De ce sunt bune semintele?

Nuci, migdale, alune de padure, caju, nuci braziliene, nuci macadamia, nuci pecan, seminte de in, seminte de dovleac, seminte de Floarea Soarelui, seminte de mac, fistic, muguri de pin… lista e lunga si toate sunt sanatoase si bune chiar si in timpul dietei. Cu cateva conditii: sa le mananci crude, sa urmezi o dieta echilibrata…

Citește mai departe

Fructele – o parte importanta a unei diete sanatoase

Fructele reprezinta o parte importanta a unei diete sanatoase, si asta deoarece contin multe vitamine si minerale necesare dezvoltarii armonioase a corpului si mentinerii sanatatii. Mai mult de-atat, fructele contin o serie de antioxidanti care lupta eficient impotriva imbatranirii, protejeaza organismul de diferite boli si chiar ajuta la calmarea anumitor dureri. Tocmai de aceea, astazi…

Citește mai departe

Top 5 plante care -topesc- grasimile

In caz de exces ponderal, alaturi de recomandarile nutritionistilor, sunt eficiente unele ceaiuri care stimuleaza metabolismul, detoxifica organismul si favorizeaza pierderea in greutate. 1 Ceaiul verde te scapa de burta Terapia cu ceai verde contribuie la curatarea arterelor si la reducerea grasimii din zona abdomenului. In urma unui studiu, cercetatorii de la Scoala Medicala din…

Citește mai departe

Cinci alimente nepoftite la masa

Sunt alimente bune. Dar, din pacate sunt si alimente rele, adesea mult mai apetisante. O mare parte dintre aceste alimente rele se inscrie in hrana de zi cu zi a fiecaruia dintre noi, fara sa stim cat de nesanatoase sunt. Cu ajutorul profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, am facut un top…

Citește mai departe

Unt sau margarina?

Majoritatea producatorilor de grasimi vegetale isi promoveaza produsele apeland la un siretlic. Ajutati de sloganul, „ulei/margarina fara colesterol”, ei incearca sa induca consumatorului ideea ca aceste produse sunt o alternativa mai sanatoasa decat grasimile de origine animala. Este adevarat ca grasimile de origine vegetala nu contin colesterol, acesta gasindu-se doar in grasimile de origine animala,…

Citește mai departe

Fructele exotice intaresc imunitatea

In acest sezon, vitaminele si mineralele de care avem nevoie pot fi asimilate dintr-o categorie de fructe pe care le gasim tot anul: fructele exotice. Iata ce contin ele si la ce sunt bune. Ananasul usureaza digestia Persoanele care au probleme digestive ar trebui sa consume ananas de cel putin trei ori pe saptamana, potrivit…

Citește mai departe

Probioticele sau ce se ascunde sub eticheta de pe ambalaj

Cand cumparati mancare pe a carei eticheta scrie probiotice, primiti beneficii pentru sanatatea vostra sau este vorba, doar, de publicitate exagerata? Probabil cate putin din fiecare. Probioticele sunt microorganisme vii, ce refac balanta bacteriana intestinala si cresc rezistenta la  germenii patogeni. Ingerate in cantitati suficiente, pot imbunatati digestia si reduce durata gripelor si racelilor. Dar,…

Citește mai departe

Cinci alimente nepoftite la masa

Sunt alimente bune. Dar, din pacate sunt si alimente rele, adesea mult mai apetisante. O mare parte dintre aceste alimente rele se inscrie in hrana de zi cu zi a fiecaruia dintre noi, fara sa stim cat de nesanatoase sunt. Cu ajutorul profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, am facut un top…

Citește mai departe

Piperul stimuleaza digestia

Negru sau verde, acest condiment este benefic in tratarea mai multor afectiuni. Daca nu stiai, afla ca un consum moderat de piper te poate feri de multe afectiuni respiratorii, dar iti stimuleaza si digestia. Iata cateva dintre numeroasele beneficii ale miraculoaselor boabe originare din India: – Consumat cu regularitate, in diverse sortimente de hrana, piperul…

Citește mai departe

Mango ajuta la digestia alimentelor grase

BENEFIC – Bogat in vitamina C si caroten, fructul previne oboseala nervoasa, tensiunea mentala, isteria si insomniile Nutritionistii spun ca mango ince-tineste procesul de imbatranire datorita continutului de fitoelemente. In plus, medicul nutritionist Mihaela Bilic completeaza ca, datorita continutului de betacaroten, fructul intareste sistemul imunitar. „Mango ajuta la digestia alimentelor grase, deoarece usureaza absortia proteinelor…

Citește mai departe

Sunt stresat deci exist?

In societatea moderna stresul si aerul se lupta pentru suprematie. Stresul determina eliminarea hormonilor care conduc la vasoconstrictie si diminueaza circulatia sangelui, nu doar psihicul ne este afectat ci si fizicul, o inima stresata lucreaza mai greu, respiratia se accelereaza, pulsul creste, iar digestia se incetineste. Principalele surse ale stresului sunt factorul timp, controlul, aspectul…

Citește mai departe

Cafeaua: prieten sau dusman al sanatatii?

Cafeaua este prietena tuturor momentelor: ea ne da curaj atunci cand oboseala se face simtita si ne insoteste in pauze. Dar ce efecte are asupra sanatatii? Este buna sau rea? Iata raspunsurile pentru a pune capat nelamuririlor. Cafeina este principala substanta activa din cafea, si cu siguranta cea mai cunoscuta. Omniprezenta cafelei in alimentatia noastra…

Citește mai departe

Mens sana in corpore sano

Corpul nostru este un sistem energetic. Organele sunt ansambluri de celule cu tipare vibrationale identice. Celulele au atat o similitudine histologica, cat si aceeasi frecventa energetica. Homeostaza le mentine impreuna. Perturbarea energiei celulare este ceea ce numim boala. „Omul nu moare, ci se omoara.” Seneca Plamanii purifica sangele. In acest veritabil crematoriu sunt arse toate…

Citește mai departe

Recuperarea deseurilor vegetale rezultate din producerea uleiului de palmier

Uleiul de palmier este folosit in industria alimentara, in cea a produselor cosmetice si in productia de etanol. Indonezia si Malaiezia  detin 85% din productia mondiala de astfel de ulei, piata fiind in continua expansiune. Incepand cu anii `60, plantatiile de palmier de ulei s-au dezvoltat si in interiorul padurilor tropicale, in detrimentul acestora. Ca urmare, Indonezia,…

Citește mai departe