Biscuiti hipercalorici

Ikram sunt biscuiti produsi din zahar, ulei vegetal hidrogenat, aditivi alimentari si arome artificiale. Din aceasta cauza au o valoare energetica foarte mare, 504 kcal/100 g. Biscuitii Ulker Ikram sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul…

Citește mai departe

Eti Negro, zahar si ulei

Bolnavii de inima, ficat si pancreas ar trebui sa evite consumul frecvent al biscuitilor Eti Negro, din cauza continutului mare de uleiuri modificate chimic si zaharuri. Biscuitii Eti Negro au in compozitie o cantitate foarte mare de zahar, reprezentand un pericol pentru pancreasul endocrin. Acesta va fi nevoit sa secrete mai multa insulina intr-o perioada…

Citește mai departe

Napolitana din margarina

Zaharul si margarina sunt ingredientele principale ale napolitanei Joe Bro, motiv pentru care are o serie de contraindicatii. Bolnavii de inima si suferinzii de afectiuni hepatice sunt cei mai afectati de consumul produsului. Napolitana Joe Bro este un produs dezechilibrat nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida-zahar, dextroza….

Citește mai departe

Napolitane cu valoare energetica mare si trei alergeni

Wafer”s Joy este un produs de tip napolitana, cu un profil nutritional dezechilibrat, dat de cantitatea mare de glucide. Din aceasta cauza, pancreasul endocrin este extrem de stresat, fiind fortat sa secrete o cantitate foarte mare de insulina intr-o perioada scurta, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, produsul…

Citește mai departe

Prajitura cu 14 aditivi nocivi

Assi Cake Sweet home este o „prajitura cu crema de cacao”, cu profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide (66,2%), din care o parte cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, sirop glucoza-fructoza). Cantitatea mare de glucide epuizeaza functia pancreatica, determinand fluctuatii mari ale glicemiei, cu efecte nefaste asupra sanatatii, avertizeaza profesorul…

Citește mai departe

E-uri de calitate superioara

Producatorul ne spune ca sunca Praga Nikas este de calitate superioara. Avand in vedere ca 35% din compozitie este reprezentata de aditivi alimentari, inseamna ca acestia sunt cumparati din cele mai bune surse. Sunca Praga Nikas (premium quality) are in compozitie o cantitate foarte mare de sodiu, provenit atat din sare, cat si din aditivii:…

Citește mai departe