“Constructii Naturale” – Invata sa iti construiesti propria locuinta ecologica!

In perioada 09-13 Iunie, Asociatia Apusenii Verzi desfasoara o serie de workshop-uri cu tema: “Constructii naturale”, pentru persoanele interesate sa isi construiasca propria locuinta ecologica. In cele cinci zile se va preda, teoretic si practic, tehnica constructiilor naturale, in satul ecologic Apusenii Verzi din Nadastia, judetul Alba. Specific, se va invata tehnica de construire cu…

Citește mai departe
Noutatile taxei auto: eco-tichet de 2.500 de euro pentru achizitia unei masini electrice

Etichete eco pentru masini

Autovehiculele ar putea fi clasificate, incepand din 2012, in functie de consumul de combustibil si de cantitatea de noxe emisa. Guvernul american vrea sa puna viniete pe parbrizul autoturismelor, pentru a le evidentia pe cele care fac economie la combustibil. Autoturismele noi i-ar putea imbia pe posibilii proprietari cu un nou atu: viniete care sa…

Citește mai departe

Inedit: O Dacie care merge pe calea ferata

Masina este folosita acum pentru interventiile rapide in cazul unor accidente feroviare. Ea are un sistem de rulare nou, frane adaptate sinelor de tren si un motor modificat pentru consum redus. O Dacie veche a fost transformata intr-un vehicul usor si rapid de interventie in caz de accidente feroviare. Metamorfoza a fost realizata, dupa trei…

Citește mai departe

Agroecologia – Strategia ecologica

Termenul de agroecologie poate desemna fie stiinta, fie miscarea, fie practica. In mare, este studiul rolului agriculturii in lume. Agricultura ecologica ofera un cadru interdisciplinar cu care se studiaza activitatea agriculturii. Pe scurt, agricultura nu exista ca o entitate izolata, dar ca parte a ecologiei contextelor. Agroecologia trage dupa sine reguli ecologice de baza pentru…

Citește mai departe

Ecologia, a treia revolutie industriala

Desi numerosi lideri nationali si-au exprimat si manifestat scepticismul cu privire la eficacitatea unui program de reducere a emisiilor de CO2, cum este protocolul de la Kyoto, directorul executiv al Programului de Mediu al Natiunilor Unite (UNEP), Achim Steiner, se straduieste sa popularizeze ideea ca grija pentru mediu va determina un boom tehnologic care ar putea ajunge la nivelul unei revolutii industriale.

Citește mai departe