Dietele bogate in legume pot sa incetineasca declinul cognitiv la varsta a treia

Dietele bogate in frunze proaspete de salata, fasole, fructe de padure si cereale integrale au potentialul de a incetini procesul de imbatranire a creierului si declinul cognitiv la persoanele de varsta a treia, potrivit unui studiu publicat in Statele Unite ale Americii, informeaza Reuters, citat de Mediafax. Declinul cognitiv reprezinta o etapa normala a procesului de…

Citește mai departe
Mimi Walter: „Dac? românii ar mânca la fel ca str?bunii lor, nu ar mai avea atâtea probleme de s?n?tate“

Mimi Walter: „Daca romanii ar manca la fel ca strabunii lor, nu ar mai avea atatea probleme de sanatate“

Termenul vegan a aparut in Marea Britanie in anul 1944, cand Donald Watson si Elsie Shrigley s-au revoltat fata de vegetarienii de la acea vreme care inca obisnuiau sa consume lactate si oua. Astfel au fondat Societatea Vegana, cu scopul principal de a milita impotriva exploatarii animalelor. De atunci au aparut nenumarate dovezi ca o…

Citește mai departe
Persoanele care aleg o alimenta?ie vegetarian? au o mul?ime de avantaje

Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje

Alegerea tipului de alimentatie apartine fiecarui individ in parte. Fie ca este vegetarian sau nu, in ambele cazuri sunt avantaje si dezavantaje. Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje. Au la dispozitie o plaja larga de fructe, legume, fainoase sanatoase, etc, in principal produse vegetale, care nu le pun sanatatea in pericol, cateodata…

Citește mai departe

Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

Leurda, stevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar cateva dintre verdeturile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sanatate, in compozitia acestora regasindu-se o multime de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B2, K si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce…

Citește mai departe

Dieta americana ( western-american diet) creste riscul de cancer!

Mancati adesea dulciuri? Dar cartofi prajiti? Hamburgerii, carnea rosie, mezelurile (carne rosie procesata), painea alba, sucurile dulci se afla zilnic pe masa dumneavoastra? Sau poate pateurile, fursecurile, prajiturile, inghetata, placintele sau alte produse de patiserie sau cofetarie? Daca raspunsul este da, atunci este momentul sa va revizuiti atitudinea in legatura cu dieta si stilul de viata!…

Citește mai departe

Un bol de cereale si un suc de portocale reprezinta jumatate din doza zilnica recomandata de zahar

Cu totii stim care sunt pericolele atunci cand consumam multa sare, grasimi si multi carbohidrati, insa oamenii de stiinta avertizeaza si asupra pericolului consumului exagerat de zaharuri. Insa putini dintre noi stiu ca un bol de cereale si un suc de portocale reprezinta jumatate din doza zilnica recomandata de zahar, scrie The Huffington Post, citat…

Citește mai departe

Inca o minciuna a industriei alimentare: produse din grau “fara gluten, bogate in vitamine”

 Alimentele procesate realizate cu faina alba imbogatita, precum cereale, biscuiti, paste si paine, reprezinta o parte importanta din alimentatia oamenilor Producatorii acestor alimente fac tot posibilul pentru a convinge consumatorii ca faina de grau puternic procesata (faina alba imbogatita cu minerale si vitamine) este o alternativa egala cu faina integrala, ceea ce nu este deloc…

Citește mai departe

Consumul de fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale previne formarea calculilor renali

Mancarea sanatoasa previne formarea calculilor renali, spun cercetatorii americani, care ne indeamna sa consumam cat mai multe fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale si sa limitam consumul de sare, bauturi indulcite si carne rosie sau procesata. Calculii renali, pietrele la rinichi in limbaj popular, sunt asociati cu un risc crescut de diabet, greutate…

Citește mai departe

Pericolele consumului de zahar

Dulcele este parte din viata multor persoane. Dimineata incepe cu o cafea indulcita, gustarile dintre mese sunt, de multe ori, tot dulci, bauturile energizante sau racoritoare sunt pline de zahar si aproape niciodata nu poti rezista in fata unui desert savuros. Dr. Jacob Teitelbaum spune pentru Natural Health ca aceste mici obiceiuri alimentare au un…

Citește mai departe

Afectiuni combatute prin dieta

Desi unele afectiuni se pot „citi” usor prin semnele pe care ni le arata corpul, specialistii atentioneaza ca acest lucru nu se poate substitui vizitelor medicale Vergeturile, insomniile sau transpiratiile excesive pot semnala lipsa anumitor vitamine sau minerale din organism, spune omul de stiinta Jim Campbell, intr-un articol aparut in ziarul Daily Mail. Totusi, odata…

Citește mai departe

Cerealele integrale reduc tensiunea

Puteti tine sub control tensiunea ridicata cu ajutorul cerealelor integrale, dupa cum se arata intr-un studiu publicat recent in American Journal of Clinical Nutrition si citat de Reuters. Conform studiului, barbatii care consumau cereale integrale aveau cu 19% mai putine sanse de a avea tensiune ridicata fata de barbatii care mancau mai putine cereale integrale….

Citește mai departe

Muesli eco „Vulcan”

Muesli „Vulcan” este un produs certificat ecologic al francezilor de la Natur-gie. Pe langa faptul ca este liber de chi-micale de sinteza, acesta mai prezinta doua avantaje: contine numai cereale integrale. Muesli „Vulcan” este un produs certificat ecologic al francezilor de la Natur-gie. Pe langa faptul ca este liber de chi-micale de sinteza, acesta mai…

Citește mai departe