Campanie pentru construirea unui a?ez?mânt social-educa?ional

Campanie pentru construirea unui asezamant social-educational

Fundatia Nektarios, in parteneriat cu Asociatia “Salveaza o inima”, lanseaza campania “Impreuna pentru viata”, care are ca scop strangere de fonduri pentru ridicarea Asezamantului Social-Educational “Sfantul Efrem cel Nou” din satul Oneaga, comuna Cristesti, judetul Botosani. In Centrul social-educational vor locui si invata peste 25 de copii orfani, parasiti de parinti sau salvati de la…

Citește mai departe

Otrava ascunsa din somon

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi sustine ca trebuie sa evitam somonul norvegian cu pesticide si sa mancam pastrav, care este, de fapt, un somon mai mic. Nutritionistul atrage atentia asupra otravurilor acumulate in grasimea pestilor, care afecteaza in special sanatatea copiilor si a gravidelor. Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, ne spune ca…

Citește mai departe

Multe alimente contin pesticide, hormoni, metale grele si alte substante care pot ucide consumatorii

De o buna vreme se vorbeste despre E-urile alimentare care se regasesc in diverse produse si efectele nefaste ale acestora asupra organismului uman. Se fac fel si fel de recomandari in ceea ce priveste o alimentatie rationala si echilibrata, cu sugestii in ceea ce priveste cosumarea legumelor si a fructelor. Exista pareri formulate si in…

Citește mai departe

Prof. Mencinicopschi: „Otrava din pesticide se acumuleaza in grasimea somonilor”

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi sustine ca trebuie sa evitam somonul norvegian cu pesticide si sa mancam pastrav, care este, de fapt, un somon mai mic. Nutritionistul atrage atentia asupra otravurilor acumulate in grasimea pestilor, care afecteaza in special sanatatea copiilor si a gravidelor. Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, ne spune ca…

Citește mai departe

Se la inceputul anului viitor, abatoarele nu vor mai putea functiona fara personal certificat

Uniunea Europeana (UE) va impune reguli mai stricte pentru autorizarea si functionarea abatoarelor. Astfel, de la inceputul anului viitor, abatoarele nu vor mai putea functiona fara personal certificat. Conform noului regulament al UE, incepind cu data de 1 ianuarie 2013, personalul implicat in realizarea operatiunilor cuprinse intre debarcare si singerare, precum si persoana responsabila cu…

Citește mai departe

Noi prevederi de la 1 ianuarie 2013. Abatoarele, obligate sa aiba un responsabil cu bunastarea animalelor

Reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au anuntat ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2013 se vor aplica prevederile Regulamentului Consiliului 1099/2009/CE privind protectia animalelor in momentul uciderii, in vigoare de la sfarsitul lui 2009. Conform prevederilor acestui regulament, statele membre au obligatia de a se asigura ca operatorii economici…

Citește mai departe

Ecologia maladiilor. Distrugerea naturii dezlantuie cele mai grave boli infectioase

Biologii si economistii din intreaga lume au inclus in vocabularul lor o noua expresie: “servicii ale ecosistemului”. Expresia se refera la totalitatea modurilor in care natura sustine eforturile oamenilor. De exemplu, padurile filtreaza apa pe care o bem, iar albinele si pasarile polenizeaza recoltele. Ambele exemple au implicatii semnificative din punct de vedere economic si…

Citește mai departe

Peste ecologic

Dupa mierea eco, legumele si ouale bio, mai nou, vom gasi pe tarabe si peste ecologic. Vom avea insa de asteptat pana la toamna, cand puietul eco din fermele piscicole din Constanta ajunge la maturitate si va putea fi scos la vanzare. Va fi mai sanatos si mai gustos, spun cei care-l cresc si…doar un…

Citește mai departe

Carnea de pui de la McDonald’s provinde de la o crescatorie de pui din Brazilia, de marimea unui teren de fotbal, in care se afla zeci de mii de pasari

Carnea de pui de la McDonald’s provinde de la o crescatorie de pui din Brazilia, de marimea unui teren de fotbal, in care se afla zeci de mii de pasari, iar fiecare inaripata are un spatiu echivalent cu o foaie de hartie A4. Puiul traieste doar 40 de zile, perioada in care atinge greutatea de…

Citește mai departe

Pescuit la curent electric in Parcul Al. Ioan Cuza (IOR)

