Alternative la testarea pe animale

In timpul unei intalniri guvernamentale legate de obtinerea fondurilor pentru cercetari, fostul director al Institutului pentru Sanatate din SUA, Dr. Elias Zerhouni, a recunoscut inutilitatea testarii animalelor in beneficiul oamenilor: “Ne-am indepartat de la studierea afectiunilor umane facand teste pe animale. Problema e ca aceasta n-a functionat si e momentul sa nu ne mai ascundem….

Citește mai departe

Studiile arata ca poluarea din apa transforma pestii masculi in femele

Pestii masculi devin hermafroditi din cauza poluarii mediului (substantele chimice din apa), spun participantii la un nou studiu efectuat de Universitatea din Carolina de Nord. Daca in trecut glandele lor reproductive contineau sperma din abundenta, acum acestea contin oua, iar abilitatea lor de a se reproduce a devenit indoielnica. Care este motivul unui fenomen atat…

Citește mai departe
Liber la poluare. 5 euro pentru a emite o tonă de dioxid de carbon

Ce este dioxidul de carbon CO2

Dioxidul de carbon (CO2) este un compus, de obicei sub forma de gaz care este mai dens decat aerul. Dioxidul de carbon este format dintr/un atom de carbon si doi atomi de oxigen. Este un gaz incolor. Valoarea dioxidului de carbon din aer a crescut alarmant in ultimii ani, ceea ce conduce la incalzirea globala….

Citește mai departe

Antioxidantii sunt periculosi pentru sanatate? Un studiu recent contrazice tot ce se stia pana acum

Din dorinta de a fi cat mai sanatosi, multi oameni cumpara si consuma foarte des vitamine si antioxidanti, substante considerate foarte bune pentru a incetini imbatranirea organismului. Un studiu recent contrazice aceasta veche teorie. De multi ani, medicii sustin ca radicalii liberi din aerul poluat ataca membranele celulelor si pot duce la mutatii cancerigene, la…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe

Top 10 alimente modificate genetic. Acum si cu gene umane!

Se vede treaba, ratiunile economice care au condus la parasirea liniei traditionale de hibridizare si incrucisare a soiurilor si la abordarea optimizarii lor prin alterare genetica au cantarit enorm. Intr-o lume tot mai putin preocupata de aspectele morale ale manifestarilor ei, economicul a batut la scor siguranta alimentatiei. Astfel ca temerile in privinta efectelor pe…

Citește mai departe

Moldovenii arunca anual la intamplare zeci de mii de aparate electrice, fara sa-si dea seama ca acestea contin substante nocive

Moldovenii arunca anual la intamplare zeci de mii de aparate electrice, fara sa-si dea seama ca acestea contin substante nocive, care ajung ulterior in corpul uman, daunandu-ne grav sanatatii. Fiind lasate la voia intamplarii in paduri, pe marginea drumurilor sau langa casa, acestea ne pun in pericol sanatatea. Cercetatori internationali au prelevat mostre de aer…

Citește mai departe

Lichefierea, cea mai ecologica metoda de inhumare a mortilor

Ecologistii au gasit o solutie pentru reducerea consumului de resurse pentru inhumarea unor persoane decedate. Dintre toate metodele testate si analizate, lichefierea pare a fi varianta cea mai ecologica. Pentru ca inhumarea unei persoane decedate presupune utilizarea lemnului si eliberarea de toxine in mediu, corpul plin cu substante chimice descompunandu-se in cativa ani, jurnalistii de…

Citește mai departe

Zoli Toth, „cel mai eco artist”

Zoli Toth, componentul trupei Sistem, a fost onorat, de Ziua Nationala, cu titlul de „cel mai ecologist artist din Romania” de catre un cunoscut post de televiziune national. El a fost rasplatit astfel pentru implicarea sa in proiectele „Earth Hour 2010 ” si „Let”s Do It Romania”. Pe lista premiatilor s-au aflat nume importante din…

Citește mai departe

Sange „de laborator” pentru militari

Cercetatorii americani au realizat sangele modificat genetic ce ar putea fi folosit in curand pentru tratarea militarilor raniti. Sangele „artificial” este creat prin prelevarea de celule din cordonul ombilical si folosirea unei masini care imita modul in care maduva produce cantitati mari de unitati de celule rosii. Programul cunoscut sub numele de „fabrica de sange”…

Citește mai departe

Produsele cosmetice periculoase – un semnal de alarma la adresa consumatorilor

Un studiu de specialitate din Marea Britanie a demonstrat faptul ca epiderma femeilor absoarbe anual circa 2,3 kilograme de substante toxice din produsele cosmetice utilizate. Aceste substante toxice odata ajunse in corpul uman pot duce la aparitia de iritatii si chiar cancer. Studiul publicat in revista „In-Cosmetics” pune accentul pe cercetarea biochimistului Richard Bence care…

Citește mai departe

Poluarea telefoanelor mobile, masurata la Craiova

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare si Incercari pentru Electrotehnica ICMET Craiova a deschis, luni, primul laborator din Romania pentru determinarea influentei undelor electromagnetice emise de terminalele de telefonie mobila asupra utilizatorilor. „In contextul general al ingrijorarii privind consecintele poluarii electromagnetice produse de sistemele de comunicatie mobile, al cresterii fara precedent a numarului acestor terminale si al…

Citește mai departe

Codex Alimentarius

Articol de Violeta Bucur CODEX ALIMENTARIUS: o adevarata batjocura adusa terapiilor naturiste La baza Codex-ului Alimentarius sta istoria prea putin cunoscuta a infiintarii Trustului Mondial al Chimiei Farmaceutice Ati auzit vreodata de Codex Alimentarius? Daca nu, sa nu fiti surprinsi. Este unul din cele mai bine pastrate „secrete deschise” ale guvernantilor din umbra. Este planificat…

Citește mai departe

Avantajele produselor bio

 Alimentele ecologice, denumite si organice sau biologice, sunt produse de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea substantelor chimice precum pesticide sau ierbicide, fara adaosuri de substante sintetice la procesarea lor, nemodificate genetic si care nu au fost expuse iradierii. Beneficiile sunt deopotriva pentru sanatatea consumatorului dar si pentru mediul inconjurator care…

Citește mai departe

Controverse la Bucuresti privind soarta OMG-urilor

Gilles Eric Seralini e profesor de biologie moleculara la Universitatea din Caen din Franta, fiind autorul unor studii prin care arata ca porumbul si, in general, organismele modificate genetic sunt toxice pentru ficatul si rinichii cobailor hraniti cu ele. Seralini a publicat mai multe carti stiintifice adresate marelui public, in care descrie pericolele organismelelor modificate genetic.

Citește mai departe