Rovana Plumb: Trecerea c?tre o economie verde este un proces de lung? durat?

Ministrul Rovana Plumb s-a intalnit cu ministrul francez al Ecologiei, Philippe Martin

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb a avut ieri, 11 iulie 2013, la Palatul Victoriei, o intalnire bilaterala cu ministrul francez al Ecologiei, Dezvoltarii Durabile si Energiei, Philippe Martin. Temele de discutie ale acestei intrevederi s-au axat in principal pe definirea pozitiilor comune dintre cele doua state, in ceea ce priveste „economia circulara”, implementarea…

Citește mai departe

Stop risipei de alimente!

Tarile vestice arunca aproape jumatate din mancarea lor, nu pentru ca e necomestibila, ci doar pentru ca nu arata imbietor. Datele socante legate de deseurile alimentare, sunt aprofundate de Tristram Stuart pe Ted.com, facand astfel apel la utilizarea responsabila a resurselor globale. Pe masura ce o tara prospera, investeste din ce in ce mai mult…

Citește mai departe

Detailistii iau masuri pentru a preveni generarea de deseuri alimentare

Detailistii s-au angajat sa ia masuri voluntare pentru prevenirea generarii de deseuri, in special a celor alimentare. Cu ocazia forumului detailistilor care a avut loc ieri la Bruxelles, acestia si-au reafirmat convingerea ca este necesar sa se evolueze catre o economie mai eficienta din punctul de vedere al utilizarii resurselor, in ciuda situatiei economice dificile. In ceea ce…

Citește mai departe
Cum ne schimb? comportamentul mâncarea tip „junk food”?

Junk-food sau cocaina?

Potrivit cercetatorilor americani, consumul de junk-food sau supraalimentarea provoaca in timp scurt dependenta, similar celei induse de consumul de droguri. Studiul, coordonat de doi cercetatori de la Institutul de Cercetari Scripps Jupiter din Florida, are ca scop demonstrarea modului de instalare a dependentei de mancarea junk-food. Definitia din DEX a junk-food este mancare de tip…

Citește mai departe

Ambalajul – partea cea mai importanta a cumparaturilor pe care le faceti?

Investitorii si clientii incep sa realizeze avantajele prezente in ambalarea ecologica ce reduce procentul de alterare al alimentelor, economiseste materia prima si creste posibilitatea de reciclare, spunea un grup de experti la cel de-al XXII-lea forum Cleantech din Copenhaga. Criza economica a reinnoit accentul pus in sectorul eficientei energetice datorita capacitatii acesteia de a reduce…

Citește mai departe
Cercetarea din UE transforma deseurile alimentare in hrana pentru animale

Cata mancare aruncam la gunoi

Tinerii arunca mai bine de un sfert din mancarea pe care o cumpara saptamanal, in timp ce romanii de peste 40 de ani prefera sa dea de pomana ce le ramane la cina. Spre deosebire de alte tari, in Romania ajunge la gunoi mai putina hrana. O explicatie ar putea fi saracia prin care am…

Citește mai departe