Cometa 67P ?i secretele ei: via?a s-ar fi format în spa?iu prima oar?

    Cometa 67P si secretele ei: viata s-ar fi format in spatiu prima oara

    Potrivit Agentiei Spatiale Europene, sonda Philae a descoperit compusi organici pe suprafata cometei 67P/Churyumov-Gerasimenko. Practic, un instrument stiintific de pe cometa a „adulmecat“ atmosfera cometei si a identificat un compus organic necunoscut momentan. El urmeaza sa fie studiat pentru a fi identificat. Un compus organic e unul care contine un atom de carbon, baza vietii…

    Citește mai departe
    China afirm? c? va depune mai multe eforturi pentru combaterea polu?rii

    Satele cancerului din China. Cum traiesc oamenii in zonele cu cele mai numeroase cazuri de cancer

    La inceputul acestui an, autoritatile din China au recunoscut existenta „satelor cancerului”, dupa mai multi ani de la aparitia unor informatii cu privire la depasirea numarul mediu de cazuri in anumite regiuni deosebit de poluate din tara. Expresia „satele cancerului” nu fusese folosita pana atunci de autoritati, insa acestea au cedat in final in urma…

    Citește mai departe
    Generator electric alimentat cu urina

    Generator electric alimentat cu urina

    Patru liceence din Nigeria au pus la punct un generator de electricitate care foloseste drept carburant urina. Poate fi aceasta o alternativa credibila la petrol? Fiintele vii produc 38 de miliarde de litri de urina in fiecare zi, dupa cum au calculat cercetatorii britanici de la Bristol Robotics Lab. O cantitate mai mult decat suficienta…

    Citește mai departe

    Plantele de interior reprezinta o alternativa eficienta de a absorbi poluantii din aer, influenteaza umiditatea si amelioreaza calitatea aerului,

    Poluarea aerului este  mai accentuata in cazul cladirilor moderne de birouri cu sisteme de ventilatie in circuit inchis. Consecintele acestei atmosfere nesanatoase sunt oboseala, durerile de cap, dificultatile de concentrare si chiar unele alergii, cum ar fi rinita si astmul. In aceste spatii inchise in care ne petrecem o zi intreaga de munca,plantele de interior reprezinta o…

    Citește mai departe

    Poliaminele – alternativa ecologica a hidrazinei si fosfatilor

    Tratarea anti-coroziune a apei in sistemele apa-abur-condens din majoritatea industriilor din Romania nu este tocmai ideala. Termocentrale, rafinarii, combinate chimice, fabrici de bere si multe alte obiective folosesc produse daunatoare mediului precum fosfatii la care se adauga hidrazina, un pericol real nu numai pentru natura, ci si pentru om. Coroziunea in sisteme cu cazane cu…

    Citește mai departe