Beneficiile prunelor

Au o aroma incantatoare, se gasesc peste tot si sunt surse excelente de vitamine in aceasta perioada a verii. DA, despre prune este vorba! Gustul placut, textura suculenta si caloriile reduse fac ca prunele sa fie o gustare minunata de vara, cu beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru papilele gustative. Descopera care sunt beneficiile…

Citește mai departe

Samburii de caise: pot distruge cancerul, imbunatesc memoria si previn imbatranirea

Consumati frecvent, intr-o cantitate moderata si in cure de cateva zile, samburii de caisa pot face adevarate minuni asupra sanatatii tale. Asta pentru ca ei contin proteine, acizi grasi, dar si vitamine (A,C, B) si minerale, precum fierul sau magneziul. Poate nu stiai, insa samburii de caisa fac minuni asupra bolnavilor de cancer. Distrug cancerul…

Citește mai departe
Fasolea neagr? cre?te poten?a, iar ciupercile negre au propriet??i antitumorale. 8 alimente negre care fac minuni pentru s?n?tate

Fasolea neagra creste potenta, iar ciupercile negre au proprietati antitumorale. 8 alimente negre care fac minuni pentru sanatate

Culoarea neagra a produselor alimentare este data de antocianine, pigmenti vegetali ce au un rol important in reducerea predispozitiei catre diabet, boli cardiace sau cancer. Mai mult decat atat, alimentele negre sunt infinit mai bogate in antioxidanti, gratie continutului superior de pigment intens. Gasiti mai jos toate argumentele necesare pentru a introduce in dieta alimente…

Citește mai departe
Mierea ecologica detine aproape 20% din piata mierii romanesti

Mierea, medicamentul oferit de natura

Se spune ca mierea este nectarul vietii. Medicament, rasfat dulce si simbol al iubirii, mierea a fost descoperita inca din timpuri stravechi si folosita pentru pentru proprietatile ei miraculoase. In forma sa naturala, mierea este bogata in minerale, vitamine, enzime, aminoacizi si carbohidrati. Gatita insa, prin fierbere, isi pierde multi dintre acesti nutrienti, ei transformandu-se…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe

Merisorul te ajuta sa ai o imunitate excelenta si previne sau trateaza infectiile urinare

Creste in zonele muntoase si poate fi cules toamna. Contine vitamina C si este o sursa importanta de antioxidanti. De aceea, te ajuta sa ai o imunitate excelenta si previne sau trateaza infectiile urinare. de Libertatea pentru femei, 22 Octombrie 2012 Merisorul, numit si coacaz de munte, are, pe langa gustul placut dulce-acrisor, actiune antiseptica,…

Citește mai departe
Lapte infestat cu aflatoxin?, retras de pe pie?ele din România

Laptele din ziua de azi este plin de hormoni, furnizeaza mai putin calciu si vitamina D

Te-ai intrebat vreodata de ce oamenii sunt singurele mamifere care beau laptele altor specii? Sau poate nu ai privit niciodata lucrurile asa. Pana acum. Laptele din ziua de azi este plin de hormoni, furnizeaza mai putin calciu si vitamina D decat orice alta sursa si porneste un atac violent de probleme de sanatate, arata Naturalnews.com….

Citește mai departe
Romania, locul 10 in UE la risipa de alimente

12 alimente, armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului

Cereale. Fructe. Legume. Zarzavaturi. Ciuperci. Ceai verde. Ghimbir. Miere. Peste. Lactate. Vin. Apa. Sunt alimentele benefice pentru protejarea sanatatii, pentru indepartarea pericolului numit cancer, care nu ar trebui sa ne lipseasca din farfurie. Este concluzia capitolului « Armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului », din volumul « Nu hrani cancerul », elaborat de…

Citește mai departe

Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate,…

Citește mai departe

Targul Slow Food la Brasov, 4-5 august

Inceputul lunii august aduce un nou targ Slow Food “Roadele Pamantului ”®, intre 4 si 5 august 2012, in Piata Sfatului din Brasov. Organizatorii, Conviumul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului®, va dau intalnire pentru cumparaturile sfarsitului de saptamana cu 40 de mici producatori din toata tara, in intervalul orar 10.00-16.00.   Intrucat incurajarea consumului…

