Disputa Greenpeace – Nestle pe tema habitatului urangutanului din Indonezia. Gigantul alimentar cere inlaturarea unui clip viral de pe YouTube

Un videoclip care arata un functionar deschizand o ciocolata Kit Kat in care gaseste un deget de urangutan a fost repostat pe YouTube, la o zi dupa ce fusese inlaturat, in urma cererii grupului alimentar Nestle, relateaza CNN. Campania virala, care parodiaza reclamele la ciocolata Kit Kat, a fost creata de Greenpeace pentru a arata…

Citește mai departe

Ciocolata. Stiati ca…?

*cultivarea arborelui de cacao este atestata documentar inca din anul 1100 i.Hr.? Populatiile stravechi, precum Maya si Azteca, cultivau cacao din care isi preparau apoi diverse bauturi. *ciocolata adevarata contine atat unt de cacao (partea grasa) cat si pudra de cacao (partea non-grasa)? De aceea, specialistii considera ca ciocolata alba nu se califica pentru a…

Citește mai departe

11 E-uri, o prajitura

Prajitura cu crema de cacao cu aroma de ciocolata Zgloby este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida. Pancreasul endocrin va avea de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada scurta de timp, atentioneaza profesorul doctor…

Citește mai departe

Interzicerea untului in alimentatie ar putea salva mii de vieti

Untul ar trebui interzis in alimentatie pentru a proteja sanatatea oamenilor, potrivit unui cunoscut chirurg cardiolog din Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk. Chirurgul cardiolog Shyam Kolvekar sustine ca aceasta masura radicala ar putea salva vietile a mii de tineri adulti, protejandu-i de infarcte si de blocaje arteriale. Avertizand asupra pericolelor pentru sanatate generate de consumul de…

Citește mai departe

Cinci mituri ale alimentatiei sanatoase

Odata cu dezvoltarea recenta a stiintelor care pun accentul pe principiile alimentatiei sanatoase, nutritionistii britanici au alcatuit o lista cu cinci mituri pe care persoanele aflate la dieta ar trebui sa le aiba in vedere inainte de a incepe un anumit regim alimentar, relateaza ivillage.com. Exercitiile fizice, controlul portiilor zilnice alimentare si principiile generale ale…

Citește mai departe

Fabrica M&M devine verde

Acum cateva zile producatorii ciocolatei Mars, din America, au decis ca este timpul sa recurga la stralucitorul si noul sistem foto-voltaic de 2 mega wati. Dupa cum puteti observa si in poza atasata, celebrele bombonele inceraca deja sa prinda primele raze de soare. Nu va faceti griji insa, reprezentantii fabricii garanteaza in continuare ca bomboanele…

Citește mai departe

„Eco-daruri” de Sarbatori

Tot mai multi romani aleg sa le ofere celor dragi cadouri ecologice in preajma Craciunului. Dulciuri bio pentru copii, cosmetice naturale pentru femei sau plante futuriste pentru corporatisti. Sunt cele mai in voga cadouri pentru cei care vor sa traiasca eco. Un pui de planta intr-o capsula cilindrica de 4 centimetri inaltime si 1,5 centimetri…

Citește mai departe

Peste treizeci si cinci de producatori si artizani la a 10-a editie a Targului de produse traditionale ROADELE PAMANTULUI

Peste numai patru zile va incepe la Brasov a 10-a editie a Targului de produse traditionale ROADELE PAMANTULUI, editia aniversara, de Craciun. Mai mult de 35 de producatori si artizani vor fi prezenti timp de sase zile in locatia amenajata in curtea Bibliotecii Judetene Brasov. Asociatia ROADELE PAMANTULUI si conviviumul SLOWFOOD BRASOV deschid vineri, 18…

Citește mai departe

Salonul EverGreen este primul salon de frumusete cu concept integral organic din Bucuresti si probabil din Romania.

Salonul ofera servicii complete de infrumusetare: coafura, cosmetica, manichiura, pedichiura, masaj terapeutic si de relaxare. La coafura avem vopsea profesionala organica fara amoniac, fara resoscinol, iar produsele de ingrijirea parului sunt organice. Tratamentele cosmetice se realizeaza numai cu produse cosmetice organice, manual produse de la Woodsprite, cu masti din dovleac, ciocolata, ovaz. In cabinetul de…

Citește mai departe

Topul alimentelor care creeaza dependenta

Toate produsele alimentare contin zahar, de la banala paine, pana la o delicioasa prajitura de ciocolata, spun medici nutritionisti Zaharul nu este singurul vinovat de crearea dependentei de un anumit produs alimentar, sunt de parere specialistii in nutritie, desi cei mai multi dintre noi am spune ca dulciurile sunt singurele alimente care provoaca dependenta. In…

Citește mai departe

Serotonina – ajutorul pentru corp, minte si suflet!

