Salam cu rom

Grasimile si zaharurile sunt ingredientele principale ale mixului de salam Zimbo. Pe langa acestea au mai fost adaugati aditivi alimentari, sare si un element-surpriza, rom. Mixul de salam Zimbo este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional cu un exces de lipide de origine animala, care, consumate excesiv, pun in pericol sanatatea sistemului cardiovascular,…

Citește mai departe

Bere vopsita cu E150

Zahar, arome de guave si lamaie, aditivi sunt ingredientele din compozitia unui produs care se descrie ca fiind bere. Redd’s Sun nu numai ca pacaleste consumatorul, dar il si poate imbolnavi daca este consumat in mod frecvent. Berea blonda cu aroma de guava Redd’s Sun nu este nici pe departe ceea ce se vrea. Conform…

Citește mai departe

Bautura cu zahar si E-uri

Sucurile de fructe prezente in aceasta bautura racoritoare nu au nici o valoare biologica, fiind inecate in aditivi alimentari si zahar. Bautura racoritoare carbogazoasa cu suc natural de lamaie Giusto Lemon Bitter este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, fiind fabricat in principal din apa si zahar. Acesta din urma are index glicemic…

Citește mai departe

Bomboane din zahar, colorate cu negru briliant

Bomboanele cu aroma puternica de eucalipt Golia activ Xtra strong sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand in compozitie o cantitate foarte mare de zaharuri. Primele doua ingrediente ale produsului analizat sunt zaharul si siropul de glucoza, doua glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida. Din aceasta cauza, pancreasul endocrin…

Citește mai departe

Zece ingineri si padurari sint cercetati pentru taieri ilegale

Afacerile ilegale facute de cei zece silvicultori au fost facute publice, ieri, in cadrul sedintei ordinare a Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Vrancea (ATOP). Patru dintre acestia sint angajati ai Directiei Silvice Focsani, iar sase de la ocoale silvice private. „10 ingineri silvici si padurari sint cercetati pentru folosirea ilegala a instrumentului de marcat silvic,…

Citește mai departe

Salam rustic din resturi de pasare

Salamul rustic Agricola este un produs care se remarca prin faptul ca nu are aproape nimic natural in compozitie, fiind un amestec de resturi de pasare , grasimi si aditivi alimentari. Principalul ingredient al salamului rustic Agricola este carnea de pasare separata mecanic (MDM) care este de fapt o pasta din resturi fara valoare economica…

Citește mai departe

Codexul, agent de vanzari pentru medicamente

Paul Anthony Taylor este directorul pentru relatii externe al Fundatiei Dr Rath din Germania. Aceasta incearca prin actiunile ei sa constientizeze populatia cu privire la pericolul adoptarii Codex Alimentarius (CA). Afaceri contra boli. Aceasta este descrierea pe care Taylor o face recomandarilor date de Comisia Codex Alimentarius. Motivul lui este unul simplu: Organizatia Mondiala a…

Citește mai departe

Pateu proaspat cu conservant

Pe eticheta pateului de porc Tartini scrie ca este „proaspat si delicios”. Nu punem la indoiala gustul produsului, dar in ceea ce priveste prospetimea, lista de ingrediente contrazice afirmatia. Prezenta conservantului nitrit de sodiu este principalul motiv pentru care pateul de porc Tartini nu poate fi proaspat. Pe langa acest aditiv alimentar cu potential cancerigen,…

Citește mai departe

Un nevazator pe bicicleta tandem in jurul Romaniei

1. Informatii generale despre proiect Tipul proiectului: Turul Romaniei pe bicicleta tandem in scopul promovarii energiilor verzi in Romania si constituirii unei organizatii axata pe mediatizarea sporturilor pentru persoanele cu handicap si nu numai, in tara noastra. Durata proiectului: 30 zile Rezumatul propunerii: Proiectul consta la nivel faptic in efectuarea unui traseu de aproximativ 2400…

Citește mai departe

Desert din aditivi

Desertul pentru inghetata Polaretti este un amestec din apa, zahar, substante chimice si sirop de fructe care se pune la congelator pentru cateva ore, devenind apoi un desert rece. Polaretti contine o cantitate mare de zahar si de aceea consumatorul doar va avea impresia ca s-a racorit. In realitate, nu face altceva decat sa isi…

Citește mai departe

Alune, stafide, mult zahar si doi conservanti

Conservantul benzoat de sodiu este cel care afecteaza calitatea arahidelor si stafidelor in ciocolata mixta Fiesta. Acesta are o serie de efecte adverse asupra sanatatii. Produsul „arahide si stafide in ciocolata mixta” Fiesta este dezechilibrat din punct de vedere nutri-ti–o-nal, cu un exces de glucide, cu index gli-ce-mic ridicat si absorbtie rapida. Din aceas-ta cauza,…

Citește mai departe

Alune si coloranti chimici

Drajeurile cu arahide prajite Duna Kavics sunt imbracate in zaharuri si coloranti azoici chimici de sinteza, care pot afecta in mod serios sanatatea. Aspectul atractiv al drajeurilor Duna Kavics este dat de sapte coloranti, patru dintre ei fiind foarte periculosi, in special pentru sanatatea copiilor. Indigotina E132 poate provoca alergii persoanelor sensibile, greata, voma, hipertensiune,…

