ANRE are punct de informare privind eficienta energetica

Reglementatorul pietei noastre de energie (ANRE) are, incepand de ieri, un punct de informare privind eficienta energetica la sediul din Soseaua Cotroceni. Potrivit unui anunt al autoritatii, in cadrul tematicii aferente acestui punct de informare se numara informatii precum legislatia europeana si nationala aferenta domeniului eficientei energetice (publicata inclusiv pe site-ul ANRE), ghiduri si brosuri…

Citește mai departe
Întîlnire interjudeţeană pe teme de mediu: Proiectul “Sate curate”

Intilnire interjudeteana pe teme de mediu: Proiectul “Sate curate”

In zilele noaste si la sate se pune un mare accent pe protejarea mediului inconjurator, iar dezvoltarea social-economica a comunelor impune masuri in acest domeniu. Despre toate aceste probleme s-a discutat la sfirsitul saptaminii, in localitatea Cordau (judetul Bihor), unde a avut loc intilnirea de inchidere a proiectului „Reteaua Promotorilor pentru Sate Curate – Cresterea…

Citește mai departe
Casa in care intretinerea este cu 80% mai mica. Cum arata prima locuinta verde de lux din Romania

Casa in care intretinerea este cu 80% mai mica. Cum arata prima locuinta verde de lux din Romania

Ce-ati spune daca de anul viitor va mutati intr-o casa cu factura la intretinere de 5 lei lunar fie vara, fie iarna? Suna stiintifico-fantastic, dar nu imposibil. Au aparut si la noi locuintele care stiu sa-si produca singure aproape toata caldura, aerul conditionat si curentul electic. Sunt independente de retelele publice, dar costa cat trei…

Citește mai departe

Tipuri de izolanti ecologici

Nouazeci la suta dintre izolantii folositi in constructii sunt alcatuiti din vata minerala, vata de sticla sau plastic alveolar (polistiren, poliuretan), iar performantele lor termice sau acustice sunt ridicate. Totusi, interesul pentru izolantii ecologici este in crestere in unele tari, acestia fiind alcatuiti din materiale naturale, reciclabile sau biodegradabile. Articolul de mai jos isi propune…

Citește mai departe

Becurile cu filament se gasesc inca in magazine, desi Romania a semnat acordul cu UE pentru eliminarea lor din comert

Cu toate ca tara noastra a semnat inca din 2009 un acord cu UE in legatura cu eliminarea din comert a becurilor cu filament incandescent, aceste produse se gasesc “la greu” in magazinele, fiind preferate datorita pretului redus fata de altele, mai performante e drept, dar mult mai scumpe. In respectivul acord se prevede ca…

Citește mai departe

Comisia Europeana spune stop risipei de energie

Un nou pachet pentru cresterea eficientei energetice a fost lansat saptamana trecuta de Comisia Europeana, de data asta el putand sa devina obligatoriu Alarmata de cresterea preturilor la combustibili sI de un grad tot mai ridicat de dependenta de importuri, Uniunea Europeana incearca sa-si ajusteze consumurile energetice in primul rand pe seama economisirii. Romania, care…

Citește mai departe

Solutii viabile pentru reducerea consumurilor de energie in sectorul rezidential si tertiar

Energia este necesara pentru dezvoltarea sociala si economica a societatii. Dependenta producerii de energie fata de resursele conventionale si contributia asupra cresterii emisiilor cu efect de sera constituie motive importante pentru o utilizare rationala a energiei in scopul reducerii consumului. Avand in vedere stadiul de dezvoltare al societatii actuale, nu se poate pune problema eliminarii…

Citește mai departe

Cimentul, 7% din poluarea globala

Jaap Werner, ambasadorul Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, a declarat ca productia cimentului arunca in atmosfera 7% din emisiile de dioxid de carbon la nivel planetar. Pe termen lung, aceasta inseamna ca, daca vom continua sa construim cladiri ca si pana acum ne va costa mult mai mult decat daca am investi in noi…

Citește mai departe

Becurile clasice cad in dizgratie in 2012

Becurile clasice cu filament vor disparea incepand din septembrie 2012, dar eliminarea lor va fi facuta gradual, incepand cu 2009, au stabilit expertii statelor membre UE, care au sustinut astfel o propunere a Comisiei Europene. Dupa 2012, europenii vor avea de ales intre becurile fluorescente si lampile eficiente cu halogen, care consuma de cinci ori…

Citește mai departe

De ce sa aerisim cu recuperare de caldura?

Aerul curat este important pentru ca oamenii sa beneficieze de confort in incaperi inchise. Acesta este o premisa esentiala pentru sanatate si confort si totodata pentru pastrarea substantei cladirilor. In decursul anilor, constructiile au fost tot mai bine izolate pentru a evita pierderile de caldura. Noile norme de eficienta energetica impun tehnici de constructie care…

Citește mai departe