Serotonina in stil multivalent–„hormon al fericirii”, „ceasul somnului” si  „chimia dragostei” Numim SEROTONINA  substanta care transporta mesajele intre celulele nervoase ale creierului. In cazul unei cantitati scazute sau mult prea ridicate de serotonina, corpul nostru semnaleaza unele schimbari la nivel hormonal, schimbari care se vor simti si in starea de spirit si in comportamentul nostru…

Citește mai departe

Knoppers, zahar si ulei hidrogenat

Compozitia napolitanelor Knoppers s-ar putea rezuma la zaharuri si grasimi, peste care s-au mai adaugat cacao, pasta de alune si cativa aditivi alimentari. Din aceasta cauza, mai ales cei cu probleme de greutate si bolnavii de inima si de ficat trebuie sa evite consumul. Napolitanele cu ciocolata si crema de lapte si alune Knoppers sunt…

Citește mai departe

Unde gasim alimente ecologice

La noi, piata produselor ecologice nu este inca formata. In Romania exista aproximativ 10 magazine specializate in vanzarea de produse bio.Romanii care au copii si cei trecuti de tinerete sunt cei mai fideli consumatori de produse organice. Cu o cifra de afaceri de 4,6 miliarde de euro in 2006, Germania este prima piata bio din…

Citește mai departe

Dependenta de cofeina…

O problema de actualitate in ziua de azi , intrucat majoritatea oamenilor consuma cafea, ceai ,bauturi nealcoolice, cacao sau ciocolata Desi s-a dovedit ca aceasta stimuleaza vigilenta, creaza o mai buna stare de spirit si imbunatateste capacitatea omului de a se concentra, cofeina isi are efectele ei negative. In primul rand, consumul mare de cofeina…

Citește mai departe

Nu hraniti animalele de la Zoo!

Chiar daca gradinile zoologice de la noi sunt impanzite cu placute pe care scrie „Nu dati hrana animalelor!”, putini sunt cei care tin cont de asta. Unii vizitatori nu se pot abtine, si de cate ori ajung la zoo le dau animalelor tot ce gasesc prin genti. Zilele trecute, am surprins-o pe o bucuresteanca in…

Citește mai departe

Aditivii alimentari ne fac sa mancam mai mult

Un profesor-doctor de la Universitatea din California a publicat o carte in care sustine ca mancatul peste masura este cauzat de o combinatie de grasimi, zaharuri si sare folosita de producatori, care declanseaza „un moment de fericire” in creierul uman, scrie, luni, dailymail.co.uk. „Sfarsitul mancatului peste masura: Controlarea apetitului avid american” se numeste cartea semnata…

Citește mai departe

Moda sau moft, gusturile romanilor devin eco

Desi sunt mai scumpe, alimentele organice isi fac simtita prezenta in frigiderele noastre. Motivul? Nu contin aditivi sintetici, pesticide, organisme modificate genetic si hormoni de crestere. Alimentatia este una din preocuparile majore ale secolului al XXI-lea, care pare a fi dominat de problema surplusului de kilograme si a bolilor care deriva din acesta. Dupa ce…

Citește mai departe

Cunparatorul Eco-Constient

Suntem afectati de criza economica: cresterea somajului, falimente, recesiune, inflatie, imprumuturi de miliarde de EURO de la Fondul Monetar International, introducerea impozitului forfetar, greve… stiri care ne avertizeaza in fiecare zi ca ceva nu este in regula in economia Romaniei. Simtim deja pe propria noastra piele consecintele schimbarilor climatice: mari canicule si secete alternate cu…

Citește mai departe

Ciocolata din margarina si zaharuri

Batonul de ciocolata Metro este un produs realizat in mare parte din zaharuri si uleiuri modificate chimic prin hidrogenare, cu o valoare energetica foarte mare si cu o multime de efecte adverse asupra sanatatii. Batonul Metro este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie…

Citește mai departe

Exista si E-uri bune

Se tot vorbeste de aditivi alimentari (E-urile) atat de nocivi sanatatii noastre. Dar dintre cei peste 315 aditivi alimentari utilizati, aproape 20 sunt E-uri „bune”. Cateva dintre acestea sunt E 160, E 100, E 300, E 162. Primul aditiv mentionat (licopenul, colorant rosu-galben) este un caroten natural obtinut din tomate. Conform spuselor doctorului prof. univ….

Citește mai departe

Ciocolata umpluta cu margarina

Ciocolata Malaga Baron este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide si lipide, atrage atentia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Din aceasta cauza, produsul analizat are si o valoare energetica ridicata. Mai mult, in compozitia ciocolatei Malaga Baron intra si un aditiv alimentar care poate afecta sa-na-tatea daca este…

Citește mai departe

Alune, stafide, mult zahar si doi conservanti

Conservantul benzoat de sodiu este cel care afecteaza calitatea arahidelor si stafidelor in ciocolata mixta Fiesta. Acesta are o serie de efecte adverse asupra sanatatii. Produsul „arahide si stafide in ciocolata mixta” Fiesta este dezechilibrat din punct de vedere nutri-ti–o-nal, cu un exces de glucide, cu index gli-ce-mic ridicat si absorbtie rapida. Din aceas-ta cauza,…

Citește mai departe
Ciocolata ajut? la îmbun?t??irea performan?elor cognitive

Masina ce merge cu ciocolata

O moua masina de curse construita din vegetale si pusa in miscare de ciocolata va atinge, la lansarea de luna viitoare, o viteza de 145 mile (peste 200km/h). Fibrele vegetale sunt combinate cu rasini pentru producerea partilor componente ale masinii iar uleiurile din ciocolata sunt rafinate pentru a produce combustibil. Designerii spera ca aceasta tehnologie…

Citește mai departe