Asociatia Salvati Dunarea si Delta a organizat vineri seminarul cu tema „Electro-braconaj in Delta Dunarii”, in cadrul caruia a avut loc o demonstratie de braconaj cu curent electric. Actiunea, realizata in parteneriat cu Inspectoratul General al Politiei Romane, face parte din evenimentele desfasurate in perioada 9-11 septembrie 2011, in Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti,…

Citește mai departe

SUA: Studiu fara precedent despre efectele devastatoare ale minelor de suprafata. Peru: Ridicarea licentei pentru o exploatare bazata pe cianuri. Romania, Rosia Montana: Trebuie sa moara cineva?

Incidenta cazurilor de copii nascuti cu malformatii este aproape dubla fata de medie in zonele minelor cu exploatare de suprafata din SUA. Studiul, publicat in revista ”Environmental Research” si analizat de ”The Huffington Post”, a examinat peste 1,8 milioane de inregistrari de nasteri din perioada 1996-2003, in statele americane din regiunea Appalachian –Virginia de Vest,…

Citește mai departe

O iapa din SUA a nascut gemeni

Eveniment rarisim in Minnesota, Statele Unite. De curand, au venit pe lume doi manji gemeni, care au fost permanent supravegheati de specialistii de la Facultatea de Medicina Veterinara. Calutii s-au nascut intr-o crescatorie din Saint Paul, iar fermierii au cerut ajutorul medicilor veterinari de la Universitate. Asta, ca sa fie siguri ca manjii vor atinge…

Citește mai departe

Animale albinoase

Animalele albinoase au trezit intotdeauna admiratia celor din jur dintr-un singur motiv: sunt deosebite. Albinismul este o afectiune ereditara, fiind caracterizata prin absenta pigmentului (melanina) care confera culoare pielii, parului si ochilor. Astazi am decis sa va prezentam cateva imagini cu diverse exemplare afectate de albinism, din regnul animal, care au facut senzatie. 1. Gorila…

Citește mai departe

Urina vacilor combate cancerul

Locuitorii unui sat din India colecteaza urina cornutelor, pe care o folosesc apoi in scopuri terapeutice. Indienii care traiesc in satul Vrindavan, unde se spune ca insusi Krishna si-ar fi petrecut tineretea, se lauda ca au descoperit un medicament minune, care ar trata chiar si cele mai crunte maladii. In aceasta localitate exista o crescatorie…

Citește mai departe

Un barbat traieste in casa cu 4.600 de scorpioni

Ispasirea pacatelor e un proces adesea dureros insa poate fi si veninos. O demonstreaza un barbat din Thailanda care si-a transformat viata ca sa-i protejeze pe cei pe care-i vindea pentru mancare – scorpionii! Aceasta este pocainta lui Suan-Puang-si pentru faptul ca doua decenii a crescut scorpioni pentru a-i vinde restaurantelor thailandeze. Barbatul de 38…

Citește mai departe

Porumbeii, intre curse de viteza si nunti

Doi bucuresteni, asociati intr-o crescatorie de porumbei intr-un cartier al Capitalei, participa cu inaripatele la curse internationale. Alti pasionati inchiriaza speciile albe pentru nunti sau alte evenimente deosebite. Columbofilii din Romania au trei federatii nationale in care si-au inscris porumbeii, colectionand specii din toata lumea. Printre norocosii care cuceresc cursele de viteza, sunt si crescatorii…

Citește mai departe

Importurile de carne de pasare si pateu din Franta, suspendate de Japonia, din cauza gripei aviare

Japonia a anulat importurile de pateu si carne de pasare din Franta, unde a fost descoperit un focar de gripa aviara, informeaza AFP. Decizia luata de autoritatile japoneze afecteaza numai importurile de pasari vii sau carne si pateu neprelucrat. Conservele de pateu nu sunt afectate de aceasta masura. Dupa descoperirea focarului de gripa aviara, autoritatile…

Citește mai departe

Pestele din Dunare

Nicio masa fara peste devine un slogan fara sustinere, chiar si in orasele de la Dunare. In pietele din Braila si Galati se gasesc din ce in ce mai putine specii de peste. Localnicii spun ca pescuitul a devenit o pierdere de timp, in timp ce comerciantii dau vina pe poluare. Pestele proaspat de odinioara,…

Citește mai departe