Produsele ecologice românești, prea puţine în hipermarketuri

Produsele ecologice romanesti, prea putine in hipermarketuri

Fructele si legumele romanesti provenite din agricultura ecologica sunt ca si inexistente pe rafturile marilor retele de retail. La lapte, in schimb, exista un singur brand certificat ecologic, in timp ce la oua circa 10% din vanzari reprezinta oua ecologice, potrivit studiului „Retailer Scorecard“, publicat in noiembrie 2014 de WWF Romania. Chiar daca ponderea marfurilor…

Citește mai departe
Produse ecologice

Niciun mare retailer nu vinde fructe si legume ecologice romanesti

Niciunul dintre retailerii importanti din Romania nu comercializeaza fructe si legume autohtone ecologice, iar pe rafturile supermarketurilor si hipermarketurilor se gaseste un singur brand de lapte ecologic, astfel ca sustinerea acestor produse ramane la nivel declarativ, potrivit WWF. World Wide Fund for Nature (WWF) a publicat a treia editie a studiului Retailer Scorecard, care analizeaza…

Citește mai departe
ROGBC organizeaza cea de-a cincea editie a RoGBC Green Awards

Gala premiilor RoGBC 2013

Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi filiala Transilvania, are placerea sa anunte ca printre finalistii si castigatorii galei premiilor RoGBC 2013 se afla reprezentanti din Cluj Napoca, in cadrul a 4 din cele 6 categorii jurizate. Astfel, pentru categoria ”Proiectul Verde al Anului” Studium Green Campus este un proiect de pionierat prin abordarea holistica si implemenarea unor strategii sustenabile precum energie solara, materiale naturale,…

Citește mai departe
Propuneri noi pentru productia ecologica si etichetarea productiei ecologice autohtone

Propuneri noi pentru productia ecologica si etichetarea productiei ecologice autohtone

In data de 7 iunie 2013, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut loc o intalnire intre reprezentantii Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, ai Compartimentului Ecoconditionalitate si Produse Alimentare Ecologice si Corneliu Mateescu, presedintele OIPA pentru agricultura ecologica, Marian Cioceanu, presedintele Bio Romania, Abdelaziz Messai, director general Ecocert Romania…

Citește mai departe

Apple a refuzat sa participe la programul de certificare ecologica din SUA privind impactul asupra mediului

Guvernul SUA ar putea renunta la achizitionarea computerelor Apple, dupa ce compania a refuzat sa participe la programul de certificare ecologica. Apple a anuntat saptamana trecuta ca renunta la participarea voluntara la programul de certificare a produselor sale in privinta gradului de influenta asupra mediului Electronic Environmental Assessment Tool (EPEAT). Programul EPEAT este utilizat de…

Citește mai departe

Romania, singura tara din UE fara subventii pentru agricultura ecologica

Tara noastra este singurul stat din Uniunea Europeana care nu primeste subventii europene pentru sectorul agriculturii ecologice, a declarat, astazi, presedintele Asociatiei Bio-Romania, Marian Cioceanu, intr-un seminar privind procesarea si comercializarea produselor ecologice, scrie Agerpres. ‘Suntem singura tara din UE care nu are inclusa o sustinere financiara prin Programul National de Dezvoltare Rurala /PNDR/ pentru…

Citește mai departe

Miere ecologica

Mierea ecologica este in primul rand o miere obtinuta intr-o zona nepoluata, certificata ecologic. Albinele zboara doar pe 3 – 5 km in jurul stupului, astfel ca certificatorul verifica acea zona: sa nu existe surse de poluare industriala, sa nu se cultive nimic pe acea suprafata care sa necesite stropirea cu pesticite / insecticide, sursele…

Citește mai departe

    Turismul viitorului nu poate fi decat TurismVerde!

    Ecologic! Sau Ecoturism! Deocamdata nu exista un consens general asupra conceptului de ecoturism. In lipsa unei definitii universale, Asociatia Ecologica Turismverde incearca sa rezume intr-o fraza scurta cateva caracteristici ale Turismului Verde : Forma de turism cea mai putin daunatoare mediului, in care principala motivatie a turistilor este observarea naturii, doar in schimbul respectului fata…

    Citește mai departe

    Degeaba ai produse ecologice daca nu ai o hartie la mana

    Vindem laptele cu 7 mii de lei. Abatorul plateste chilul de carne in viu cu 17 mii de lei, daca ii dau un vitel sau o vaca. Eu ce pot cumpara cu 17 mii de lei dintr-un magazin? Nimic. Da” el stii ce face cu vita mea? Pai o transeaza in juma” de ora si dupa aia imi vinde mie chilul de carne cu 170 de mii! Te umfla si rasul”, spune Ion Lancea, un taran voinic din comuna sinca Noua. De altfel, oamenii din aceasta localitate brasoveana situata la poalele muntilor

    Citește mai departe