Loboda are de doua ori mai multa vitamina C decat lamaia si spanacul

Loboda, cunoscuta si sub denumirea de spanacul francezului sau spanac nemtesc de munte, este folosita, inca din antichitate, pentru deosebitele proprietati detoxifiante si antioxidante. Planta contine glucide, celuloza, proteine, substante minerale (potasiu, fosfor, calciu), acidul oxalic liber, pigmenti clorofilieni si carotenoizi. Loboda are cantitati semnificative de vitamina K si de doua ori mai multa vitamina…

Citește mai departe

Nanoparticulele rezultate in urma incinerarii deseurilor sunt extrem de periculoase

Prin incinerare se produc nanoparticule extrem de toxice Nanoparticulele, uneori denumite si particule ultrafine, sunt acele particule cu un diametru mai mic de 1 micron. Nanoparticulele se gasesc in jurul nostru inca de la aparitia primei combustii de inalta temperatura care a implicat gaz si motoare diesel, o instalatie alimentata de carbune, titei sau gaze…

Citește mai departe
A fost creat un model teoretic pentru viața fara oxigen

    A fost creat un model teoretic pentru viata fara oxigen

    Oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell (SUA) au creat un model teoretic pentru viata fara oxigen, obiectivul principal al cercetarii publicate in Journal Science Advances fiind acela de a forma celule vii care pot supravietui in climatul aspru de pe satelitul Titan al planetei Saturn, informeaza frontlinedesk.com. Cercetatorii au analizat indeaproape atmosfera satelitului si,…

    Citește mai departe
    Care este legătura dintre PET-uri şi fertilitatea bărbaţilor

    Care este legatura dintre PET-uri si fertilitatea barbatilor

    O substanta gasita in PET-uri si alte recipiente de plastic ar putea afecta fertilitatea barbatilor, scrie medicaldaily.com. Un studiu realizat la Universitatea din Washington arata ca sperma soarecilor carora li s-a injectat la nastere BPA (bisfenol A) nu realiza la fel de bine procesul de meioza (diviziune celulara) precum soarecii ”normali”. Din aceasta cauza, multi…

    Citește mai departe
    Sucurile carbogazoase îndulcite îmbătrânesc la fel ca fumatul

    Sucurile carbogazoase indulcite imbatranesc la fel ca fumatul

    Consumul de sucuri carbogazoase indulcite cu zahar poate face anumite celule din organismul uman sa imbatraneasca mai rapid, sugereaza noile cercetari. Studiul, publicat in aceasta saptamana in Jurnalul American de Sanatate Publica, ajunge la concluzia ca un consum de bauturi carbogazoase indulcite cu zahar duce la imbatranirea prematura a celulor albe din sange. Cercetatorii de…

    Citește mai departe
    Fumatul favorizeaza aparitia cancerului de vezica. Analiza obligatorie pe care trebuie sa o faca fumatorii in fiecare an

    Fumatul favorizeaza aparitia cancerului de vezica. Analiza obligatorie pe care trebuie sa o faca fumatorii in fiecare an

    Stie toata lumea ca fumatul afecteaza aparatul respirator. Fumatorii sunt mai putin constienti ca au un risc crescut de cancer de vezica urinara. Odata aparut, are rata mare de recidiva. Infectiile urinare frecvente impun ecografia de abdomen. Cu atat mai mult cu cat sunteti fumatori. Pot masca un cancer de vezica urinara, cu rata semnificativa…

    Citește mai departe
    Super-fructul care înt?re?te inima. Previne cancerul si este afrodisiac

    Super-fructul care intareste inima. Previne cancerul si este afrodisiac

    Acest fruct bogat in antioxidanti este cunoscut de secole pentru proprietatile sale de vindecare, stimulare a sistemului imunitar si energizare. Fructul de acai este unul dintre cele mai sanatoase fructe oferite de natura. Beneficiile fructului de acai Acai este o planta indigena gasita cel mai frecvent in padurile amazoniene. Acest fruct bogat in antioxidanti este…

    Citește mai departe
    Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

    Capsunile si ciresele, cele mai gustoase “medicamente” de sezon

    Dulci si foarte gustoase, ciresele si capsunile sunt fructe sarace in calorii, insa extrem de bogate in antioxidanti pentru contracararea efectelor radicalilor liberi si in prevenirea bolilor canceroase, vitamina C benefica pentru piele si cu efect antiinflamator, vitamine din complexul B pentru energizarea organismului, magneziu pentru ameliorarea starilor de oboseala si a depresiei, melatonina utila…

    Citește mai departe
    Iedera este remediu eficient contra febrei sau pentru a domoli st?rile de sufocare ?i astm

    Iedera este remediu eficient contra febrei sau pentru a domoli starile de sufocare si astm

    Planta cataratoare, iedera era considerata inca din antichitate, ca avand efecte tamaduitoare. Virtutile ei medicale, aveau mare trecere printre daci. Respectand retetele farmacistului Bobaru, puteti invata cum sa transformati iedera intr-un medicament preparat acasa. Iedera este o planta ornamentala, dar si un remediu natural cunoscut de mii de ani ca leac pentru numeroase boli, de…

    Citește mai departe