Citește mai departe

Care sunt beneficiile pe care floarea-soarelui le aduce organismului aceasta planta

Mancati zilnic 30-40 g de seminte de floarea-soarelui. Acestea contin vitamine din complexul B si magneziu Floarea-soarelui nu este doar o planta care ne incanta privirile. Semintele, uleiul sau tinctura din petalele acestei plante au proprietati curative nebanuite. „Bomboanele agricole”, asa cum sunt numite semintele ei, sunt o sursa naturala de magneziu, mineral atat de…

Citește mai departe

Zece pasi pentru adoptarea unei alimentatii echilibrate

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate parea un proces dificil, dar beneficiile sunt pe masura: intarirea sistemului imunitar, echilibru emotional, un corp suplu, cresterea performantelor la serviciu, energie si vitalitate. O alimentatie echilibrata reprezinta un factor esential in mentinerea unei stari de sanatate optime. A manca echilibrat inseamna a manca variat, chiar din toate grupele de alimente:…

Citește mai departe

Aloe vera, planta care contribuie la intarzierea semnelor specifice imbatranirii

Aloe vera, planta cunoscuta de mai bine de 400 de ani datorita proprietatilor sale, contine vitamina B, vitamina C, E, dar si acizi grasi esentiali si aminoacizi, enzime si magneziu, fiind recomandata in tratarea numeroaselor afectiuni. Mai exact, aloe vera stimuleaza sistemul imunitar, previne aparitia cancerului, reglezeaza nivelul de zahar din sange si actioneaza asupra…

Citește mai departe

Branza topita contine lapte de proasta calitate, compusi de topire care impiedica fixarea calciului in oase si conservanti ce pot cauza cancer

Contine in mare parte lapte de proasta calitate, compusi de topire care impiedica fixarea calciului in oase si conservanti ce pot cauza cancer. Sarurile de topire din branza tartinabila imbolnavesc inima. Branza topita este o bomba alimentara care nu ar avea ce sa caute in alimentatia copiilor si a tinerilor. Diferenta dintre branza proaspata si…

Citește mai departe

Studiu: Consumul de oua poate creste semnificativ sansele barbatilor de a dezvolta afectiuni ale prostatei

Studiu: Consumul de oua poate creste semnificativ sansele barbatilor de a dezvolta afectiuni ale prostatei Consumul de oua la micul dejun pare a fi o alternativa sanatoasa, dar un nou sudiu arata ca numai trei oua pe saptamana pot creste semnificativ sansele barbatilor de a dezvolta afectiuni ale prostatei. Astfel ca cei care mananca mai…

Citește mai departe

Dezvoltarea economica a Comunei Rosia Montana fara exploatarea minerurilor aurifere

Dezbaterile din ultimii ani privitoare la oportunitatea proiectului investitiei de punere in valoare a zacamintelor de aur si argint din localitatea Rosia Montana au vizat, precumpanitor , aspectele de ordin economic, ecologic ale viitoarei exploatari si mai putin posibilitatile ca localitatea sa poata evolua spre dezvoltare economico- sociala in lipsa exploatarii zacamintelor aurifere. Lucrarea prezenta…

Citește mai departe
Sfecla rosie izvor de vitamine si minerale

Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor

Sfecla rosie consumata zilnic ajuta la normalizarea nivelului grasimilor din sange, combate anemia si impiedica dezvoltarea tumorilor, sustin specialistii americani de la o prestigioasa Universitate din Statele Unite ale Americii. Sfecla rosie este considerata un aliat imbatabil impotriva gripei, datorita continutului de vitamine cu puternic efect antioxidant (A,C, E) si minerale, precum magneziu, potasiu, zinc,…

Citește mai departe

Lista a celor mai nocive 12 fructe si legume, din punct de vedere al numarului de pesticide continut

Business Insider, prezinta, insa, o lista a celor mai nocive 12 fructe si legume, din punct de vedere al numarului de pesticide continut. Totusi, sursa nu uita sa enumere si avantajele fiecarui fruct sau leguma in parte, scrie gandul.info. STRUGURII. Contin 34 de pesticide, dintre care patru cancerigene. 16,8% dintre struguri contin substante cancerigene, conform…

Citește mai departe