Despre agricultura ecologica

Se discuta putin, accidental si deloc convingator, prin partile locului, despre promovarea „agriculturii ecologice”, sintagma protejata si atribuita Romaniei de UE, pentru definirea acestui sistem de agricultura similar cu conceptele de „agricultura organica” sau „agricultura biologica”, utilizate in alte state membre. Rostul agriculturii ecologice este acela de a produce hrana mai curata, mai potrivita metabolismului…

Citește mai departe

Chemare la voluntariat 26-29 Noiembrie: 30.000 de copaci pentru Centura Verde a Capitalei

Terra Ecologica, ong de mediu din Bucuresti, deruleaza in aceasta toamna un program amplu de plantari cu ajutorul voluntarilor „Pana in prezent am plantat aproximativ 10.000 de puieti forestieri si ne-au mai ramas 20.000. Copacii au fost dusi in diferite locatii din jurul Capitalei: la Belciugatele, Dragomiresti Vale, Rosu, Crivina precum si la Ciorogarla. Am…

Citește mai departe

Centura verde a Europei

Douazeci si trei de state membre ale Uniunii Europene s-au angajat in crearea, de la Arctic pana la Marea Neagra a unui spatiu ecologic, denumit „Centura verde a Europei Centrale”. Este vorba despre „o fasie” de pamant lunga de aproximativ 6.800 de kilometri de natura virgina, spune doctorul Kai Frobel, ornitolog german, citat de pagina…

Citește mai departe