Salata de icre cu sase aditivi

Salata de icre de stiuca Negro 2000 este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de natura vegetala. Icrele au o pondere foarte mica in produs, majoritatea ingredientelor fiind aditivii alimentari. Pentru ca produsul analizat sa aiba o consistenta potrivita, au fost folositi doi gelifianti – guma xanthan si…

Citește mai departe

Chifle cu grasimi hidrogenate

Chiflele hamburger primavara sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index ridicat si absorbtie rapida. De asemenea, contin si grasimi intr-o cantitate mare. Dintre acestea cele mai periculoase sunt grasimile vegetale hidrogenate, care afecteaza buna functionare a inimii si a ficatului. In unele tari europene, dar si…

Citește mai departe

Salata de cartofi cu noua aditivi

Cartofi, condimente si aditivi alimentari pare a fi reteta pentru salata de cartofi 365. Daca legumele sunt indicate in orice situatie, aditivii alimentari pot duce la dereglari ale organismului. Salata de cartofi 365 este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional cu un exces de lipide, dar si de glucide cu index glicemic ridicat….

Citește mai departe

Ketchup cu 8 E-uri

Ketchup-ul picant DLL are in compozitie 70% pasta de tomate, insa restul de 30% reprezinta aditivi alimentari, sare, zahar si apa. Amidonul modificat din porumb este aditivul alimentar cu cea mai mare pondere in produsul analizat. Acesta are rolul de a-i da ketchup-ului textura si consistenta potrivite. Insa consumatorii vor resimti probleme ale tractusului intestinal…

Citește mai departe

Hrean cu 5 E-uri

Prepararea hreanului ras este o activitate care nu dureaza mai mult de zece minute. Gospodinele care nu au insa acest timp pot cumpara un produs de-a gata, numai ca trebuie sa fie atente ca pe langa hrean mai cumpara si o multime de aditivi alimentari. Hreanul ras in otet Kiskunfelegyhazi are in compozitie cinci aditivi…

Citește mai departe

Maioneza din aditivi alimentari

Aditivii alimentari sunt cei care fac din maioneza light Remia un produs care sa para comestibil. Numai ca acestia au si o serie de efecte adverse care pun in pericol sanatatea consumatorilor. Maioneza light Remia este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide vegetale. Din aceasta cauza este neclar…

Citește mai departe

Salata de carne cu zahar

Salata Saladio se vrea a fi o delicatesa, insa din cauza compozitiei nu reuseste sa fie altceva decat un amestec de grasimi, zaharuri si aditivi, la fel ca produsele din generatia sa. Saladio, „delicatesa salata de carne”, este un produs foarte dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Aceasta are in compozitie o cantitate foarte mare…

Citește mai departe

Crema de peste cu 5 E-uri

Crema de peste afumat Salmar este un preparat despre care producatorul spune ca are un „gust care nu se uita”. Unul dintre ingredientele principale ale cremei de peste este uleiul vegetal. Producatorul nu ne spune care este natura sa botanica. Acest aspect era important, mai ales ca uleiul este folosit si la prajirea cepei. Sarea…

Citește mai departe

Usturoi si E-uri

Sosul de usturoi Remia are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat, 2,9% usturoi si Euri periculoase (E202, E385). Produsul contine si betacaroten (E160a), care poate creste incidenta cancerului de plamani la fumatori, avertizeaza prof. dr Gh. Mencinicopschi. Usturoiul consumat in stare proaspata este un aliment…

Citește mai departe

Craby rolls Vici – Pacaleala cu crab

Produsul analizat nu are nimic in comun cu rulourile de crab, fiind o pasta din peste fara valoare amestecata cu tot felul de aditivi alimentari. Minirulourile de crab pane (surimi) Vici sint un produs congelat. De pe eticheta aflam ca are in compozitie: rulouri de crab 67% – surimi 31% (peste, stabilizatori E420 sorbitol, E452…

Citește mai departe