Impactul polu?rii industriale din România, estimat pân? la 80 mld. euro

Poluarea aerului ucide 7 milioane de oameni pe an

Aproximativ 7 milioane de oameni au murit in 2012 din cauza poluarii aerului, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Cifrele sunt de peste doua ori mai mari decat estimarile anterioare, confirmand poluarea aerului ca principalul risc de mediu la adresa sanatatii. Marea majoritate a mortilor sunt cauzate de bolile cardiovasculare. Astfel, decesele legate de poluarea…

Citește mai departe

Poluarea aerului in interiorul cladirilor, al patrulea factor de risc in scaderea sperantei de viata

Recenta clasificare a poluarii aerului exterior ca factor de risc cancerigen de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu inseamna ca dusmanul plamanilor a miliarde de oameni se afla numai afara, ci atmosfera este poluata si in interiorul locuintelor, noteaza France Presse. ‘Poluarea aerului interior este al patrulea factor de risc, ca importanta, in scaderea…

Citește mai departe

Elimina sursele de poluare ale aerului din casa

Structura optima a aerului respirabil trebuie sa prezinte o anumita compozitie, umiditate, temperatura, viteza si rata de schimb. Alterarea acestora, cunoscuta sub denumirea de poluare, genereaza un aer impropriu pentru o respiratie sanatoasa si un confort necorespunzator. Care sunt amenintarile si ce poate fi facut? Poluarea interioara se accen­tueaza si prin ema­natiile emise de materialele…

Citește mai departe

Ionii negativi de oxigen pentru tratarea volumelor mari de aer si apa contra poluantilor.

LUWATEC GmbH Luft und Wassertechnik – Air and water treatment technology ISTORIC COMPANIE LUWATEC GmbH TECHNOLOGIE pentru APA si AER – un istoric de peste 70 de ani. Prima companie a fost infiintata de Mr. Wilhelm Fischer in 1936. El a fost preocupat de problematica curatirii aerului (prin metoda ionizarii),in mod special la nivelul tehnologiei…

Citește mai departe

Africa ajuta la „curatarea” aerului Terrei

Continentul african captureaza mai mult dioxid de carbon decat emite in atmosfera, ceea ce inseamna ca ajuta la ameliorarea consecintelor negative ale schimbarilor climatice,conform rezultatelor preliminare ale unui studiu despre ciclul dioxidului de carbon in Africa. Acest raport a fost realizat de organismul Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), in colaborare cu alte institutii….

Citește mai departe