Poluarea cu pulberi ultrafine și oxizi de azot – factor agravant pentru COVID-19

UPDATE 13.11.2020: Observațiile românești cu privire la legătura indiscutabilă între prezența în atmosferă a pulberilor ultra-fine PM2,5 și gravitatea simptomatologiei COVID au fost confirmate și de ultimul studiu publicat de cercetătorii americani. Acesta dovedește, fără doar și poate, aceeași corelație între gravitatea simptomelor și expunerea la pulberi PM2,5. Bucureștiul a înregistrat astăzi cel mai mare…

Citește mai departe

Lecții importante pentru mediu, pe care ar trebui să le învățăm din pandemia COVID-19

Carantina în care a intrat lumea, într-o mai mică sau mai mare măsură, a avut atât efecte pozitive, cât și efecte negative asupra mediului. Pe de o parte, au fost constatate reduceri ale emisiilor de gaze cu efect de seră și o îmbunătățire a calității aerului, efecte temporare potrivit unui raport recent al Agenției Europene…

Citește mai departe

Telemunca va fi noua normalitate, chiar și după criza COVID-19

În contextul amploarei și duratei pandemiei COVID-19, au existat numeroase întrebări cu privire la ceea ce (sau chiar unde) va fi locul de muncă în viitor, în special pentru persoanele care lucrează în cadrul companiilor cu sediul în birouri tradiționale. Va rămâne munca la distanță, telemunca, o variantă și după ce va trece criza sanitară? …

Citește mai departe

Incineratoarele, un experiment riscant pentru sănătatea noastră și a copiilor noștri

Zero Waste România a lansat recent un apel public către cetățeni, să nu voteze candidați care promovează incineratoare de deșeuri municipale inclusiv instalații de gazeificare, cracare, piroliză, arc de plasmă, în comunitățile lor. Oriana Irimia, coordonator al programului Climă, Energie și Poluarea Aerului în cadrul Zero Waste România, a răspuns întrebărilor noastre cu privire la…

Citește mai departe

Bătălia pentru ambalajele reutilizabile în contextul pandemiei COVID-19

Industria plasticului încearcă să utilizeze COVID-19 pentru a stopa progresele înregistrate în reducerea utilizării de materiale plastice de unică folosință, cu toate că autoritățile din domeniul sanitar declară că ambalajele reutilizabile nu prezintă un risc mai mare de a răspândi coronavirus decât ambalajele de unică folosință.  Într-un articol publicat în Plastics Recycling Update, Clarissa Morawski,…

Citește mai departe