Fosfatii rup oasele

Consumul a mai mult de 70 de grame de fosfor pe zi este sinonim cu aparitia densitatii osoase scazute, pentru ca fosfatii impiedica fixarea calciului in oase. Cum fosforul este prezent in foarte multe produse, doza se depaseste cu usurinta. Fosfatii sint aditivi alimentari utilizati de industria alimentara ca agenti de reglare a aciditatii, ca…

Citește mai departe

Vincinni – Pericol pentru pancreas

Desertul analizat contine foarte multe glucide, fortind pancreasul sa produca o cantitate mai mare de insulina intr-un timp foarte scurt. Prajitura cu crema cu aroma de vanilie Vincinni este un desert care are in compozitie: faina de grau, zahar, praf de oua integral, grasimi vegetale, sirop de glucoza, amidon din griu, faina de soia, lactoza,…

Citește mai departe

Parjoale vegetale cu secrete

Parjoalele vegetale Aldis par o solutie foarte buna in perioada postului. Compozitia lor insa poate spune altceva: „proteina vegetala din soia, amidon din cartofi, ulei vegetal, sare, apa, condimente, zaharuri, arome, pesmet, stabilizator: di-polifosfati de sodiu E 450 si E 452, antioxidan: acid ascorbic E 300, izoascorbat de sodiu E 301, agent de ingrosare: caragenan E 407, potentiator de aroma: glutamat monosodic E 621.

Citește mai departe