Riscul vanatorii de balene

Repetarea unor incidente violente intre balenierele japoneze si aparatorii balenelor, in Oceanul austral, s-a incheiat cu avarierea unui catamaran al ecologistilor. Cand niciunul dintre adversari nu cedeaza, riscul unui accident creste. Cele doua parti amintite se cearta furibund in privinta circumstantelor coliziunii dintre Ady Gil, un vas al organizatiei ecologiste Sea Shepherd Conservation Society, utilizat…

Citește mai departe

Proces pentru viziuni ultraecologiste

Tim Nicholson, fost director al unei companii britanice, sustine ca a fost concediat din cauza convingerilor sale „verzi”. Ecologistul s-a simtit discriminat pe seama „credintei” in schimbarea climei si a castigat dreptul de a da in judecata firma pe baza legii privind egalitatea angajatilor. Un caz juridic fara precedent se desfasoara in prezent in Marea…

Citește mai departe

Gent, orasul in care nu se consuma carne joia

In capitala provinciei Flandra de Est, Gent, s-a luat decizia ca locuitorii sa nu consume carne in zilele de joi, incepand cu ziua de 14 mai, atat din ratiuni de sanatate, cat si ecologice. Membrii consiliului local s-au declarat mandri ca au luat aceasta decizie simbolica, in premiera mondiala, grabindu-se totusi sa adauge ca aceasta…

Citește mai departe

Gripa porcina, subiect la CSAT

Virusul H1N1 este mai contagios decat virusurile aviare pentru ca se transmite prin aer, a suferit mutatii si a devenit suficient de agresiv incat sa treaca de la om la om. Romania se pregateste pentru a face fata situatiei care ar aparea in cazul unei eventuale pandemii de gripa porcina. Subiectul a fost abordat ieri…

Citește mai departe

Gripa porcina baga autoritatile in sedinta

Autoritatile judetului Mehedinti au intrat in alerta din cauza aparitiei virusului de pesta porcina si s-au reunit in cadrul unei videoconferinte pentru a dezbate aceasta problema. Comitetul pentru Situatii de Urgenta a fost convocat ieri, intr-o videoconferinta cu ministrul administratiei si internelor, Dan Nica, si cu Ion Bazac, ministrul sanatatii publice. Cei doi membri ai…

Citește mai departe

Hamburgerii incalzesc planeta

Hamburgerii sunt cele mai poluante produse din industria alimentara, contribuind semnificativ la cresterea temperaturilor la nivel global, potrivit unui studiu prezentat in Statele Unite, informeaza AFP. O simpla schimbare in dieta zilnica, precum renuntarea la friptura in favoarea salatelor, contribuie la reducerea nivelului de dioxid de carbon in aceeasi masura ca renuntarea la masina doua…

Citește mai departe

Hamburgerii, cele mai poluante produse din industria alimentara

Hamburgerii sunt cele mai poluante produse din industria alimentara, contribuind semnificativ la cresterea temperaturilor la nivel global, potrivit unui studiu prezentat in Statele Unite, informeaza AFP. O simpla schimbare in dieta zilnica, precum renuntarea la friptura in favoarea salatelor, contribuie la reducerea nivelului de dioxid de carbon in aceeasi masura ca renuntarea la masina doua…

Citește mai departe

Interzis la carne

DIETA. Ministerul german al Mediului a recomandat populatiei sa diminueze consumul de carne pentru a contribui la protejarea planetei, scrie „The Guardian”. Autoritatile au explicat ca productia de carne este unul dintre sectoarele cele mai poluante ale economiei germane. Aproape 40 la suta din necesarul de calorii al unui german provine din carne sau derivate…

Citește mai departe

Consumul de carne are consecinte ecologice infricosatoare

Facem eforturi uriase pentru a avea o alimentatie nesanatoasa, costisitoare si cu efecte critice asupra mediului Pentru a ne hrani cu carne, pe langa suferinta pe care le-o provocam animalelor, distrugem paduri, poluam apa, aerul, solul si contribuim in mod semnificativ la incalzirea globala. Statisticile sunt ingrijoratoare: in SUA, poluarea cauzata de fermele de animale…

Citește mai departe

Populatia ar trebui sa reduca progresiv consumul de carne

Oamenii ar trebui sa manance mai putina carne daca vor sa contribuie personal la lupta impotriva incalzirii globale, a declarat Rajendra Pachauri, presedintele Grupului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice. Acesta recomanda ca, pentru inceput, oamenii sa renunte la consumul de carne macar o zi pe saptamana. Schimbarile in comportamentul alimentar vor constitui un pas important in…

Citește mai departe

Europa da unda verde pentru carnea clonata

Autoritatile garanteaza pentru sanatatea celor care consuma alimente de la animale clonate Oficialii europeni sustin ca „nu sunt dovezi stiintifice privind existenta vreunui risc generat de consumul de carne sau lapte provenit de la animale clonate”. Concluzia mult asteptatului raport final al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) arata ca sanatatea oamenilor care se hranesc…

Citește mai departe