Bacterie rezistent? la antibiotice, descoperit? în probe de fecale recoltate în 1915

Bacterie rezistenta la antibiotice, descoperita in probe de fecale recoltate in 1915

Cercetatorii care au descoperit codul genetic al unor bacterii cultivate din mostre de materie fecala de la un soldat mort de dizenterie in Primul Razboi Mondial spun ca microorganismul era deja rezistent la antibiotice, cu decenii inainte ca aceste medicamente sa fie folosite pe scara larga. Descoperirea aduce noi informatii privind istoria rezistentei la antibiotice,…

Citește mai departe
AmCham: Modificările la Codul Silvic ar putea avea efecte dezastruoase pe termen mediu şi lung

Padurea, viata si mit

Pentru arbore fiecare miscare de revolutie a Pamantului in jurul Soarelui inseamna un inel in jurul maduvei sale. De la nastere si pana la sfarsit, individul vegetal parcurge mai multe etape, puiet sau lastar, adult si batran. Drumul lui, spre deosebire de al omului, este orientat spre lumina pe care o foloseste in mod simbiotic…

Citește mai departe
”Ghinionul biologic”, vinovat de două treimi din cazurile de cancer – studiu american

    Impactul evenimentelor traumatice asupra genomului

    Portiuni ale micro-ARN-ului, care are un rol genetic important, sunt afectate de evenimentele traumatice pe care le traim. Intrucat micro-ARNul au un rol activ in transmiterea instructiunilor pentru sintetizarea proteinelor, rezultatul este un fel de memorie genetica a evenimentelor traumatice, care se transmite din generatie in generatie. Evenimentele traumatice, frica si stresul lasa urme profunde…

    Citește mai departe