Fermierii ieseni care au culturi ecologice pot obtine noi subventii

Cei care indeplinesc conditiile de eligibilitate pentru obtinerea de „plati pentru inverzire” pot primi sume frumusele prin Fondul European de Garantare Agricola (FEGA). Plata pentru inverzire se acorda fermierilor eligibili pentru plata unica pe suprafata si care, incepand cu 1 ianuarie 2015, vor fi obligati sa aplice, pe toate terenurile eligibile la plata, urmatoarele practici…

Citește mai departe
Doar 2.200 de hectare de culturi ecologice în Olt! Legumele ecologice, pe cale de dispari?ie în jude?

Doar 2.200 de hectare de culturi ecologice in Olt! Legumele ecologice, pe cale de disparitie in judet

Desi in alte zone din tara exista o preocupare a fermierilor pentru agricultura ecologica, in judetul Olt suprafata cultivata cu plante ecologice este mult mai mica, in acest an ajungand la putin peste 2.200 de hectare, din care 1.100 hectare sunt certificate ecologic, restul terenurilor fiind in conversie. Specialistii din judet spun ca este greu…

Citește mai departe
A fost aprobat? marca na?ional? pentru produsele agroalimentare ecologice din Republica Moldova

Botosanenii sunt invitati sa dezvolte afaceri de succes in domeniul agriculturii ecologice

Ovidiu Portariuc, seful Departamentului Economic al PSD, s-a intalnit la sfarsitul saptamanii trecute cu doi importanti oameni de afaceri din Germania interesati sa ofere expertiza tehnica fermierilor din Botosani si sa asigure contracte ferme de export pentru productia agricola realizata de agricultorii botosaneni. Robert Brandes si Christine Menzel au facut o vizita la Botosani, in…

Citește mai departe

Cristian Delibas: -A luat un adevarat elan infiintarea culturilor ecologice-

Tot mai multi fermieri din judet au prins gustul culturilor ecologice. Cel putin asta sustine seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Botosani, inginerul Cristian Delibas. Potrivit acestuia, mii de hectare de culturi sunt in perioada de monitorizare in vederea certificarii lor drept culturi ecologice. „In ultima perioada putem spune chiar ca a luat…

Citește mai departe

Cum poti sa-ti dai seama care sunt adevaratele cosmetice bio

Produsele de ingrijire corporala sunt obtinute din plantele si fructele crescute in culturi ecologice si extrase prin metode naturale Specialistii in dermatologie afirma ca piata de cosmetice este invadata de tot felul de creme, sapunuri, geluri de dus, sampoane care pretind ca sunt bio. Potrivit expertilor, eticheta este esentiala pentru identificarea produselor care sunt imbibate…

Citește mai departe

Suprafata cultivata cu legume ecologice a crescut in 2009 cu 15,7%, la 300 hectare

Suprafata cultivata cu legume ecologice a crescut anul acesta cu 15,7% la circa 300 hectare, comparativ cu anul 2008, cand aceasta a fost de 259,27 hectare, potrivit datelor furnizate agentiei NewsIn de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). Astfel, potrivit MAPDR, in 2009 s-au cultivat 130 hectare de mazare si fasole pastai, 20 hectare…

Citește mai departe

MAPDR: Suprafata cultivata cu pomi fructiferi ecologici a crescut anul acesta cu 3,7%, la 820 ha

Suprafata cultivata cu pomi fructiferi ecologici a crescut anul acesta cu 3,7% de la 790,565 hectare, in 2008, la circa 820 hectare, in special, datorita extinderii zonelor cultivate cu meri si nuci ecologici, potrivit datelor furnizate agentiei NewsIn de Ministerul Agriculturii. Astfel, in 2009, au fost cultivate 430 hectare de meri ecologici, 40 hectare de…

Citește mai departe

Productia de produse ecologice va scadea in 2009 cu pana la 15%

Productia totala de produse ecologice va scadea in acest an cu pana la 15%, comparativ cu anul precedent, pana la 226.270 tone, din cauza climatului nefavorabil, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. „La fel ca si produsele conventionale, si cele ecologice sunt afectate, in acest an, de climatul nefavorabil, respectiv seceta,…

