Ce nu ştiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tămăduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Ce nu stiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tamaduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Lacul Amara este principala atractie turistica si principalul factor terapeutic natural din Statiunea Amara, la o distanta de aproximativ 7 km de orasul Slobozia. Desfasurat in forma literei S, lacul se intinde pe o suprafata de aproximativ 130 hectare. Putini stiu ca lacul Amara are puteri tamaduitoare. Savantul Petru Poni este cel care a descoperit…

Citește mai departe
TVR difuzeaz? celebrul documentar despre România – Wild Carpathia

TVR difuzeaza celebrul documentar despre Romania – Wild Carpathia

Wild Carpathia, celebrul documentar realizat de englezi in Transilvania, si in care Printul Charles lauda Romania, si o recomanda ca o destinatie turistica de vis, va fi difuzat de Televiziunea Romana. Seria Wild Carpathia este o trilogie aparte de filme documentare despre minunile naturii din muntii si padurile Romaniei. Prezentatorul si poetul Charlie Ottley, care…

Citește mai departe

    Seminar pentru un turism “prietenos cu mediul”

    La Universitatea „Ovidius“ din Constanta s-a desfasurat un seminar privind dezvoltarea unui turism durabil si „prietenos cu mediul“. Seminarul s-a adresat in primul rand studentilor Universitatii „Ovidius“, de la Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole – Specializarea Geografia Turismului, in calitate de viitori operatori in domeniul turismului in zona litoralului romanesc al Marii…

    Citește mai departe

      Orasul Pitesti, in competitie pentru Capitala europeana verde

      Municipiul Pitesti a intrat in competitie, alaturi de alte 11 orase din UE pentru a deveni Capitala europeana verde in 2016. Contracandidatii sunt orasele: Dabrowa Gornicza (Polonia), Essen (Germania), Larissa (Grecia), Ljubljana (Slovenia), Nijmegen (Olanda), Oslo (Norvegia), Reggio Emilia (Italia), Santander (Spania), Tours (Franta), Umeå (Suedia), Zaragoza (Spania). Premiul „Capitala europeana verde” este acordat unui…

      Citește mai departe

      Demers pentru introducerea Parcului Natural Portile de Fier pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

      Un grup de specialisti ai administratiei Parcului Natural Portile de Fier s-a intalnit, sambata, la Belgrad, cu membrii Biroului UNESCO din Republica Serbia, pentru a discuta problema includerii parcurilor naturale din regiunea transfrontaliera romano-sarba pe lista Patrimoniului Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura. Dupa cum a declarat pentru Agerpres directorul Parcului Natural Portile…

      Citește mai departe

      Ministerul Mediului a primit avizul Academiei Romane pentru a declara Delta Vacaresti arie protejata

      Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC) va declara Delta Vacaresti din Bucuresti arie protejata, proces pentru care a primit avizul Academiei Romane, a declarat sambata, pentru AGERPRES, Florian Udrea, directorul Directiei Biodiversitate din ministerul de resort. El a participat sambata la actiunea de ecologizare a Deltei Vacaresti, organizata de Primaria Sectorului 4, Ministerul Mediului si…

      Citește mai departe
      Administra?ia Rezerva?iei Biosferei Delta Dun?rii ar putea fi înscris? într-o nou? alian?? a zonelor dun?rene

        Delta Dunarii va fi promovata in statiile de metrou din Rusia, Germania, Austria si Franta

        Romania va fi promovata ca destinatie turistica in statiile de metrou si pe panouri publicitare stradale in orase din mai multe tari, printre care Germania, Rusia, Franta, Austria, Italia si Spania, a declarat joi Mirela Matichescu, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).”Suntem in faza de solicitare a ofertelor in tot ceea ce inseamna campanie…

        Citește mai departe

        Poluarea cu petrol din Noua Zeelanda, „cea mai mare catastrofa ecologica maritima”

