Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe
Fructul intreg? Sau sucul obtinut prin stoarcere?

O brasoveanca ofera un serviciu inedit: duce fructe proaspete companiilor

*Fructescu.ro este inspirat din serviciile la care apeleaza companiile occidentale, unde consumul de fructe la birou este un lucru obisnuit Brasoveanca Alina Cojocaru a pornit anul trecut un mic business adresat companiilor care doresc sa creeze un mediu cat mai placut angajatilor – livreaza fructe proaspete. „Ideea a venit din partea unei companii cu 100…

Citește mai departe

Studiu: Mai mult de 3 hamburgeri pe saptamana fac rau sanatatii copiilor

3 hamburgeri pe saptamana fac rau sanatatii copiilor, in timp ce consumul de fructe imbunatateste vizibil starea lor de sanatate, arata un studiu realizat de cercetatorii din Noua Zeelanda. Potrivit unui studiu stiintific,copiii care consuma mai mult de trei hamburgeri pe saptamana, in restaurante tip fast-food, se supun unui risc ridicat de a suferi de…

Citește mai departe

Zece organizatii din Medgidia participa la proiectul pilot european de incurajare a consumului de fructe si legume

PRAIS Corporate Communications, alaturi de partenerii sai locali, lanseaza astazi proiectul pilot european „Cresterea consumului de fructe si legume proaspete in randul grupurilor vulnerabile”, sub sloganul „Mai mult gust, mai multa savoare”. Obiectivele campaniei – o initiativa a Directiei Generale Sanatate si Consumatori din cadrul Comisiei Europene – sunt promovarea si stimularea consumului de fructe…

Citește mai departe

Extractul de afine este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta

Un popular supliment alimentar, extractul de afine, este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta. Bogate in antioxidanti cunoscuti sub numele de antocianine, afinele ajuta la mentinerea tensiunii arteriale sub control prin stimularea sanatatii vaselor de sange. Desi cercetarile privind utilizarea extractului de afine in tratamentul hipertensiunii arteriale sunt foarte limitate, un studiu experimental…

Citește mai departe

Guvernul ar putea modifica OUG prin care se incurajeaza consumul de fructe in scoala

Guvernul ar putea lua in discutie, astazi, un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli, potrivit agendei de lucru a sedintei Executivului, informeaza Agerpres. Pe masa de lucru a Cabinetului se afla si proiecte…

Citește mai departe

Consumul de fructe de padure, indeosebi afine si capsune duc la prevenirea declinului mental

Cercetatorii au descoperit ca la femei, consumul de fructe de padure, indeosebi afine si capsune duc la prevenirea declinului mental aparut odata cu imbatranirea. Potrivit oamenilor de stiinta, continutul ridicat de flavonoide al acestor fructe poate incetini procesul de imbatranire a creierului. Flavonoidele sunt compusi antioxidanti care protejeaza impotriva unei game largi de boli. Cercetatorii…

Citește mai departe

Greenpeace a analizat 76 de fructe si legume din importate din Turcia si a descoperit nivele inalte de substante toxice si pesticide

Greenpeace a analizat 76 de fructe si legume din importate din Turcia si a descoperit nivele inalte de substante toxice si pesticide. Dintre cele 76 de produse vegetale studiate, cele mai „nocive” au fost perele, ardeii si strugurii din Turcia. Ardeii studiati erau contaminati cu 24 de substante toxice. Pe locul doi s-au clasat perele…

Citește mai departe

Consumul de fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale previne formarea calculilor renali

Mancarea sanatoasa previne formarea calculilor renali, spun cercetatorii americani, care ne indeamna sa consumam cat mai multe fructe, legume, nuci, lactate degresate si cereale integrale si sa limitam consumul de sare, bauturi indulcite si carne rosie sau procesata. Calculii renali, pietrele la rinichi in limbaj popular, sunt asociati cu un risc crescut de diabet, greutate…

Citește mai departe