Citește mai departe

Apa la pret de carne

6 aditivi alimentari ce pot afecta sanatatea sunt continuti de salam Cantitatea mare de apa din salamul cu sunca taranesc Primo este mascata de aditivi alimentari, proteina de soia si amidon. Consumatorul plateste salam si cumpara carne putina si multa apa. Salamul cu sunca taranesc Primo este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional,…

Citește mai departe

Zahar colorat cu chimicale

Cipi, produs dulce de cofetarie, reprezinta un amestec de zahar rafinat si coloranti azoici chimci de sinteza, care afecteaza in mod serios sanatatea, mai ales in cazul copiilor. Profesorul doctor Gheorghe Men-ci-nicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca siropul de glucoza-fructoza, zaharul si dextroza pun in pericol sanatatea pancreasului. Acesta va fi nevoit…

Citește mai departe

Vitamina care lupta cu raceala.

Vitamina C sau acidul ascorbic, denumirea sa chimica, este esentiala vietii. Acest lucru a fost inteles cu pretul multor sute de ani de-a lungul istoriei omenirii. Nevoia de a include plante proaspete sau carne cruda in alimentatie pentru a preveni bolile a fost cunoscuta inca din antichitate. Popoarele native care traiau in zonele marginale au…

Citește mai departe

Tnuva Frappe: Cafea si 3 E-uri

Aditivii alimentari utilizati pentru Tnuva Frappe pot duce la probleme ale tractusului digestiv, la tulburari de atentie si la afectiuni ale sistemului osos. De aceea, este recomandat sa fie evitat de consumatorii care au astfel de maladii, pentru a nu le croniciza. Bautura din lapte cu cafea Tnuva Frappe este dezechilibrata din punct de vedere…

Citește mai departe

Pateu vegetal din ulei cu multe calorii

Pateul vegetal Ardealul are ca principale ingrediente apa si uleiul vegetal, urmate de proteina vegetala de soia, aditivi alimentari si condimente. Amestecul de apa, ulei si proteina vegetala de soia trebuia ingrosat cu ajutorul aditivilor alimentari pentru a avea consistenta dorita de producator. Pe langa amidonul de cartofi a fost utilizat si caragenanul E407, o…

Citește mai departe

Baton cu miros de visine

Batonul cu aroma de visine-frisca „Bon sweet Bon” are o compozitie specifica produselor industrializate: zahar, arome sintetice, aditivi alimentari. Zaharul si grasimea vegetala sunt principalele ingrediente ale batonului analizat. Din aceasta cauza, poate fi incadrat in categoria produselor dezechilibrate din punct de vedere nutritional, conform Regulamentului 1924/ 2006 CE. Pe langa zahar, produsul mai contine…

Citește mai departe

Desertul… Conditia disparitiei vietii de pe Terra!

1.TEMPORIZAREA Realizind o sinteza obiectiva a evolutiei climei terestre pe intervalul de 1000 ani, prin analiza datelor de natura pluridisciplinara (fizica,chimie,biologie,hidrolologie, etc.) putem observa cu usurinta urmatoarele aspecte degenerative cauzate de tendinta evolutiva a speciei umane legat de zona existentiala si numarul de membrii ai societatilor existente;-diminuarea suprafetelor forestieredirect proportional cu cresterea numarului populatiei si…

Citește mai departe

EEUU autorizeaza primul medicament obtinut din lapte de capre modificate genetic

Animalele au fost modificate genetic pentru a produce o proteina benefica in tratamentul pacientilor cu deficienta ereditara de antitrombina. Doua sute de exemplare de capre modificate genetic, crescute intr-o ferma din Massachusetts in conditii de stricta securitate, sunt noua „farmacie” pentru pacientii cu o deficienta congenitala rara de coagulare. Pentru prima data, agentia de medicamente…

Citește mai departe

Suc de afine cu 90% apa

Producatorii sucului de afine Clever s-au gandit ca aceasta denumire suna foarte bine. De aceea, au adaugat cateva picaturi din acest suc de fructe si, pentru ca totul sa para veridic, au colorat apa cu aditivi alimentari periculosi. Siropul de afine Clever este un produs cu o lista compozitionala ciudata. Desi legislatia in vigoare cere…

Citește mai departe

Premium doar in denumire

Napolitanele Naty sunt, dupa cum scrie producatorul pe eticheta, un produs „premium”. Adica ar trebui sa fie un produs de calitate. Daca traducem lista de ingrediente ne vom da seama ca, in acest caz, „premium” este doar un cuvant folosit, pentru ca suna bine. Crema folosita pentru umplerea napolitanelor analizate nu are nici un ingredient…

Citește mai departe

Big Party, mari probleme

Inima, ficatul si pancreasul au numai de suferit in cazul consumului excesiv al bauturii energizante Big Party, pentru ca are in compozitie mult zahar, multa cafeina si multa taurina. Big Party este o bautura energizanta carbo-gazoasa cu un exces de glucide cu index gli-ce-mic foarte ridicat, cu absorbtie rapida (zahar). Din aceasta cauza, pancreasul endocrin…