        Nava portcontainer care a esuat intr-un golf turistic din Noua Zeelanda, amenintat de o maree neagra, a provocat „cea mai importanta catastrofa ecologica maritima” din istoria tarii, a declarat marti Nick Smith, ministrul neozeelandez al Mediului, citat de AFP, preluata de Mediafax. „Este vorba despre catastrofa ecologica maritima cea mai grava cu care s-a confruntat…

        Citește mai departe

        Presedintele Consiliului Judetean Suceava vrea o promovare mai intensa a turismului ecologic

        Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, a declarat ca isi doreste o promovare si o dezvoltare mai puternica a turismului ecologic din judetul Suceava. Nechifor a participat in cursul zilei de vineri la deschiderea Targului de Turism al Bucovinei, precizand ca pe langa turismul religios trebuie promovat si ecoturismul, turismul rural, precum si alte activitati…

        Citește mai departe

          Turismul nemtean va fi promovat si prin intermediul ariilor naturale protejate

          Transformarea judetului Neamt intr-o destinatie turistica este prioritara pentru Consiliul Judetean Neamt. Printre cele mai importante produse turistice pe care judetul Neamt le detine sunt ariile naturale protejate (rezervatii forestiere, paleontologice si fosilifere, faunistice, etc), al caror potential va fi valorificat de Consiliul Judetean Neamt printr-un proiect cu finantare nerambursabila a carui contract a fost…

          Citește mai departe

            Insula Serpilor este puternic afectata de eroziune si risca sa se divizeze

            Insula Serpilor este puternic afectata de eroziune si s-ar putea diviza din cauza acestui fenomen, punand astfel capat planurilor de transformare intr-o destinatie turistica, afirma experti citati de pagina online a agentiei Ukrinform. Potrivit expertilor, apele Marii Negre erodeaza puternic Insula Serpilor. Apa marii, ploile puternice si alunecarile de teren conduc la ingustarea insulei cu…

            Citește mai departe

            Transilvania prin ochi straini: frumusetea si unicitatea zonei trebuie pastrate

            LECTIA DE ECOLOGIE. Trei studenti de la cea mai cunoscuta universitate britanica in domeniul ospitalitatii si turismului – Oxford Brookes University – isi petrec vara in Transilvania, unde ii invata pe localnici cum sa vanda produsele traditionale si sa pastreze frumusetea si unicitatea locului. Richard Brown, Luciana Jaldin Tharby si Wiktor Mech locuiesc in aceasta…

            Citește mai departe

            Scrisoare deschisa cuprinzand pozitia studentilor si cercetatorilor romani din strainatate cu privire la propusa exploatare de aur de la Rosia Montana.

            Autori: Theodor Brasoveanu (Princeton University), Elena Canepa (Carnegie Mellon University), Tudor Dumitras (CMU), Ioan Marginean (Liga Studentilor Romani din Strainatate – Filiala SUA). Noi, studentii si cercetatorii romani aflati la stagii universitare in afara Romaniei, ne declaram profunda ingrijorare in legatura cu criza ecologica si umanitara aproape iminenta de la Rosia Montana [1]. In aceasta…

            Citește mai departe

            Parcul Natural Apuseni va beneficia gratuit de un film de prezentare din partea Comisiei Europene

            Parcul Natural Apuseni va fi premiat la Bruxelles pe 8 octombrie 2009, in cadrul Galei Premiilor EDEN 2009, ca destinatie turistica de excelenta a Romaniei, alaturi de alte 21 de destinatii europene, urmand sa beneficieze gratuit de un film de prezentare din partea Comisiei Europene, potrivit MT. Ministerul Turismului (MT) precizeaza ca destinatiile EDEN sunt…

            Citește mai departe

            Cand natura „sterge” o civilizatie

            Un seism puternic, produs in urma cu 3.800 de ani, a dus la disparitia unei civilizatii uimitoare, care locuia pe valea raului Supe, la nord de actuala capitala peruana Lima. De-a lungul a 2.000 de ani, locuitorii vaii sus-numite au construit unele dintre cele mai apreciate constructii ale primei perioade a antichitatii. Ei sunt autorii…

            Citește mai departe