ESA…

    Citește mai departe

    Paris si multe alte orase europene se confrunta cu un dezastru ecologic din cauza smogului puternic

    Paris si multe alte orase europene se confrunta cu un dezastru ecologic din cauza smogului puternic. In prezent dupa nivelul poluarii aerului Parisul este pe al doilea loc din lume, cedand locui 1 doar Beijingului care de mult timp a castigat o reputatie proasta… Cerul deasupra orasului este acoperit cu ceata densa galben-gri. Din dealurile…

    Citește mai departe

    Pata de petrol in Golful Mexic

    Pericol pentru mediul inconjurator. In golful Mexic s-a creat o pata de petrol, dupa ciocnirea unei barje cu un vapor comercial. Nava avariata avea peste 60 de tone de combustibil. Deocamdata nu se stie cat din aceasta cantitate de combustibil s-a revarsat in mare. Cu toate acestea, autoritatile din statul american Texas incearca sa curete…

    Citește mai departe

    Companiile chineze au inceput sa vanda polite de asigurare pentru turisti pentru riscuri legate de calitatea aerului

    Companiile chineze au inceput sa vanda polite de asigurare pentru turisti pentru riscuri legate de calitatea aerului din principalele orase poluate ale Chinei, relateaza AFP. Cea mai mare agentie de turism online din China, Ctrip.com si cel mai important asigurator, Ping An, au inceput sa vanda asigurari pentru poluare, titreaza China Daily. Ideea a aparut…

    Citește mai departe

    China: Presedintele Xi Jinping se plimba prin Beijing, in plina “airpocalypse”

    Presedintele chinez Xi Jinping (foto) a efectuat marti o iesire mediatizata pe strazile Beijingului, in contextul in care smogul (numit “airpocalypse” pe Internet) acopera capitala de o saptamana, provocand critici si ingrijorare pe retelele de socializare, relateaza AFP. Imagini in care seful statului apare plimbandu-se pe stradutele din vechiul Beijing si discutand cu trecatori circulau intens…

    Citește mai departe
    Cum vor chinezii sa combata poluarea atmosferica

    90% din populatia urbana a Uniunii Europene este expusa poluarii cu particule fine peste nivelul maxim admis de OMS

    Raportul Agentiei Europene de Mediu arata ca peste 90% din populatia urbana a Uniunii Europene este expusa poluarii cu particule fine peste nivelul maxim admis de Organizatia Mondiala a Sanatatii. In plus, 98% dintre europeni sunt expusi unor concentratii de ozon la nivelul solului peste recomandarile OMS. Cu toate acestea, producatorii de autovehicule refuza sa…

    Citește mai departe

    Bodea si Boeriu: Plumb sa spuna ce companii au cerut aprobari pentru a scoate gaze de sist

    Dupa ce la inceputul anului au initiat modificarea Legii Petrolului astfel incat sa existe prevederi distincte pentru activitatea de explorare-exploatare a gazelor de sist, dar ministrul Mediului, Rovana Plumb, s-a opus motivand ca s-ar crea „un vid legislativ”, senatorii PNL Bihor Valeriu si Cristian Bodea au revenit, luni, cu o interpelare la adresa acesteia, menita…

    Citește mai departe

    Controverse in apropiere de granita Romaniei privind construirea unei centrale nucleare – reportaj

    Duminica va avea loc in Bulgaria un referendum national cu privire la oportunitatea construirii unei noi centrale nucleare. Eventuala unitate urmeaza sa fie situata pe malul Dunarii, la granita cu Romania, dar printre locuitorii zonei nu exista unanimitate daca ar fi sau nu bine sa fie construita o centrala nucleara in apropierea locuintelor lor. Cu…

    Citește mai departe

    Pentagonul recunoaste oficial capacitatea sa de a modifica vremea Pamantului pentru scopuri militare

    Tehnicile de modificare a mediului (ENMOD) pentru utilizare militara constituie in contextul prezent arma suprema de distrugere in masa.  Ironic, Pentagonul, in timp ce recunoaste oficial capacitatea sa de a modifica vremea Pamantului pentru scopuri militare, spune ca se alatura eforturilor de a studia impactul incalzirii globale.  In studiul pe care l-a efectuat, niciun cuvant nu este mentionat cu…

    Citește mai departe

    Geoingineria si schimbarile climatice

    De la umbrelele solare la inmultirea algelor pana la densitati uriase, exista o multime de idei pentru racirea planetei. Dar exista oare si pericole ascunse? Geoingineria – interventia pe scara larga asupra sistemului climatic planetar – poate oferi unele raspunsuri. OOPS. Noi nu am vrut-o, dar se pare ca am imbolnavit planeta. Ce putem face…

    Citește mai departe

    Prima zapada in Muntii Rodnei!

    Jandarmii montani din Rodna informeaza turistii ca deja stratul de zapada este de 4 cm in Muntii Rodnei. Nu s-au produs probleme deosebite dar pentru a preintampina orice eveniment de natura a pune in pericol viata si integritatea celor care iubesc muntele, jandarmii montani recomanda acestora sa nu se aventureze pe traseele turistice decat cu…

    Citește mai departe

    Arborele de otel. Cate ceva despre americani si Parcurile Nationale din SUA

    In Washington cautam altceva decat simbolurile traditionale americane – Casa Alba, Capitoliul, Obeliscul sau Pentagonul – cautam, mai mult, un simbol al nelinistilor unei natiuni de peste 300 de milioane de suflete fata de Natura-Mama, o sinteza a ingrijorarilor americanilor si a sensibilitatilor lor colective fata de mediul inconjurator. Oricum, ma aflam in capitala celei…

    Citește mai departe

      Masini hibride

      Hibridele reprezinta nu doar un mod „eco” de transport, ci si un „statement” ca luxul nu inseamna neaparat un automobil cu un consum ridicat de combustibil. Hibridele dispun pe langa un motor clasic pe benzina si de unul electric, pe baterii, care il ajuta pe primul sa obtina un consum mai redus de combustibil. De…

      Citește mai departe

      Incalzirea globala si dezghetul la care este supusa zona arctica a impus o noua cursa pentru accesul la resurse

      Incalzirea globala si dezghetul la care este supusa zona arctica a impus o noua cursa pentru accesul la resurse din aceasta zona, una asemanatoare poate cu cea a inarmarilor din timpul razboiului rece. Desi disputa este inceputa doar cu cativa ani in urma, Moscova manifesta interesul cel mai sporit pentru a ocupa zona in cauza,…

      Citește mai departe

      Varsovia s-a folosit de dreptul de veto pentru politicile de clima ale UE, care tintesc sa reduca emisiile de carbon

      Gazeta Wyborcza Varsovia: Varsovia s-a folosit de dreptul de veto pentru politicile de clima ale UE, care tintesc sa reduca emisiile de carbon. Nu ar trebui sa fim atat de surprinsi, pentru ca este o politica invaluita de ceata ambiguitatii, scrie Gazeta Wyborcza. Articol preluat din Presseurop.eu/ro, revista a presei europene, in zece limbi. Vetoul…

      Citește mai departe

      A venit iarna in Retezat!

      In Retezat s-a intors iarna. Daca in cele mai multe zone din tara temperaturile au scazut cu cateva grade bune, in Retezat vremea este extrem de rece pentru aceasta perioada, cu lapovita si ninsoare in golul alpin. Vremea rece din ultimele zile a alungat si turistii, care sunt in numar mic in aceasta perioada. „Au…

      Citește mai departe