Citește mai departe

Suprafata cultivata ecologic in anul agricol 2008 a crescut cu 16,4%, fata de 2007

Suprafata cultivata ecologic in anul agricol 2008, incheiat la 30 iunie 2009, a crescut cu 16,4%, la 221.410 hectare, potrivit datelor furnizate Agentiei NewsIn de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). In anul 2007 s-au realizat culturi ecologice pe o suprafata de 190.129 hectare. Evolutia ascendenta a suprafetei cultivate ecologic se mentine si comparativ…

Citește mai departe

Culturi ecologice de ciuperci

Prin cultura de ciuperci comestibile sau ciuperci medicinale se face ecologizarea solului de deseuri agricole precum: paie de cereale , tulpini si ciocalai de porumb, vrejuri de soia, rapita, cartofi, s.a., din ind.prelucrarii lemnului: rumegus, talaj, frunze, resturi de lemn precum scoarta, radacini etc., de la prelucrarea plantelor medicinale: tulpini de marar, levantica, musetel, coriandru,…

Citește mai departe

Suprafata cultivata ecologic in anul agricol 2008 a crescut cu 16,4%, fata de 2007

Suprafata cultivata ecologic in anul agricol 2008, incheiat la 30 iunie 2009, a crescut cu 16,4%, la 221.410 hectare, potrivit datelor furnizate Agentiei NewsIn de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). In anul 2007 s-au realizat culturi ecologice pe o suprafata de 190.129 hectare. Evolutia ascendenta a suprafetei cultivate ecologic se mentine si comparativ…

Citește mai departe

Romania, singura tara din UE fara subventii pentru agricultura ecologica

Tara noastra este singurul stat din Uniunea Europeana care nu primeste subventii europene pentru sectorul agriculturii ecologice, a declarat, astazi, presedintele Asociatiei Bio-Romania, Marian Cioceanu, intr-un seminar privind procesarea si comercializarea produselor ecologice, scrie Agerpres. ‘Suntem singura tara din UE care nu are inclusa o sustinere financiara prin Programul National de Dezvoltare Rurala /PNDR/ pentru…

Citește mai departe

Culturile ecologice castiga teren

Suprafetele cultivate in mod ecologic se extind in judetul Olt de la an la an, fapt dovedit cu cifre de purtatoarea de cuvant a Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Olt, Maria Paval. Daca acum avem numai aproximativ 300 de hectare de culturi agricole ecologice certificate, peste trei ani in Olt vor fi aproape…

Citește mai departe

Produsul zilei: Mix de legume

Amestecul de legume organice Holle constituie o masa hranitoare si sanatoasa pentru bebelusi. Produsul contine morcov, cartofi, spanac, rosii si praz – provenite din culturi ecologice si biodinamice – si apa. Nu are adaos de zahar sau sare, proteine din lapte, agenti de omogenizare, drojdie de bere, ou sau lactoza si este usor asimilabil. Sistemele…

Citește mai departe

Stapinul mierii si sucurilor eco

S-a apucat de apicultura de nevoie, pentru a-si suplimenta veniturile, si a ajuns unul dintre cei mai mari exportatori de miere naturala si ecologica din Romania. Traian Dobre, din Baicoi, judetul Prahova, nu o sa incerce sa te vrajeasca prin faptul ca s-a apucat de apicultura din pasiune. Omul recunoaste pe un ton apasat ca…

Citește mai departe

Febra bio continua

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. ESTIMARE – Piata eco va creste cu 10% in 2008 Piata produselor ecologice romanesti se ridica la circa 200 milioane de euro si va creste cu circa 10% in 2008. Daca anul trecut…

Citește mai departe

Miere ecologica de la Sibiu

RIGOARE – Apicultura bio din culturi nepoluate Pentru Wilhelm Tartler, apicultura ecologica nu este doar o sursa de venit, ci o pasiune, un mod de viata. Producatorul sibian spune ca pentru el nu exista un alt mod de a-si creste albinele. Pe Wilhelm Tartler, apicultor ecologic din zona Sibiului, l-am intilnit la Tirgul Taranului organizat…

Citește mai departe