Citește mai departe

Alimentele fara coloranti

Agentia pentru Standarde Alimen-tare (FSA) din Marea Britanie a dat pu-blicitatii lista producatorilor care au renuntat voluntar la folosirea co-lorantilor incriminati in aparitia sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). E102 tartrazina, E103 galben de chinolina, E110 galben portocaliu, E122 azorubi-na, E124 rosu Ponceau 4R si E129 rosu Allura nu se vor mai gasi…

Citește mai departe

Apa la pret de ketchup

Ketchupul dulce Aro contine foarte putina paste de tomate, doar 8 procente din totalul ingredientelor. Cumparand acest produs, dati bani pe apa, crezand ca ati achizitionati ketchup. Nu ar fi atat de grav, daca nu ar avea in compozitie si aditivi alimentari care pun in pericol sanatatea. Conservantii, benzoat de sodiu E211 si sorbat de…

Citește mai departe

Slanina si apa cu pretentie de pateu

Aspectul de pate este dat de folosirea de amidon si soia. Producatorul a avut nevoie de artificii pentru a masca folosirea unei cantitati mari de slanina si de apa. Pateul de masa porc „La grande famiglia” are principale doua ingrediente: slanina si apa. Ficatul are o pondere de 15%, fiind urmat de sorici. Pentru ca…

Citește mai departe

Polonezi din slanina

Polonezii Carn San sunt un produs cu foarte multe grasimi de proasta calitate, care pun in pericol sanatatea inimii si a ficatului. Slanina si soriciul, care ocupa locul al doilea si al treilea ca pondere, sunt periculoase si transforma produsul intr-unul de proasta calitate. Produsul analizat contine pe langa cantitatea mare de grasimi si aditivi…

Citește mai departe

Inele din aditivi chimici

Parintii care isi vor hrani copiii cu inelele de porumb Jumbo Balls risca sa ii transforme in niste agitati. Acest produs contine aditivi alimentari, ce induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. Inelele de porumb Jumbo Balls (Crasty) au un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida. Din aceasta cauza,…

Citește mai departe

Sos Glenn din ulei si zahar

Sosul Glenn are o valoare energetica foarte mare, care este crescuta si de faptul ca este consumat alaturi de produse din carne. Sosul Glenn este un produs care se vinde exclusiv la KFC. Din compozitie rezulta ca este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de origine vegetala (ulei de floarea-soarelui)…

Citește mai departe

Excelenta cu 13 E-uri

Pastrama din pulpe de pui Fil Sam Campina este un produs fiert cu afumat, care a fost fabricat cu ajutorul a 13 aditivi alimentari. Ingredientul principal al produsului analizat este pulpa de pui, insa este urmat de sarea iodata, ceea ce inseamna ca ea este folosita intr-o cantitate foarte mare. Consumatorii trebuie sa tina cont…

Citește mai departe

Mustar Olympia colorat cu E102

Mustarul iute Olympia este un produs care a avut nevoie de un colorant chimic de sinteza pentru a-i imbunatati imaginea. Tartrazina, E102, este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari utilizati in industria alimentara. Poate provoca alergii, astm. De asemenea, este incriminat in inducerea sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Prof. dr Gheorghe…

Citește mai departe

Chimicale pentru doamne

Lichiorul crema de ciocolata „Lady”s cream” contine patru coloranti chimici de sinteza care pun in pericol sanatatea consumatorilor. Efectele nocive ale acestora sunt potentate si de prezenta alcoolului etilic rafinat. Caramelul E150 poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare, incetineste cresterea, poate provoca distensii intestinale si hipertrofia rinichilor. De asemenea, distruge vitamina B…

Citește mai departe

Doi coloranti, multa energie

Reclama pentru Prigat Activ este foarte adevarata. Numai ca energia nu este data de cantitatea mai mare de fructe, ci de aditivii alimentari folositi drept coloranti: carmoisine E122 si sunset yellow E110. Acestia sunt incriminati in aparitia sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). In luna mai 2007, cercetatori de la Universitatea Southampton, din…

Citește mai departe

Allegria, zahar si E-uri

Bautura racoritoare Allegria reprezinta un amestec de apa minerala si noua aditivi alimentari. In acest context, calitatile terapeutice ale apei minerale, fie ea si extrasa dintr-o sursa de calitate, nu mai au nici o valoare. Aditivii alimentari utilizati pot afecta in mod serios sanatatea, mai ales daca sunt consumati in mod frecvent. Bautura Allegria contine…

Citește mai departe

Produse fara aditivi

Autoritatile britanice vin in sprijinul consumatorilor pentru a ii ajuta sa aleaga produsele care nu le afecteaza sanatatea. De aceea, vor publica lista produselor care nu contin aditivi alimentari. Masura vine in sprijinul parintilor, pentru ca acesti coloranti induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. Pe lista neagra sunt: E102 tartrazina, E110 galben portocaliu,…

Citește mai departe