„Colectarea selectiva – De la ce se spune la cum se face”

Documentarul „Colectarea selectiva – De la ce se spune la cum se face” a fost realizat de regizorul Hanno Hofer pentru Asociatia MaiMultVerde in cadrul proiectului „Viata dupa colectare” si incearca sa ofere publicului raspunsuri la intrebarile despre colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje. Acest proiect este realizat cu sprijinul Coca-Cola HBC Romania si Eco-Rom…

Citește mai departe

Campanie eco: Numeste cinci deseuri de ambalaje reciclabile si poti castiga o bicicleta

In cadrul campaniei, romanii sunt invitati sa participe la concursul national „Tu ce deseuri de ambalaje ai generat astazi?”.Concurentii sunt invitati sa numeasca 5 deseuri de ambalaje reciclabile diferite. Daca cele 5 raspunsuri sunt corecte, concurentul intra automat in tragerea la sorti care va avea loc la finalul campaniei si in urma careia vor fi…

Citește mai departe

Primaria Targu-Mures colecteaza selectiv deseurile, dupa amenzi

In urma insisitentelor repetate ale ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, pentru introducerea colectarii selective a deseurilor in municipiul Targu-Mures, incepand din data de 25 iunie vor fi amplasate puncte de colectare selectiva in localitate, anunta un comunicat de presa al ministerului. „Salut decizia primariei de a semna un contract cu Eco Rom Ambalaje SA….

Citește mai departe

Invatam sa reciclam ambalaje

Ministerul Educatiei, Organizatia Eco-Rom Ambalaje si Asociatia Romana pentru Ambalaje si Mediu au lansat, la mijlocul lunii februarie, la Colegiul National „Elena Cuza” din Bucuresti, pachetul educational „Invatam sa reciclam ambalaje”. In anul 2009, manualul „Invatam sa reciclam ambalajele” va ajunge in 25 de localitati din tara si in sectoarele 3 si 6 din Bucuresti,…

Citește mai departe

Eco-Rom Ambalaje, lider national in materie de preluare a obligatiilor legale de colectare si valorificare de deseuri de ambalaj

Eco-Rom Ambalaje este o organizatie infiintata la sfarsitul anului 2003 de mai multe companii din industria bunurilor de larg consum, care are ca obiect de activitate preluarea de la producatori a obligatiilor legale de colectare si valorificare a deseurilor de ambalaj. Infiintarea Eco-Rom Ambalaje a reprezentat raspunsul producatorilor la modificarile legislative generate de aderarea Romaniei…

Citește mai departe

Ministerul Mediului si Eco-Rom Ambalaje propun extinderea colectarii selective la scara nationala ca solutie pentru atingerea tintelor nationale de valorificare si reciclare

Extinderea sistemului de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje la scara nationala este cea mai potrivita solutie pentru atingerea tintelor nationale de valorificare si reciclare, iar participarea municipalitatilor, a societatilor de salubritate si a populatiei la acest sistem ar trebui sa devina obligatorie. Aceasta este principala concluzie a seminarului „Colectarea Selectiva a Deseurilor de Ambalaje,…

Citește mai departe

Parlamentul colecteaza selectiv deseurile

La sediul forului legislativ din Romania va incepe colectarea separata a deseurilor, in recipiente colorate specific. Aceasta este prima faza din proiectul „Parlamentul Verde”. „”Palatul Parlamentului Colecteaza Selectiv”, asa cum am numit aceasta prima etapa, inseamna introducerea in birouri, restaurante, sali de lucru, a cosurilor de interior, colorate specific pentru fiecare tip de deseu”, a…

Citește mai departe

„Parlamentul verde” va incepe colectarea selectiva a deseurilor

Proiectul „Parlamentul Verde” incepe sa fie implementat prin aplicarea colectarii selective a deseurilor in cladirea legislativului, a declarat parlamentarul Sulfina Barbu. Sulfina Barbu, presedintele Comisiei de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, a inaintat Secretariatului General al Camerei Deputatilor, Proiectul privind aprobarea colectarii selective a deseurilor generate de activitatea din Parlament, se arata intr-un…

Citește mai departe

Pe timp de criza, reciclarea merge bine

In 2008, Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei marcii „Punctul Verde” in Romania, a recuperat si valorificat aproape 340.000 de tone de deseuri de ambalaj, din totalul de 745.000 de tone puse in circulatie de clientii sai. Astfel, compania a valorificat cu 41% mai multe deseuri de ambalaj in 2008 decat in anul precedent. Potrivit…

Citește mai departe

Eco-Rom Ambalaje a valorificat cu 41% mai multe deseuri de ambalaj in 2008 decat in anul precedent

Eco-Rom Ambalaje, compania detinatoare a licentei marcii „Punctul Verde” in Romania si liderul pietei preluarii obligatiilor legale de reciclare a deseurilor de ambalaje, a depasit cu 14% obiectivul legal de valorificare a deseurilor de ambalaj in anul 2008. Fata de obiectivul legal de 40% aferent anului trecut, Eco-Rom Ambalaje a valorificat peste 45% din cantitatea…

Citește mai departe

Eco-Rom Ambalaje a valorificat o treime din cele 660 mii tone de ambalaje puse pe piata de cele 917 companii afiliate sistemului Der Grune Punkt” – Punctul Verde

ECO-ROM AMBALAJE S.A., reprezentantul marcii Der Grune Punkt” – Punctul Verde , a integrat la sfirsitul anului 2007, 917 companii care au pus pe piata 661.000 tone de ambalaje, cu urmatoarea structura: 19,4 % sticla, 30,9% plastic, 25,2% hartie-carton, 4,6% metal, si 19,8% lemn.

Citește mai departe