Polonezii caută gaze naturale în România

Zacamintele de petrol si gaze aflate in exploatare in Romania au un grad avansat de epuizare

Romania se afla in fata unui moment important. In 2014 vor fi luate decizii privind modificarea sistemului fiscal sau implementarea unuia nou pentru impozitarea productiei de hidrocarburi. Acestea vor genera efecte pe termen mediu si lung asupra intregii economii Un sistem fiscal potrivit pentru acest sector ar trebui sa asigure un echilibru intre prioritatile guvernelor…

Citește mai departe

Cercetatorii romani produc primele celule solare de generatia a 3-a folosind nanotuburi de carbon

O echipa de cercetatori romani din cadrul Centrului de Stiinta Suprafetei si Nanotehnologie al Universitatii Politehnice Bucuresti, condusa de Prof. Dr.rer.nat. Marius Enachescu – specialist international in fizica suprafetei, a realizat in premiera in Romania celule solare de generatia a 3-a pe baza de nanotuburi de carbon produse in laboratorul si cu echipamentele proprii. Cele…

Citește mai departe

Agentia Nucleara pentru Deseuri Radioactive (ANDR) a reluat demersurile necesare construirii Depozitului Final de Deseuri de Slaba si Medie Activitate

Agentia Nucleara pentru Deseuri Radioactive liciteaza achizitionarea documentatiei PUZ pentru construirea depozitului, in judetul Constanta • Greenpeace a atacat in instanta obtinerea unei autorizatii provizorii pentru proiect, procesul a fost castigat, iar documentatia trebuie refacuta Agentia Nucleara pentru Deseuri Radioactive (ANDR) a reluat demersurile necesare construirii Depozitului Final de Deseuri de Slaba si Medie Activitate – DFDSMA…

Citește mai departe

Ce facem cu deseurile de ulei uzat alimentar si grasimi uzate alimentare?

Bufetele, cantinele, restaurantele mici sau mari, unitatile de prelucrare din industria alimentara sau alte unitati cu tehnologii asemanatoare, produc uleiuri alimentare sau grasimi vegetale uzate in cantitati insemnate. Daca la nivelul Societatilor Comerciale , exista institutii de informare, cum ar fi : Ministerul Mediului , Garda de Mediu, Agentia de Mediu , OPC ,ANSVSA ,…

Citește mai departe

Numere de plastic

PET – (engleza) animal de casa, animal de companie. Se pare ca noi toti suntem iubitori de animale. Ne plac atat de mult incat avem zeci in jurul nostru. Ce inseamna de fapt: PET – (PETE) – (Polyethylene terephthalate) Polietilena tereftalata. Folosire: recipiente, flacoane, fibre, izolator termic. Usor, rezistent la coroziune si reciclabil. Poate fi…

Citește mai departe

Poliaminele – alternativa ecologica a hidrazinei si fosfatilor

Tratarea anti-coroziune a apei in sistemele apa-abur-condens din majoritatea industriilor din Romania nu este tocmai ideala. Termocentrale, rafinarii, combinate chimice, fabrici de bere si multe alte obiective folosesc produse daunatoare mediului precum fosfatii la care se adauga hidrazina, un pericol real nu numai pentru natura, ci si pentru om. Coroziunea in sisteme cu cazane cu…

Citește mai departe