Imbunatatirea legislatiei privind ariile naturale protejate

Guvernul a completat, printr-o Ordonanta, legislatia privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, indeplinind astfel una dintre obligatiile ce revine Romaniei ca stat membru UE. Mai exact, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului este desemnata drept autoritate nationala care urmeaza sa aplice prevederile Regulamentului (UE) nr. 511/2014 al Parlamentului…

Citește mai departe

Natura 2000 din Bazinul Fizesului, modernizat pe fonduri europene

Conferinta de finalizare a proiectului „Managementul integrat, conservativ si durabil al siturilor Natura 2000 din Bazinul Fizesului” Asociatia Educational-Ecologica Ecotransilvania, in parteneriat cu Asociatia Ecochoice, anunta finalizarea oficiala a proiectului „Managementul integrat, conservativ si durabil al siturilor Natura 2000 din Bazinul Fizesului”. Proiectul a fost finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational…

Citește mai departe

Ziua Internationala a Biodiversitatii „Prietenii necuvantatori – personaje de poveste”

„Prietenii necuvantatori – personaje de poveste” este titlul activitatii desfasurate de catre elevii Liceului Tehnologic “G.G. Longinescu”, cu ocazia Zilei Internationale a Biodiversitatii. Longinistii au istorisit povesti, fabule si au recitat poezii cu personaje din natura, copiilor de la Gradinita nr.15 si de la Asociatia ABC Down, folosind seturi de ilustratii realizate de ei introduse…

Citește mai departe
Ziua Mondial? a P?s?rilor Migratoare

Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare

Incepand cu anul 2006, APM Bacau sarbatoreste Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare, in cel de-al doilea weekend al lunii mai, printr-o campanie de constientizare privind protejarea pasarilor migratoare si a habitatelor lor. Cu ocazia acestui eveniment, APM Bacau organizeaza o serie de seminarii (prezentare ppt. despre pasarile migratoare din Romania si filmul “Lunca Siretului Mijlociu”),…

Citește mai departe

Hidrocentrale mici – dezastru mare

  In vai pana acum salbatice ale Carpatilor, avem in derulare un razboi devastator care extermina naturaletea apelor de munte, inaintand pe sute de fronturi: escadrile de buldozere, excavatoare, genisti experti in dinamitare si la final turnarea in beton… Senilele microhidrocentralistilor zdrobesc si terfelesc viata de pe cursurile de ape naturale. Este pe cale procedeul…

Citește mai departe

Ecotransilvania a primit o finantare americana pentru conservarea mediului in bazinul Fizesului

Compania americana Disney finanteaza un proiect de conservare a mediului la Fizes Asociatia Educational-Ecologica Ecotransilvania a fost desemnata beneficiar al unei finantari nerambursabile din partea Fondului Mondial pentru Conservare Disney. Banii sunt folositi pentru proiectul Conservarea Zonelor Umede din Transilvania – Bazinul Fizesului. Finantarea face parte dintr-un fond de 20 de milioane de dolari pe…

Citește mai departe

Ocolul Silvic Focsani a distrus o plantatie de plop euramerican

Taierile de arbori au fost reclamate de Asociatia “Focul Viu” Reprezentantii Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila “Focul Viu” Focsani au facut recent o reclamatie la Grada Judeteana de Mediu privind disfunctionalitati in integritatea siturilor Natura 2000 – Lunca Siretului Inferior, care beneficiaza de protectie speciala din partea Uniunii Europene. Mai exact, acestia au reclamat ca mai…

Citește mai departe

Pe urmele carnivorelor mari din rezervatia naturala Tisita

Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice, in parteneriat cu Administratia Parcului Natural Putna-Vrancea si Agentia de Protectia Mediului Vrancea, va aduce la cunostinta inaugurarea potecii tematice “Pe urmele carnivorelor mari din Rezervatia Naturala Cheile Tisitei”– proiect finantat de catre Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania, prin Programul “Spatii verzi”. Proiectul se desfasoara in perioada 20 aprilie…

Citește mai departe

Rezultatele concursului de desene „Noi si ursii”

In perioada 15.01.2010– 20.12.2013, Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Covasna ,Agentia pentru Protectia Mediului Harghita, Asociatia Pentru Conservarea Diversitatii Biologice – Vrancea , Asociatia pentru Conservarea Valorilor Naturii – Harghita, implementeaza un proiect finantat de Comisia Europeana, Directoratul General Mediu prin programul LIFE+ „Cele mai bune practici si…

Citește mai departe

S-a lansat proiectul „Pe urmele carnivorelor mari din rezervatia naturala Cheile Tisitei”

Proiectul se va desfasura in perioada 20 aprilie 2012-15 septembrie 2012 si presupune realizarea primei poteci tematice din Parcul Natural Putna-Vrancea, prin care se urmareste cresterea nivelului de informare al turistilor. Proiectul este finantat de catre Fundatia pentru Parteneriat, in colaborare cu MOL Romania, prin Programul „Spatii verzi”. Finalizarea potecii tematice presupune montarea unor panouri…

Citește mai departe

Pe urmele ursilor, lupilor si risilor din muntii Vrancei

In cadrul unui proiect de promovare a faunei din judet, demarat luna trecuta, se va realiza prima poteca tematica din Parcul Natural Putna Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice, in parteneriat cu Administratia Parcului Natural Putna-Vrancea si Agentia de Protectie a Mediului Vrancea, semnaleaza initierea proiectului “Pe urmele carnivorelor mari din rezervatia naturala Cheile Tisitei”– proiect…

Citește mai departe
Focşani: Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice şi elevii din Vintileasca protejează “bulbucii de munte”

Focsani: Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice si elevii din Vintileasca protejeaza „bulbucii de munte”

Intitulat „Noi vrem sa ocrotim bulbucii de munte”, proiectul ONG-ului se apropie de final urmand ca localnicii din zonele in care plantele rare protejate de lege cu numele de „bulbuci de munte” sa primeasca un ghid cu informatii privind protejarea si conservarea acestora. Proiectul a fost derulat timp de un an de zile de catre…

Citește mai departe